Inlägg från: Emmajjons |Visa alla inlägg
  • Emmajjons

    Första barnet - BF januari 2014

    Hej hej!
    Igår var det dags för RUL, vilken känsla! Vår lilla bebis gjorde en kullerbytta mitt under ultraljudet och sträckte upp handen som en vinkning! Häftigt!
    Inte konstigt att jag känner så mycket där inne när det är sån aktivitet på lilla pyret. :)
    Vi hade räknat ganska exakt på datumet, blev framflyttade 1 dag, så nu är det 14/1 som gäller :)

  • Emmajjons

    Hej hej!

    Är det någon av er som har nå bra tips på var man kan hitta fina kläder? Har börjat titta på vinterjackor men inte hittat någon jag fastnat för. Oftast är de rätt så dyra om man tänker på hur kort tid de ska användas.

    Är även på jakt efter snygg skön bh utan byglar? Någon som hittat nån bra? Sist köpte jag amningsbh bara för att få vadderat utan byglar, tyvärr börjar jag växa ur den också nu.

    Bor i en liten stad så utbudet är inte det bästa, blir till att beställa det mesta :)

  • Emmajjons
    Midsommarflickan skrev 2013-09-12 06:39:23 följande:

    jag tror jag ska försöka hanka mig fram med tjocka tröjor och öppen jacka i vinter. Har tex en gigantiskt stor och varm fleece som jag fick från jobbet (då i fel storlek, nu ganska rimlig) men då bor jag i en del av landet numera som knappt har en årstid värd att kalla vinter för det mesta...

    Ja man kanske får satsa på det. Hoppas det inte blir lika kall vinter som förra året bara, bor i Hälsingland och här var det riktigt kallt och väldigt mycket snö! :)
  • Emmajjons

    Jag funderar på att gå på massage, har läst på lite och det ska inte vara några problem att gå på en vanlig massage jämfört med gravidmassage. Har ni någon erfarenhet?
    Har börjat få så ont i ryggen vid jobb och sen på kvällarna. Moler liksom vid revbenen. Har ett stillasittande arbete men med höj- och sänkbart bord och jag försöker stå då och då, men då blir jag ju trött i benen istället ;)

  • Emmajjons

    Tänkte höra med er, jag var ute och gick i lördags och efter ca 3 km började det trycka neråt i magen och även lite mot ljumskarna. Stannade och vilade ett tag och värken avtog, men kom sedan tillbaka efter jag gått en liten bit till. Var det förvärkar jag fick? Inte känt något mer efter det och de få sammandragningar jag har gör inte ont utan bara spänner.

    Blir inga fler promenader på 4,5 km, får nog hålla mig till 2 km om jag prompt vill ut och gå.

  • Emmajjons
    Midsommarflickan skrev 2013-11-25 15:21:00 följande:

    Har hänt mig några gånger när jag gått långt eller hastigt och/eller i kombination med stress (som när jag skyndade genom ett köpcenter för att hinna till en affär i andra änden innan de stängde). Enligt min BM så är det kroppens sätt att säga att det "räcker". Sammandragning framkallad pga överansträngning liksom. Sakta ner, vila då och då och lite kortare promenader borde vara lösningen.

    Var lite som jag trodde då, att jag tog en lite för lång promenad. Ska nog hålla mig nära hemmet i fortsättningen :)
    sweetmoments skrev 2013-11-25 15:32:03 följande:
    haha duktiga ni verkar vara flera av er! jag måste erkänna att jag går knappt ngt! har nästan ingen daglig motion överhuvudtaget.. (har inte kommit ut ännu idag) 

    jag vågar inte riktigt måste jag säga, för under v 22 så simmade jag ordentligt för att vara duktig men det slutade med en blödning och order från förlossningen att ta det lugnt. får otroligt mkt sammandragningar då jag är stressad.

    bebis får INTE komma innan nyårsafton! 
    Håller med, bebis ska Inte komma innan nyår!

    Jag är inte så aktiv jag heller faktiskt, har svårt att ligga still och ta det lugnt men är inte ute och motionerar speciellt ofta måste jag erkänna :) Men i lördags var det så vackert med snö på backen och sol på himlen så kunde inte låta bli :)
  • Emmajjons

    Sweetmoments:
    Vi hade snö, tills det började regna igår :( nu är det mörkt och trist igen!

