Inlägg från: sp4rk4 |Visa alla inlägg
  • sp4rk4

    Första barnet - BF januari 2014

    sweetmoments skrev 2013-12-14 11:26:59 följande:
    jag tycker du bör ringa förlossningen istället för google. ring och prata med dom, bättre en gång för mkt än en gång för lite. jag ringer dit varje gång för det känns tryggare. även om google är bra
    Jo, jag ringde faktiskt dit på torsdag morgon när jag såg blodfläckarna i sängen. Barnmorskan som svarade tyckte inte att det verkade vara något att oroa sig för och sa att jag skulle återkomma om det kom mer blod, om fosterrörelserna skulle avta eller jag fick smärtor. Känner inte den här mensvärken som smärtor, kan liksom leva med det men inte sova med den.

    Någon annan som haft ihållande mensvärk och sammandragningar i flera dygn som sedan avtagit?

    Än så länge känner jag mig inte orolig, känner bebisen sparka och leva om :) har mest börjat fundera i banorna "tänk OM det är på riktigt snart". Är otroligt dåligt förberedd. Hade planerat att göra det under nästa vecka och börja läsa böcker om förlossning och sådant. Är i grund och botten inställd på att hen kommer efter nyår iaf.
  • sp4rk4
    Tokfrans skrev 2013-12-14 12:50:00 följande:
    påminde om mensvärk runt rygg-mage
    Så känns det för mig också, varierar mellan nedre delen av magen och ryggen, strålar lite ut i höfterna. 

    För mig är det som nästan konstant lite mensvärk och så kommer det som lite kraftigare en stund och sedan försvinner det. Diffust dock, kan inte alltid säga exakt var det börjar bli starkt och när det exakt ebbar ut. 
  • sp4rk4

    Jag ringde förlossningen och berättade hela händelseförloppet, kvinnan i luren var övertygad om att det var slemproppen som har gått i torsdags. Hon rekommenderade vetevärmare och informerade om att nu är barnet såpass fullgånget att om förlossningen skulle sätta igång görs inga försök till att stoppa den. Hon bad mig återkomma om värkarna blev mer distinkta.

    Helt plötsligt kändes allt mer på riktigt och jag har börjat titta på klockan för att försöka se något samband. 

  • sp4rk4

    Nu börjar jag bli måttligt less. Har haft konstant mensvärk sen fredag morgon som till och från ökar på och sen lugnar sig. Det verkar inte avta eller tillta. Är såpass jobbigt att jag inte kan sova eller orkar göra något och kroppen börjar vara trött nu...

  • sp4rk4
    johanna3 skrev 2013-12-16 09:41:12 följande:

    Smörjer mage och "down There" med mandelolja från Apoteket. Tror inte på att det kan förebygga mer än ev klåda - men att göra det skadar inte direkt :)

    Har inga bristningar och jag själv tycker det kan vara rätt skönt att smörja där nere med olja :) jag badar även i oljan och det är gudomligt skönt :)

    Jag får antingen flytningar som är som vatten eller långsam vattenavgång.. Hur vet man? Nån som känner igen att man inte kan avgöra? Går igenom byxor och allt.. Har haft kraftigare "menssmärta" sen det började, men inga riktiga värkar liksom. Ska väl ringa förlossningen och fråga :)


    Låter ju onekligen som något annat än flytningar. En vän började läcka fostervatten i v 36 och om jag minns rätt fick hon använda en binda som hon fick fara och visa upp och då kunde de fastställa att det var fostervatten och inget annat vilket resulterade i igångsättning en vecka senare.

    Ringde du förlossningen?
  • sp4rk4

    Jo, bäst är ju om det hinner bli 2014 men samtidigt känner jag att jag bara vill att det antingen avtar helt eller sätter igång, kroppen är så trött.

    Igår kväll kändes det mycket värre än idag men tror egentligen inte att det handlar om annorlunda styrka utan bara annan känslighet eftersom jag lyckats sova några timmar inatt.

  • sp4rk4
    Sante skrev 2013-12-29 11:24:11 följande:

    Jag tror jag börjar få förvärkar nu. Vakna imorse med onda höftben tänkte först de var för att jag bara sover på siderna och att höfterna somnar typ. Men när jag gick upp å fixa frukost så fick jag stanna upp på vägen till soffan och för första gången andas igenom smärtan. Sitter nu i soffan med återkommande värk i just höftbenen. :/ men precis värmt vetekudden och de är skönt!! Jag vill ju att vår tjej skall stanna inne till 2014 juh. Har bf 2/1! Någon som vet om detta är förvärkar eller har jag bara sovit konstigt?


