• debbie85

    Första barnet - BF januari 2014

    Hej och välkommen!

    Detta är en tråd för oss som är gravida med första barnet och som vill dela med sig om tankar och känslor.

    Själv fick jag nyss plus (torsdags 130425) på grav-testet och har räknat ut BF 140104. Spännande!


    28-årig Sthlmstjej bosatt i Skåne som planerar sitt första barn tillsammans med fästman.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-05-24 11:22
    Det här är en tråd för våra bilder (magar, ultraljud, inhandlade prylar eller vad vi vill) "Första barnet - BF Januari 2014 BILDTRÅD": www.familjeliv.se/Forum-2-293/m69869696.html

    Här är en egen tråd för BF-listan "Första barnet - BF januari 2014 - BF-lista": www.familjeliv.se/Forum-2-293/m70004356.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-06-18 22:12
    P g a att det blivit något fel på vår bildtråd i dagarna så har det nu skapats en ny: www.familjeliv.se/Forum-2-293/m70243614.html
  • Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014
  • AnnaEricaSofia

    Hej hej, hoppar in här då jag oväntat plussade för en halvtimma sen på bim -2. Sitter fortfarande och skakar helt ckockerat! Men jag är superglad!! Trodde inte det tog sig denna månaden men plötsligt händer det! ^^ bf enligt fl är 20 januari! :D 12 dagar innan min egen födelsedag så bebben får gärna va punktlig så jag slipper fira min dag på förlossningen! ;)

  • Jossehaugen
    hundenhubbe skrev 2013-05-13 11:09:00 följande:
    Brukar ha växtvärk i benen efter jag legat ner ett tag. Någon mer som har de? Då jag gått ut med hunden blir de bättre :) 
    Ska ringa BM idag! Tänkte vänta till nästa vecka då de var runt dom här dagarna förra gången som jag fick mitt mf. Men de känns som att ringer jag blir de mer verkligt. Varför sitta och vänta på ett missfall som förhoppningsvis inte ens kommer? Ska försöka leva i nuet! 
    Jag skulle också ringa idag.. Men då hade dem bara telefontid mellan 8.30-9.30 
    Så jag får ta och ringa dem imorgon istället :) 
  • tinis

    Jag ringde idag också men då hade dom fullt i telefonkön eller vad dom sa, typiskt Tungan ute


    AnnaEricaSofia skrev 2013-05-13 11:10:23 följande:
    Hej hej, hoppar in här då jag oväntat plussade för en halvtimma sen på bim -2. Sitter fortfarande och skakar helt ckockerat! Men jag är superglad!! Trodde inte det tog sig denna månaden men plötsligt händer det! ^^ bf enligt fl är 20 januari! :D 12 dagar innan min egen födelsedag så bebben får gärna va punktlig så jag slipper fira min dag på förlossningen! ;)

    Stort GATTIS o välkommen Skrattande
  • AnnaEricaSofia

    Tack! ^^ Det känns fortfarande helt overkligt!
    Har en fråga; hur långt efter plusset ringde ni mcv?
    Min sambo tycker jag ska vänta till efter bim (som är på ons.), men jag kan ju inte bli mer gravid än jag redan är så det borde väl inte spela nån roll?

  • Cherub

    Hej alla plussare! Vad härligt att läsa alla inlägg, även om vi alla ibland lite till vars kan känna oss spända och nervösa inför allt det stora som sker.

    Själv gick jag in i vecka 8 i lördags. Idag 7 + 2. Känns surrealistiskt att tänka tanken att vi ska ha barn. Vi som har försökt i 6 år! Men nu är det vår tur!

    Tidigt i graviditeten blödde jag en hel del. Det höll på nästan en vecka, men sedan gick det över. Tydligen rätt vanligt. Men oj vad oroligt det var. Känns därför så skönt att veckorna går, att missfallsrisken minskar. På onsdag 15/5 ska vi på vårt första VUL. Är så nervös. Kommer vi få se ett eller två tickande hjärtan. Eller inget alls... Men vi tänker positivt!

    Har ännu inte kontaktat mödrarvården, utan tänker göra det efter onsdag.

  • Snövit86

    Har troligtvis fått missfall. Hade rosa flytningar igårkväll. Inatt kunde jag inte sova, drömde att jag fick missfall. Imorse när jag gick på toa var det blod. Inte jättemycket men inte heller lite. Jag kopplade på autopiloten för att överhuvudtaget klara av dagen. Har känt mig som en robot. Blödningen har avtagit och nu är det bara bruna flytningar. Jag skulle ringa mvc men de hade bara telefontid till 11.30 (fixade inte att ringa imorse, då hade jag brutit ihop!) Jag har läst att det är vanligt med blödningar i graviditeten men det känns som att det är kört för mig. Inbillar mig att brösten inte är lika ömma längre. Väntar bara på smärtan. Har inte haft ont än. Hur fixar man det här nu då?

     

  • Cherub

    Hej Snövit86, förstår din oro men jag tror inte att det är någon fara. Själv blödde jag (rosa/brunaktiga blödningar/flytningar) en hel vecka i början av min graviditet. Det är vanligt med tidiga blödningar. De kan till exempel komma ungefär vid den då man egentligen skulle ha haft mens. I mitt fall gick det bra. Jag ringde ingen utan lät det ha sin gång och nu är jag inne på graviditetsvecka 8. Det kommer gå bra för dig med!

  • Snövit86

    Jag tror att det som gör mig mest rädd är att det var typ två små "pluppar" i blodet (för små för att kallas klumpar) ca 1-2mm. Är (var?) i v. 7+0 idag. 

  • Cherub

    Snövit86, så hade jag med. Och det höll på i en vecka. Men jag är fortfarande gravid. Och det tror jag att du också är!

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014