• kubic

    Första barnet - BF januari 2014

    Nån mer som har blogg? Kul att läsa :)

  • kubic
    LitenKnodd skrev 2013-08-14 07:52:37 följande:
    Jag blir alldeles matt.. Vaknade med sprängande huvudvärk, idag igen... Haft huvudvärk från och till ganska mycket under min graviditet. Idag är det riktigt tryckande, spännande och väldigt irriterande värk som besöker mitt huvud. Brukar få huvudvärk när det är åska på väg, så den här sensommaren och jag är INTE kompisar.
    Nån mer som har besvär av huvudvärk? Min BM sa att min migrän skulle jag knappt märka av heller, men haft tre-fyra anfall sen i maj... Brukar få migrän kanske tre-fyra ggr/år annars. Usch va negativ jag låter, men så trött på att vakna med ont i huvudet varje morgon....
    jag har haft huvudvärk i perioder nu. Har också haft tre migränanfall på raken, de avlöste liksom varandra. Min BM sa att mina migränanfall troligtvis skulle försvinna nu när jag är gravid men där hade hon ju fel.. Har inte haft något mer än den gången men vart helt slut i veckor efter. Men man får väl knapra Alvedon maxdos och se glad ut antar jag.
  • kubic
    Lunda skrev 2013-08-15 10:17:12 följande:
    idag har jag gått precis halvvägs. V 20+0 Gravid
    Igår var jag på Skroten i Skene och köpte tyg som jag ska sy sängkläder av. Hittade även två fina påslakanset till spjälsäng som kostade under 100 kr. Nu måste jag sluta handla på ett tag för nu känns det som det står bebisgrejer överallt Glad
    Vi åt på thai restaurang och det gör jag nog aldrig om. Min mage har aldrig tyckt om stark mat och det gjorde den inte heller denna gång, vilket resulterade i många toabesök på kvällen Skäms.
    Blev så orolig för om bebis kunde fara illa av stark mat men jag har läst mig till att den enda gången de säger man ska undvika det är om man har halsbränna. Så bebisen har inte ont av det, Man går ju och nojjar över lite allt möjligt när man inte vet säkert. Men nu vet jag det iaf, även om jag inte har tänkt prova på stark mat mer Glad 
    Känner igen det där med thaimat! Jag kan inte ens gå förbi en thaimatsrestaurang längre pga av lukten! :( Men jag gillade det innan så det är lite tråkigt.
  • kubic

    Var på RUL idag, det var hur mysigt som helst att se pyret men blev lite oroliga för den har en vätskeansamling i magen som barnmorskan inte visste vad det var... Så måste åka in i nästa vecka också för att se om det är kvar då. Försöker vara positiv och tänka att då får vi se den en gång till men blir rädd ändå. Barnmorskan sa att hon inte trodde det var något allvarligt men det kanske hon säger för att vi inte ska oroa oss i onödan?

  • kubic

    Min bebis har börjat putta och röra på sig massor där inne nu, speciellt när jag ligger i sängen eller soffan. Men känns inte alls som en fisk som spratlar som många säger. Men det är helt klart bebisen och det är super mysigt att känna hur den rör sig där inne :) Kände första rörelsen i fredags, då var det 17+6.

  • kubic

    Min moderkaka ligger också i framvägg och jag har känt av små puffar sedan v 18 ungefär (v 20 nu). Men tråkigt för er som inte har känt något än, hoppas det kommer igång snart! :) Dock har sambon inte känt något än. Den rör sig oftast när jag ligger i sängen på morgonen/kvällen, brukar inte känna något alls annars när jag typ står eller så.

  • kubic
    tröttismamma skrev 2013-09-01 14:03:51 följande:
    Jag är i vecka 19 nu och har också moderkakan i framvägg. Jag har inte heller känt så mycket ännu. Jag har känt några små puffar vid något tillfälle, men blir alltid osäker på om det är bebisen eller något annat. Jag har iofs inte känt så innan jag blev gravid, så det borde ju ha någonting med barnet att göra tycker jag. Runt vecka 16 kände jag vid något tillfälle några fladdringar när jag låg ner på sidan och tryckte handen mot magen. Sedan har jag dessa kittlingar på magen som kommer då och då. Det känns som om det är i huden och som om någon skulle dra med en fjäder eller nåt uppifrån och ner över magen på olika ställen. Det brukar hålla på en liten stund och sedan försvinner det. Är det huden som töjer sig som jag känner, eller vad är det som kittlas?
    Jag tror det är bebisen du känner :) Jag upplever att mina puffar kommer liksom längre ut än där tarmarna ligger typ. Sedan kan man mage bli hårdare på ett visst ställe som om bebisen putar ut där, tolkar som att bebisen vänder på sig då för har känt puffar på ena sidan som sedan byte sida efter att det puta ut. Så om du upplever att huden töjer sig kanske det är så?
  • kubic
    lalala emma skrev 2013-09-01 17:06:22 följande:
    Har ni börjat köpa saker till bebisen än?

    Efter RUL när vi fick veta att allt såg bra ut med vår lillaFLICKA, kunde jag inte hålla mig.
    Barnvagn är beställt och nu är även lite kläder inhandlade.

    Försöker ni vänta med alla inköp eller är ni liga otåliga som oss?

    Man vill ju kunna njuta och ej oroa sig nu (v20) men det är svårt.       
    Det verkar inte som att vi kommer behöva köpa så mycket kläder själva nu i början och så ska vi till Ullared i november så ska vänta tills dess och sedan köpa det vi inte hittar där :) Men barnvagn ska vi åka och titta på tisdag, har hittat en på blocket som vi ska kika på. När vi hade varit på RUL kunde vi inte hålla oss utan åkte och köpte ett litet gosedjur hihi :)
  • kubic

    Någon mer än jag som tappat aptiten? Jag är inte alls lika hungrig längre trots att jag är i v 20 och illamåendet har släppt. Försöker äta mer eftersom jag vet att det är viktigt och försöker röra på mig mer så att jag ska få mer aptit men det fungerar bara lite.. :(  I vanliga fall äter jag tre måltider om dagen plus några mellanmål. Nu får jag i mig max två måltider och bara något mellanmål.

  • kubic
    Mandilaro skrev 2013-09-17 17:04:30 följande:
    Det är egentligen samma här. Från S till M men det är ingen som tror att jag har gått upp mer än magen. Misstänker att tuttarna är väger minst ett kilo mer vardera i jämförelse med innan! Nä, nu ska jag iväg och simma! ;)
    Misstänker också att mina tuttar väger något liknande - från C till E kupa!  Vill inte ens tänka på hur stora de kommer vara när jag ska amma haha. Har gått upp cirka 3 kg i v 22.
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014