    Jag har haft värk som strålat ut i ena höften såpass att det nästan känts som att värken suttit i höften. Antar att det varit förvärksrelaterat, gjorde iaf så ont att jag blev kallsvettig.
  • sp4rk4
    hundenhubbe skrev 2014-01-01 14:54:48 följande:

    De blir sätesförlossning här då vändningsförsöket misslyckades. De känns verkligen inte kul alls.... :( Men här är de experter på sätesförlossningar och rekommenderade de framför snitt. Så går allt vägen så ska de vara precis som en vanlig förlossning. Kändes dock som att välja mellan pest eller kolera då jag fick välja mellan snitt eller sätes... 


    En god vän till mig födde sitt första barn i säte. Allt gick jättebra både för henne och barnet.
  • sp4rk4

    Inatt vaknade jag 04.17 och hade sammandragningar som gjorde lite ont. De kom med intervall på allt från 3 min till 9 min, gjorde ondare och ondare. Vid åttatiden kom en liten blödning och runt tiotiden började vi åka mot förlossningen ( vi har 13 mil). Var framme ca 11.30 och var övertygad om att det skulle bli långdraget och att vi kanske kommit in för tidigt.

    Det visade sig att jag var öppen 10 cm när vi blev inskrivna på förlossningen. Två värkar senare började krystvärkarna och 13.29 föddes ett flickebarn 3230 gram och 48 cm lång.

    Tror jag varit i chock hela dagen. Otroligt konstigt och ligga här bredvid en människa som nyss bott i ens mage.

  • sp4rk4

    Tack tack ni snälla rara. Min barnmorska sa innan att man behöver inte lära kroppen att föda barn, det är inbyggt. Så här i efterhand kan jag bara hålla med. Fanns inget val, bara att lyssna på kroppen. Och självklart hade barnmorskorna en viktig roll i att lugna och hjälpa min kropp på bästa sätt när det kändes som att "nä nu vill jag inge mer, jag får panik". Några minuter senare var hon ute och jag var i total chock. Nu blir hon bara sötare och sötare för varje sekund jag tittar på henne.

  • sp4rk4
    lalala emma skrev 2014-01-09 06:37:51 följande:

    Bara i v 38 , (snart 39) men tålamodet börjar ta slut, längtar ihjäl mig! I natt vaknade jag av lite kraftigare mensvärk än den jag haft tidigare i graviditeten, dock gjorde det inte jätteont. Det avtog eftet någon timma smile4.gif Hade hoppats att något kunde vara på g. Min mage blir inte alltid hård ( som vid samnandragningar) när jag får den här mensvärken, betyder det att det ej är förvärkar utan bara livmodern som töntar sig på annat sätt? Hur känner ni som närmar er, och hur var det med mensvärk innan för er som redan fött? Hur länge innan och hur ont gjorde det jämfört med molvärken i början av graviditeten då man ständigt var orolig för blod vid toa besök.


    Jag hade konstant mensvärk i nägra dygn som emellanåt ökade i styrka för att sedan avta 2-3 veckor innan förlossningen. Men förlossningsvärkarna var inget likt den mensvärk jag hade innan för mig. När det väl startade var det sammandragningar som gjorde ont som sedan ökade i styrka.

    Men det kan säkert vara olika.
  • sp4rk4
    Jan 2014 skrev 2014-01-14 18:39:57 följande:

    Jag hade blod i urinet nu när jag kissade, urinet var rött, stor färgskillnad från urinet som kom 2h tidigare, kan de var blod från livmodertappen eller?

    Hur upptäckte ni andra er blödning?

    *orolig*


    Min blödning kom fyra timmar efter första känningen av värkar. Pappret blev klarrött när jag torkade mig efter toabesök. Mängdmässigt var det nog som precis i början eller slutet av mens. Alltså lite.
  • sp4rk4
    malin634 skrev 2014-01-15 10:40:53 följande:

    Sovit jätte dåligt de senaste nätterna. Haft sammandragningar var 10min, dom har inte gjort ont. Tills imorse!! Vakna av en värk, bak i ländryggen, mensvärk. Vara i en minut och sedan blir de lugnt känner ingenting alls sen 7 min senare kommer det igen. Är de här man kallar förvärkar? Magen blir hård också! Är i v 38+0!!!


