• debbie85

    Första barnet - BF januari 2014

    Hej och välkommen!

    Detta är en tråd för oss som är gravida med första barnet och som vill dela med sig om tankar och känslor.

    Själv fick jag nyss plus (torsdags 130425) på grav-testet och har räknat ut BF 140104. Spännande!


    28-årig Sthlmstjej bosatt i Skåne som planerar sitt första barn tillsammans med fästman.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-05-24 11:22
    Det här är en tråd för våra bilder (magar, ultraljud, inhandlade prylar eller vad vi vill) "Första barnet - BF Januari 2014 BILDTRÅD": www.familjeliv.se/Forum-2-293/m69869696.html

    Här är en egen tråd för BF-listan "Första barnet - BF januari 2014 - BF-lista": www.familjeliv.se/Forum-2-293/m70004356.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-06-18 22:12
    P g a att det blivit något fel på vår bildtråd i dagarna så har det nu skapats en ny: www.familjeliv.se/Forum-2-293/m70243614.html
  • Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014
  • debbie85

    Jag har ont skulle det såklart stå, inte Jagharpnt.


    28-årig Sthlmstjej bosatt i Skåne som väntar sitt första barn tillsammans med fästman. BF 140104. <3
  • tinis
    hundenhubbe skrev 2013-05-12 22:08:43 följande:
    Fick ont i höger sida såhär på kvällskvisten. De som känns nästan som mensvärk fast bara på höger sida och de kommer lite i intervaller. Nojig som jag är tänker ja : missfall!! Så min fråga till er: har ni käbnt såhär?! Kan man ha ont på höger sida som kommrr i vågot. Inte så att jag gråter ont men typ som mensvärk!

    Jag har haft mensvärk från o till i ca två veckor samt onda hugg i sidan när jag hostar eller nyser. Har också varit orolig men det är nog som Debbie skrev, livmodern växer o det med ligamenten :)
  • Lillisen
    hundenhubbe skrev 2013-05-12 22:08:43 följande:
    Fick ont i höger sida såhär på kvällskvisten. De som känns nästan som mensvärk fast bara på höger sida och de kommer lite i intervaller. Nojig som jag är tänker ja : missfall!! Så min fråga till er: har ni käbnt såhär?! Kan man ha ont på höger sida som kommrr i vågot. Inte så att jag gråter ont men typ som mensvärk!



    Jag hade kraftiga "menssmärtor" i vecka fem men nu har det lugnat ner sig så du behöver nog inte vara orolig.
  • annadenise

    Jag har inte varit inne på några dagar, så jag säger välkommen till alla nya.kul med flera + . Imorn går jag in i vecka 7 och på torsdag ska jag till BM. De där med kläder är svårt.vi kommer degfinitivt vänta ett tag till innan vi köper kläder, men de är svårt.idag pratade jag med mamma och svärmor.dom har hittat massa söta plagg som dom vill köpa.jag blev tvungen att lugna ner dom lite hehe

  • hundenhubbe
    debbie85 skrev 2013-05-12 22:38:15 följande:
    Jag harpnt lite här och var (mitt tjejmagen, hö sida, vä sida) emellanåt. Brukar lägga mig och vila då så går det över. Tror det är livmodern som växer och drar i alla olika ligament som livmodern sitter fast i. Hur länge har du haft ont?

    Bara några timmar ikväll! Kanske tre? Säkert bara jg spm är nojjig! Känns ibte som förra gåbgen vid mf men smärta relateras ju inte till något bra! Tack alla!
  • Lövings

    Ett av symtomen på att vara gravid är att ha menssmärta. Man går och väntar på mensen men den kommer inte. Tyvärr kommer jag inte på exakt vilken sida detta stod på, men jag läste om det igår. Så jag tror inte att du behöver vara orolig!
    Jag har också haft mf (2 ggr. Ett för många år sedan och ett för ca ett halvår sedan) och där var symtomen inte alls lika! Och smärta är ju känt för att kunna förändras hela tiden! ;)

  • mariafii
    Blixtlås skrev 2013-05-12 21:19:35 följande:
    Oj vad mycket man missa när man inte är inloggad på ett par dagar =). Kul med en BF-lista! Och kul att det kommit till så många nya, välkomna alla =). Har lagt till mig själv i listan med nu.

    Tycker med det låter toppen med en bildtråd! Hade ju varit så kul att följa allas magar =).

    Har nu gått in i vecka sju och det börjar kännas mer och mer verkligt nu! Igår var vi och kolla på vilken typ av barnvagn vi vill ha (på sambons begäran) och vi kolla på babykläder och sådant. Så mysigt =).

    Hur går det för er andra? Har ni börjat planera än eller håller ni er lugna tills efter v 12?
    Jag håller än så länge band på mig själv och har sagt att efter v12 får jag börja handla liiiite kläder, om jag skulle trilla över ngt gudasött så kommer jag tillåta mig själv att köpa det då , Om allt nu går som det ska (vilket vi såklart räknar med) vill säga =)
    Jag håller mig lugn till efter v 12 eller något. Denna vecka efter vi plussade har varit såå lång känns det som :P Gick in i v6 idag :) men denna vecka känns väldigt nervös då man vet hur mycket som ska börja fungera på den lille
  • Martini92

    Någon mer än jag som känner sig kraftigt bakfull på morgonen när man vaknar xD Bebis är inte nådig mot mig! Är trött, har huvudvärk , molande och gasig/svullen mage.. 

    Hoppas det lugnar sig snart!

    Förresten har ni fått ärat inskrivningsdatum? =) Jag skall dit om 2 veckor! Alltså i vecka 8.

    Skall dock till bm på torsdag för att bara prata också . 

  • Blixtlås

    Debbie85: ja, supergulligt är bara förnamnet. Sen har reumatiskt värk vilket gör att han är extra noggrann när vi kollat vagn," kan du klicka här?" osv. Jaa, alltså vi hade ju tänkt en begagnad vagn med fyra lika stor hjul men var in på barnaffären i Lund och ja, vi föll väll båda lite för en vagn med fyra nästan lika stora hjul fast de två främre var svängars. Tydligen det lättaste för mig med värken. Slippa trycka ner för att kunna svänga och så. Men annars är det en djungel ^^.

    Martini92: jag var på hälsosamtal i V6 och har tid för inskrivning den 10/6, man brukar ha det i v 10 i min kommun men jag kommer ju vara i v11 (10+3). När vi skulle boka sa hon först att ja, den 6/6 hade ju varit bra, kunde jag då? Och jag bara "jo jag kan men jobbar du röda dagar?" det gjorde hon ju inte så det blev veckan efter istället :)

  • hundenhubbe

    Brukar ha växtvärk i benen efter jag legat ner ett tag. Någon mer som har de? Då jag gått ut med hunden blir de bättre :) 
    Ska ringa BM idag! Tänkte vänta till nästa vecka då de var runt dom här dagarna förra gången som jag fick mitt mf. Men de känns som att ringer jag blir de mer verkligt. Varför sitta och vänta på ett missfall som förhoppningsvis inte ens kommer? Ska försöka leva i nuet! 

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014