• Lua

    Första barnet - BF januari 2014

    Jag hoppar gärna in här, första barnet bf 1/1 2014. Går in i vecka 7 idag och mår illa som tusan men seabands kan jag tipsa om, de tar udden av det!

  • Lua
    140101 Lua, 25 år, Uppsala
    140102 Jossehaugen, 20år, Lima (Sälen) 

    140104 debbie85, 28år, Skåne Kristianstad 
    140106 Annadenise, 29 år, första barnet, västerås, västmanland
    140108 Missmartini92, 20 år, första barnet, Halmstad
    140109 tinis, 25 år, Falkberg
    140111 Doffan 29år Småland Alvesta 
  • Lua
    Proppen skrev 2013-05-31 11:03:45 följande:
    Eller hur!  V.6 (5+1) Så allt är ju väldigt osäkert... men spännande!

    Jag är vegetarian så just nu nojjar jag över Omega 3 mest.. :/ min barnmorska, som jag inte träffat än, skulle ringa mig igår men det gjorde hon inte.. (börjar bra..) så jag får ringa henne nu igen.. vill ju gärna börja med något tillskott så fort som möjligt.. och helst inte fiskolja.. har läst att det finns något på alger men jag vill ju  veta att det är något bra! Nervös över att göra/inte göra fel saker...Man vill ju det bästa för det lilla livet som förhoppningsvis finns där inne!
    Jag är också vegetarian och lite osäker på hur jag ska göra... sa till bm på inskrivningen att jag funderat på att prova äta fisk, vilket hon uppmuntrade till, men försökte igår och fyfan vad äckligt det var. Graviditetsillamående och extrem äckelkänsla på det, usch, ryser bara jag tänker på det! Har också kolla på alger, men läste någonstans att så jäkla omega 3 behöver man inte, och att ett ägg om dagen täckte behovet. Säg till om du hittar något bra alternativ!
  • Lua

    Här är en till med depressioner i bagaget, jag har ätit medicin under ca två års tid men fasade ut dessa i mars och har faktiskt mått bra sen dess, vilket aldrig hänt förut när jag försökt sluta. Barnmorskan håller dock lite extra koll. Tanken på att bli sjuk igen skrämmer mig, å andra sidan har jag varit det så många gånger att jag tycker mig blivit bra på att tyda signalerna. Dessutom svarar jag extremt bra på medicin, så jag vet att hjälp finns. Magneter, tydligen är det när v 12 är över, alltså när du går in i v 13. Sen vet jag ärligt talat inte om det egentligen är någon skillnad på 11+4 (där jag är nu) eller 12+0, men någonstans vill man väl dra gränsen. Skönt när det är förbi oavsett!

  • Lua
    tinis skrev 2013-06-28 17:01:52 följande:
    Hur och var ska man känna för att känna livmodern?
    Om man vandrar med fingrarna från naveln och neråt känner man en hård boll eller kant. Jag är i v 14 och har känt i 1-2 veckor ungefär.
  • Lua

    Maria, jag har inte heller gått upp något men har kämpat med extremt illamående som visserligen lugnat sig en hel del nu, men ändå kommer då och då. V 15 nu, och fortfarande -1,5 kg sen innan jag blev gravid. Är då ganska liten från början.

  • Lua

    Ni som precis gjort rul, kände ni fosterrörelser innan? V 19, rul i morgon men känner inget :/

  • Lua

    Åh, tack! Jag har precis som du, känt i v 16 och 17, men sen inget mer. Har fått för mig att nåt måste vara fel, ska försöka tänka att det är normalt. Grattis förresten :)

  • Lua

    Vårt lilla hjärta gjorde kullerbyttor på rul! Sån lycka :) Moderkakan i framvägg, kan vara därför jag inte känt så mycket. Allt såg bra ut!

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014