• kubic

    Första barnet - BF januari 2014

    K87 skrev 2013-07-01 12:22:23 följande:
    Måste man boka tid för rutin-UL själv?
    Jag var på inskrivning idag och då bokade barnmorskan det åt mig, längtar!! :)
  • kubic

    Jag är i v 16 och längtar tills magen börjar synas lite mer! Men många bekanta säger att jag är tjock redan fastän magen knappt syns... Har lust att svara "tack, detsamma". Varför är det helt plötsligt okej att kalla mig tjock nu? Är jag känslig eller är det fler som känner så?

  • kubic
    Filippaa88 skrev 2013-08-05 11:38:31 följande:
    Hej, jag har bf 31/12 men hoppas inte det gör något att jag hänger på ändå? =)

    Har också fått en massa kommentarer om magen (även om det "bara" än så länge är just magen som blivit väldigt stor och inte resten), men kan hålla med om att det är lite frustrerande ibland, även om de  menar väl..

    Vet inte hur det är med er men mitt illamående vill inte ge med sig, är i vecka 19 (första barnet) och mår fortfarande skit rent ut sagt. Tycker det är lite jobbigt att läsa överallt att "i andra trimestern börjar de flesta må mycket bättre, illamåendet och tröttheten börjar försvinna......"

    Oj oj vad rolig jag lät nu :P ursäkta menade inte att dra ner stämningen men behövde bara prata av mig kanske =)
    Jag mår också skit! Vill kunna komma igång och träna lite igen men mår så illa och blir typ matt i benen så det är väl bara att vänta på bättre tider..
  • kubic

    Jag har fått höra också av kompisar att det är "skönt" att jag kommer bli tjock, eftersom jag alltid varit rätt smal osv. Vet inte riktigt vad jag ska säga då...

  • kubic

    Jag har fått dille på citroner och det hjälper även mot illamåendet har jag märkt. Även citronvatten hjälper. Om ni inte har testat kan det vara ett tips till er andra som också mår illa fortfarande. Dock får man akta sig för att dricka/äta det 30 min innan man borstar tänderna för det är tydligen inte bra.

  • kubic
    vilja89 skrev 2013-08-06 09:02:44 följande:
    Jag börjar också känna småpanik över allt som ska handlas och fixas. Vi har en barnkammare som ska tapetseras, en skötplats i tvättstugan, vid hon, som ska ordnas med nya hyllor och allt annat, en bil som ska hittas och köpas, och sen allt smågrejs. Aaaaah! Fast jag äääälskar att greja i och för sig. ;)
    Igår sydde jag en ny klädsel till våran brio sing vi köpte begagnat i förra veckan, för det visade sig vara mögel på det. Lägger upp bild när småfixet är färdigt i bildtråden. :)

    Ja just, välkomnar v.19 idag! Längtar till RUL nästa vecka 14/8!!!
    Åhh jag har också lite panik! Men ska till Ullared i november så väntar och kollar vad som finns där innan jag handlar någon annanstans. Men sen ska som sagt barnrum fixas, barnvagn hittas och ny bil köpas. Till råga på allt ska vi gifta oss innan! Haha, tur att det blir ett väldigt litet och enkelt bröllop!
  • kubic
    Lunda skrev 2013-08-06 10:26:09 följande:
    Är det många som ska göra i ordning barnkammare innan ankomst?
    Vi kommer att vänta med det tills nästa år. Har tänkt att bebis ska bo i vårat rum innan för jag vill ha den nära den första tiden. Sen tänker jag att vi inreder ett barnrum sommar/höst nästa år. Jag vet många som låter barnen sova i sina egna rum till de är ca året och sen har de fått flytta in i sina egna rum. Finns väl hur många sätt som helst att göra på men jag tycker det verkar vara ett bra sätt.(Sen vet man ju aldrig hur det blir när man väl är där)
    Hur har ni andra tänkt att göra? 
    Vi gör det eftersom vi ska ha skötbordet där inne, våra badrum är inte så stora så känner att det är smidigare att ha det i barnrummet. Men vi ska också ha bebisen i vårat rum i början och sedan har vi kläder och sådant i barnkammaren tänkte vi. 



  • kubic

    VI har varit och kollat på Toyota Avensis. Jag är inte så bra på bilar och har inte riktigt intresset heller så sambon får välja vilken han vill bara den är inom budget och att jag kan köra den haha :)

  • kubic
    Suckerpunch skrev 2013-08-07 11:01:18 följande:
    Hej! Har inte varit inne här på ett tag nu, men hur många har kännt rörelser i magen än? Jag är i vecka 17 (16+4) och jag har inte kännt något än. Känns jobbigt. Eftersom att jag varit gravid förut, gick då till vecka 23, så är jag ju på sätt och vis omföderska, och överallt får jag bara höra om att "om man har varit gravid tidigare kan man känna rörelser så tidigt som vecka 13 blablabla... " och jag vet att alla är olika, men jag blir ändå både otålig och orolig. Ska på rul nästa vecka, ska bli kul att i alla fall SE att det rör sig även om det inte känns. Är det någon mer som känner igen sig?
    Precis när jag läste detta kände jag något i magen haha! Fast om det var bebis eller tarm vet jag inte... Men man kan ju hoppas ;)
  • kubic
    hundenhubbe skrev 2013-08-07 17:49:10 följande:
    Har ultraljud om 1 ½ vecka och är så nervös över att bebisen inte ska leva där inne. Tycker brösten inte gör ont (Sen några veckor tillbaka) men de är fortfarande stora och tunga. Mår illa till och från, har ont i huvudet och ryggen och är så extremt trött! Vet inte om magen blir större men den är iaf där och är ganska hård. Känner livmodern. Är i vecka 18 idag. Någon som vet något om barn som dött och man märkt de på ultraljud? Är de vanligt att de händer? Är så oroligt 
    Jag har mitt RUL om en vecka och jag är också jätte orolig. Men min barnmorska sa till mig för ett tag sedan att mår jag illa så tyder det på att allt är som det ska eftersom det är hormonerna som gör så man mår illa. Det bästa är nog att hålla ut och inte tänka för mycket på det, tror det flesta är oroliga.

    Jag har en kompis som säger att man kommer oroa sig nästan ännu mer sen om bebisen är mindre livlig i magen en dag. Så det är väl bara att vänta på mer oro efter det.......
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014