Inlägg från: debbie85 |Visa alla inlägg
  • debbie85

    Första barnet - BF januari 2014

    Smulan 82 skrev 2013-06-13 22:34:22 följande:
    Nu har jag hittat en klinik som gör privata ultraljud jag vill även ta kubb tror ni man kan välja till det? Skall ringa imorgon och se om jag inte kan få tid tjoho. Hoppas sambon tycker det är ok med tidigt nu när han fått tänka ett tag vill juh att han är med han har ju sagt att han vill men han vill att vi väntar till v 12 när är det senaste man kan ta kubb någon som vet? Måste barra lära mig vad allt heter på engelska så att jag ber om rätt test. Skall ju på mitt första besök hos barnmorskan på måndag verkar i senaste laget är ju då i v. 11 och här får man inget hälsosamtal men vi skall ses 1 gång i månaden och mera emot slutet så det kanske är som i Sverige
    Man kan göra KUB mellan vecka 11+0 - 13+6. Det är bättre att göra det lite senare eftersom om man inte bestämt BF genom ultraljud så blir det ofta så att man får flytta fram BF när man väl daterar med ultraljud. Är det för tidigt (t.ex. man trodde att man var i vecka 11+0 men man var egentligen i vecka 10+3) så går det inte att göra testet. Men enligt min barnmorska kan man inte göra det efter vecka 13+6 heller.
    embe skrev 2013-06-14 14:30:59 följande:
    Oj, vad konstigt det blev när jag skrev nyss!  Nyff försök:

    Förstföderska alltså, i vecka 11 nu. Var till MVC och på UL i onsdags. Kändes bra att få se Embe (som den lilla människan i mig har börjat kallas) på riktit, 37mm mättes hen. Gillade barnmorskan som lyssnade på mig med mina krokodiltårar rinnandes, heh. Planerade inte att bli gravid, eller ja, på något sätt gjorde vi väl det men jag trodde nästan inte det skulle hända. Ensam är jag nu också, efter att ha lämnat pappan som slog mig när jag var i vecka 7. Beslutat mig för att behålla barnet iaf, är både rädd och spänd och förväntansfull!
    Välkommen och grattis! Starkt av dig att lämna pappan! Jävla idiot som slog dig! Hoppas han har och fortsättningsvis får ett riktigt värdelöst liv! Har du bra stöd av andra runtomkring, familj och vänner?
    Lunda skrev 2013-06-14 15:20:24 följande:
    Nu har jag varit på ul Skrattande.  Allt såg ut som det skulle och det var en livlig krabat man kunde se där inne. Slog med de små armarna och sparkade med benen Hjärta.
    Det känns helt overkligt på något vis att det finns ett liv där inne men nu är det ingen tvekan om det iaf.
    Kunde inte låta bli att köpa första klädesplagget vilket blev två pyjamasar. Ska se om jag kan lägga in bild lite senare. 
    Åh vad mysigt! Drömmer Längtar tills på tisdag då vi förhoppningsvis får se vår "Mini"!
    belter skrev 2013-06-14 15:27:45 följande:
    vad roligt med inskrivning å att du ska få göra VUL.. jag gjorde vul här om dag å det var underbart att få se det lilla hjärtat slå! :) 

    åå uska under förlossning skulle jag oxå vilja testa på! jobbar inom äldrevården nu å pluggar till uska, ska gå inriktning hälsa för barn och ungdom och blir klar i dec! hoppas på ett roligare arbete i framtiden! :))
    Ja, jättekul!
    Tycker verkligen du ska prova på att jobba på förlossningen om du får möjlighet! Det är ett svårt jobb som tar ett tag att komma in i men när man väl börjar få grepp om det är det underbart kul, spännande!
    Proppen skrev 2013-06-14 17:38:46 följande:
    Hej alla, har varit på VUL nu och läkaren kunde inte se något där tyvärr... hade helt ställt in mig på det så.. ska ta blodprov nu bara för att utesluta utomkvedshavandeskap.. vill bara lämna detta och ta nya tag. 

    Jag hoppas att allt går jättebra för er alla och era små bönor! <3 Så hoppas jag att det ska gå hela vägen för mig och min sambo nästa gång. Vi verkar kunna bli gravida iaf och det får man väl se som en liten seger iaf! 