    Jag kan rekommendera vattengympa för gravida om du vill träna, väldigt skönt och kul att träffa flera med stora magar! Blir ett väldigt tjatter på oss ;)

  • Emmajjons

    Hade riktigt ont i magen hela natten till igår och molande värk hela dagen igår. Ringde förlossningen vid två tillfällen och eftersom inget förändrats fram till det senare samtalet fick jag komma in och se hur allt låg till. De tog ctg-kurvorna som visade att jag hade mycket sammandragningar. Efter undersökningen sa de att jag hade ca 2 cm kvar på tappen och var knappt öppen alls, men ändå lite öppen så jag kan ha kommit in i latensfasen.

    Nu är jag riktigt nervös, vill att bebis ska stanna till på onsdag iaf.

    Är det någon av er som haft liknande?

  • Emmajjons

    annadenise: det låter ju helt klart som förvärkar iaf. Har haft som mensvärk jag med och det säger barnmorskan är förvärkar. Diarré har jag inte haft ännu men det brukar ju förekomma i latensfasen. Är i vecka 37+3 så barnet är ju redo att komma om den vill.

    Nyss skrek sambon JA!!! till Sveriges mål i JVM när jag hade somnat bredvid...kommer inte bebis efter det skräckuppvaknandet så kan den väl hålla sig inne några dagar till :'D

  • Emmajjons

    Jan 2014:
    Jag hade inte heller känt av något innan. Mått oförskämt bra under graviditeten så då känns det som att man blir på sin vakt direkt man känner av minsta lilla. Mensvärken är nog förvärkar tror jag, vid SD blir magen hård och för min del känns det lite som magknip när de kommer. Säkert olika hos alla :)

  • Emmajjons
    Smulan 82 skrev 2013-12-28 21:46:45 följande:

    Jag har samma min livmodertapp har krympt och jag har sammandragningar och illamående och nu är detta 2 veckan och hittils har hon stannat så jag hoppas hon inte kommer före nyår. Dock har jag mera smärta i underlivet nu och vissa sammandragningar är så starka så att jag måste andas igenom dem mina håller i sig ca 1 minut till 1,5. Nu i två dygn känns det som om magen varit en konstant sammandragning och mensvärken släpper inte och detta förbaskade illamående. Sedan har jag mera vattniga flytningar men inget fostervatten men känns som om att mensen skall komma så är noga att kolla bindan varje gång. Alla trodde jag skulle föda innan nyår men jag tror inte hon kommer förens den 15 nu och jag är beräknad den 8 men det verkar juh inte hända så mycket och inte gå så fort för mig så därför jag tror hon kommer senare. Fast min lilla är livlig och det känns som om hon vrider mycket på sig och hon gillar inte heller när det är höga ljud runt om oss. Efter jul med 18 gäster så har jag varit helt slut och nu vill jag inte träffa någon och vill mest vila och dricka isvatten med citron precis som i början på min graviditet igen haha
    Då hoppas jag att det blir ungefär lika för mig. Håller mig så lugn jag kan de här sista dagarna på året :) Så fort vi är inne i Januari kan jag börja röra på mig igen och se om det sätter igång något!

    Jag har bf 14/1 och jag hoppas bebis kommit innan dess då vi har begravning för mormor 15/1 som jag vill medverka på. Annars skulle jag inte bli förvånad om vattnet går mitt under begravningen.
  • Emmajjons

    Hej,

    Jag tänkte höra lite hur ni mått innan förlossning startat. Jag var upp på 41-veckorskoll i onsdags och bm sa att tappen mjuknat och huvudet trycker på ordentligt. Har haft ont i ryggslutet, fram i magen och ut i ljumskarna men inga värkar. Igår hade jag inte alls lika ont så var aktiv hela dagen, och idag har jag ont igen. Mår illa och svettas och fryser om vartannat. Är detta normalt så här i slutet? Orkar ju inte med att bli sjuk om det skulle dra igång. Bf+10 idag.

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014