    Det där låter precis som hur min förlossning startade :)
  • sp4rk4
    malin634 skrev 2014-01-15 17:38:28 följande:

    Nu har jag haft värkar ca var 7 min under 12 timmar! Nu på eftermiddagen har slemproppen börja lossna också!

    Sp4rk4: hur lång tid tog de för dig och hur gick gången fram tills barnet kom?


    Jag vaknade 04.17 med oregelbundna sammandragningar som gjorde en smula ont. Klockade värkarna som kom med allt mellan 3 minuter till 9 minuters mellanrum. Klockan 8 kom en liten blödning. Från ca kl 10.30 var värkarna regelbundna med 3 minuters mellanrum. 11.45 kom vi in på förlossningen och jag var fortfarande övertygad om att det bara var början på ett två-dygns-helvete. Det visade sig att jag var helt öppen och krystvärkarna kom direkt. 13.29 föddes en flicka.
  • sp4rk4

    Hej allihopa! Tänkte bara skriva att jag har kämpat som en galning med amningen. Fick köttsår på bröstvårtorna, var tvungen att prova amningsnapp på ena bröstet för att få det att läka, det resulterade i att barnet tappade sin sök-/gapreflex, eller blev riktigt dålig på det som i sin tur gjorde att hon fick fel grepp och det blev nya sår.

    Hon är nu 5 veckor och amningen går bra. Hon har blivit bättre på att gapa men jag måste korrigera ganska ofta eftersom minsta lilla feltag ger nya sår. Jag måste kläms ut bröstmjölk innan och efter varje amning för att förebygga nya sår. Det är fortfarande ömt men det är som en dröm i jämförelse med för 3 veckor sedan när jag satt och grinade vid varje amning.

    Så håll ut om ni verkligen vill amma. Det blir oftast bättre.

  • sp4rk4
    FrökenBlå skrev 2014-02-10 09:52:34 följande:
    Jag har haft det kämpigt med amningen, men det fungerar mkt bättre nu när jag använder amningsnapp, Däremot märker jag som du säger att hon har börjat få ett mkt sämre mindre grepp, hur korrigerar du det? Jag försöker få henne att gapa större men det är inte alltid det funkar..

    Förresten, nån mer än jag som har problem på nätterna? Vår Greta är nästan helt otröstlig på nätterna, hon vill amma nästan hela tiden, magen är väldigt aktiv på henne och hon somnar nästan bara om hon ligger på min mage. Funderar på om hon kan ha magknip eller liknande? På dagarna sover hon mkt bättre och vi kan lägga henne i vaggan för att sova..
    Jag ammade vanligt på ena bröstet och trodde att hon inte skulle "tappa" reflexen men det gjorde hon ändå. Jag började med att försöka vänta ut att hon skulle gapa. I början var det jättesvårt, hon slickade som mest ch knappt öppnade munnen när hon skulle ta bröstet. Till slut började hon skrika och då brukade jag passa på att föra in bröstet i munnen på henne. Vi försökte även att få henne att gapa stort innan vi jag tutte också. Liksom reta henne till hon nästan blir arg. Sakta men säkert har det då blivit bättre och bättre, speciellt sedan jag slutade med amningsnappen på andra bröstet också. Hon har fortfarande inte lika bra gap som innan men betydligt bättre. Tar bara lite längre tid innan hon gapar stort.

    Barnet sover med mig i sängen och ofta mage mot mage med bröstet i ansiktet typ. Då sommar hon om efter jag ammat. Om kag flyttar henne vaknar hon och somnar typ aldrig om. Jag vet att socialstyrelsen inte rekommenderar samspvning men i dagsläget vet jag inte hur vi ska klara nätterna om jag ska bära henne i egen säng
  • sp4rk4

    Nu vet jag inte om ni har börjat med d-droppar ännu men vår dotter var väldigt nöjd fram tills dess och fick sedan ont i magen (hon kunde gallskrika i flera timmar och ingenting hjälpte) efter några veckor höll vi upp med d-droppar och då fick vi tillbaka en nöjd bebis.

    Ibland kan hon också ha gaser i magen eller vara allmänt orolig då brukar vi använda en pysventil på henne så luften kommer ut och det lättar.

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014