Inlägg från: Natalie87 |Visa alla inlägg
  • Natalie87

    Första barnet - BF januari 2014

    tinis skrev 2013-10-14 12:00:59 följande:
    Jag är i vecka 28. Har kunnat pressa ut nån droppe innan men nu kom det helt av sig själv. Bara det inte blir värre, lite vått på linnet är väl överkomligt men vill inte att det blir pölar i sängen :P
    Vilken vecka är du i?
    Samma här, 27+5. Men mina bröst har inte växt mycket alls. Tror inte det finns mycket mjölk där inne än. Har samma storlek på BHn som jag hade innan. Har dina blivit mycket större?
  • Natalie87
    tinis skrev 2013-10-14 12:18:12 följande:
    Va kul jag är också 27+5 :D
    Ja min har vuxit rätt mycket, har behövt köpa nya bh:ar :/ Sambon undrar hur jag orkar bära runt på dom :P
    Ja jag hade för mig att vi låg kring samma vecka, men samma dag till och med, kul =)

    Hmm, undrar när min mjölk ska komma då... Är det fler här som inte har fått större bröst? Känner verkligen inte att de ens blivit fylligare.. så antagligen har jag ingen mjölk än. Men när ska den komma i så fall då?
    Sante skrev 2013-10-14 13:24:36 följande:
    Ajaj. Idag är foglossningen värre än någonsin! Hade utflykt med min grupp barn idag och fick gå till chefen efter den å säga att de nog var sista utflykten jag orkar med! Precis jag tog mig tillbaka med alla barnen. Dem fick stå å vänta på mig! Eftersom jag inte får nån gp så vet jag inte hur detta ska sluta. Skall till sjukgymnast på fredag. Just nu känner jag att jag inte kommer orka med detta att jobba fram till 23/12 :( Bläää måndag!!
    Jobbigt. Jag har inte foglossning eller så men kommer ändå gå från jobbet nästan månad innan bf. Kommer ta semester från 13:e December fram tills 7:e Januari.. och sedan börja föräldraledigheten. Vill ta ut alla mina kvarvarande semesterdagar för detta år och ett par dagar för nästa år och bara ta det lugnt innan jul och innan bebis. Kan du inte göra något liknande? Ta ut semesterdagar i slutet av året och använda nya semesterdagar i början av året innan du går på "riktig" föräldraledighet?
  • Natalie87
    Midsommarflickan skrev 2013-10-14 14:05:03 följande:

    Jag har läst någonstans att bröstens storlek inte har någon relation till mängd mjölk. Det är nog bara individuell skillnad som med allt annat

    hmm det låter ju märkligt, vart gömmer sig mjölken då om brösten inte blir större? =P
  • Natalie87
    johanna3 skrev 2013-10-15 17:06:57 följande:
    Ni som ska jobba till föräldraledigt: när ska ni gå hem? Min bm sa 3 veckor innan bf..
    Min sa också 3 veckor så jag går typ då. Har rätt många semesterdagar kvar så jag utnyttjar alla dem fram tills bf datumet och sen börjar min föräldraledighet.
    Har bf 7:e Januari och sista arbetsdagen blir 13:e December. Så jag räknar att min ledighet börjar 16:e Dec.. alltså 22 dagar innan bf.
  • Natalie87
    Lillisen skrev 2013-10-15 18:28:08 följande:
    Känner mig helt nedslagen idag, gjorde glucosbelastning som visade på att jag fått graviditetsdiabetes... Och jag som är så himla stickrädd! Ska sticka mig i fingret 8-10 ggr/dag :( Så nu ska jag skrivas in på Spec.mödravård och gå på tätare kontroller, jag som trivs så bra med min barnmorska. Suck!

    Aj då.. Jag ska kolla det på måndag. Har blivit så extremt törstig vilket kunde vara ett graviddiabetessymptom.. Jag är väl egentligen inte så stickrädd.. men 8-10 ggr per dag!! Usch!
  • Natalie87
    Midsommarflickan skrev 2013-10-16 08:14:41 följande:

    Jag har köpt "stora boken om barn" av kristina hofsten och lena lidbeck. Den innehåller kapitel om att vänta, föda och barnets utveckling under de sex första åren. Den har även kapitel om säkerhet i hemmet, juridik (skillnader om gift, sambo osv) och ett "trouble shooting"-kapitel dvs vanliga åkommor, vad de kan bero på och hur de åtgärdas på bästa sätt. Mina kompisar som har barn sedan innan kallar den "bibeln, den enda bok man behöver" men det visste jag inte när jag köpte den på Ullared för en knapp hundralapp...
    Den låter toppen! Måste köpa!
  • Natalie87

    Vecka 29 besök hos barnmorskan idag :) 128 i HB, 115/70 blodtryck, 4,5 i glukosvärde, bebisens hjärta slog i 140 slag/min och magen mättes in på 28 cm. Allt känns tipp topp =) Glas över att glukosvärder var bra så jag behöver inte göra glukosbelastning. Jag är bara extra törstig för att jag är extra varm just nu. Mindre kul är det dock att jag gått upp 12 kilo.. Jag som tänkte att jag skulle sluta på max 15+ men det blir nog mer än så... Men men, jag mår bra så det är det viktigaste! :)

  • Natalie87
    härärjag trorjag skrev 2013-10-21 14:19:42 följande:
    Precis hemkommen från vc. Sjukskriven till den 17/11..

    Är så yr i huvudet så det känns som jag ska rasa ihop, även när jag sitter still.. Hemskt..

    Förlåt för gnällinlägget..
    Oj, så mådde jag igår! Vaknade och var yr och illamående. Blicken kunde inte fokusera liksom, och balansen kändes rubbad också. Tog det lugnt och vilade och drack te och vid 15 tiden så mådde jag bättre.
    Sa läkaren vad det berodde på? Lågt blodtryck? 
  • Natalie87
    Smulan 82 skrev 2013-10-22 20:14:38 följande:

    Har ni dagar när ni känner beben mindre? Känner henne mindre sedan i lördags men hon bytte ställning då men börjar bli fundersam när jag inte känner henne lika mycket och starkt!


    Det är normalt att känna mindre/annorlunda eftersom den inte har lika mycket plats och kanske har fixerat sig. Viktigt att du känner något alla fall VARJE dag.
  • Natalie87

    Vecka 30 idag!!! Helt galet!! Jag kommer ihåg hur jag i början av graviditeten (fram tills vecka 22 typ?) tänkte på hur det skulle vara när man äntligen kom in i de sista 10 veckorna, DÅ skulle jag känna mig gravid på riktigt. Och visst är det så! Nu ser alla tydligt att jag är gravid och jag känner bebisen galet mycket.
    Är så glad över att jag mår så bra hittils. Hoppas verkligen det håller i sig den sista biten nu.
    Kan man kalla sig för höggravid nu när man är i vecka 30? Eller när blir man det? =P

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014