    Kramar till er alla!
    Vad jobbigt! Hoppas att ni blir gravida snart igen och att det går bra! Kram!!!
    Janna skrev 2013-06-14 18:21:50 följande:
    Hej!

    Flera skriver om KUB - vad är det?

    Har fått tid för VUL, om jag räknat rätt blir det i vecka 11. Vet någon hur mycket man kan se då?
    Vi diskuterar här hemma om mannen ska ta ledigt från jobbet och följa med eller inte. Hur har ni gjort? Har ni gått själva eller haft pappan med? Jag har väl mer tänkt att det är de ultraljud man gör längre fram som är spännande eftersom jag inte trodde man såg så mycket såhär tidigt....     
    KUB = Riskvärdering med kombinerat ultraljud och blodprov. Det görs för att bedöma om det föreligger en ökad risk för att få ett barn med en kromosomavvikelse, tex Downs syndrom. Om risken är högre än 1:300 så går man ofta vidare och gör ett fostervattenprov (som är invasivt och riskfyllt till skillnad från KUB som inte innebär någon ökad missfallsrisk).
    Tror inte man ser så mycket mer än ett hjärta som slår i vecka 11 men jag vet inte? Jag ska göra ultaljud på tisdag i v 11+3 och min sambo ska vara med. Jag tror det är skithäftigt att bara se det lilla hjärtat! Blir nog mycket verkligare för er båda!
    Fjällan skrev 2013-06-14 19:00:14 följande:
    Usch känner mig sjuk på något vis :/ yr, illamående och hungrig på samma gång, kryper i kroppen men orkar inte göra nått. Har som myror i benen, obehagligt till max! 
    Är trött men kommer inte till ro och kan sova :/
    För mig blir myrkrypningarna värre när jag äter dåligt, typ mycket socker eller liknande. Du kan ju testa och äta bättre och se om det minskar?
    LitenKnodd skrev 2013-06-14 19:17:33 följande:
    Belter, varifrån är du? :) vi fick välja tid själva, älskar mitt MVC. Man får vara väldigt delaktig.

    Nån mer än jag som har bakgrund med depression? Dom har iaf fixat så jag får extra mycket omsorg och kollar upp så jag mår bra. Ska få träffa en psykiatriker inom kort med som är speciellt duktig med gravida. Skönt att känna att dom tar mig på allvar även om jag inte mått dåligt på länge! :)
    Ja, jag har haft utmattning och mycket problem med ångest när jag blir stressad. Jag har fått erbjudande om att gå till terapeut om jag vill. Det känns bra att dom tar psykiska problem på allvar! Jag kommer nog gå till en terapeut efter att bebisen kommit för att minska risken för post-partum-depression.
    Smulan 82 skrev 2013-06-14 20:23:03 följande:
    Idag har det varit en riktigt jobbig dag varit så yr jättehög puls och lågt blodtryck gick inget vidare att jobba. Skulle hämta en plast påse och när jag hittade den så började jag gråta humöret är inte att leka med är det andra som reagerar så hära eller är det bara jag? Vad äter ni för antidepressiva om man får lov att fråga? Känner inte alls igen mig själv och jag förstår inte varför man inte bara kan vara vacker och lycklig ;) jag är lycklig men gillar inte hur jag mår just nu yrseln tär verkligen på mig. Och det finns så mycket jag vill göra men jag orkar juh inget vadå laga mat o städa behövs det ;)
    Prata med din barnmorska om hur du mår! Du ska inte behöva ha det så jobbigt! Kanske behöver du träffa en psykiatriker och/eller en terapeut? Eller så går det över efter vecka 12 precis som dom flesta symtomen verkar göra. I vilket fall som helst så är det ju bättre att ta hjälp en gång för mycket än för lite.
    Litchie skrev 2013-06-15 09:25:52 följande:
    Tänkte jag skulle se på magen liggandes innan toabesök idag och se om det hänt nåt (har redan liten kula stående, som inte går att dölja) och tro på tusan det såg jätteskumt ut, haha! Som en hård boll men ända upp till naveln? Kunde inte dra in magen längre, men känns för tidigt att livmodern ska vara så långt upp, det står att det bara ska vara strax ovanför bäckenet nu? Nån fler som känner lika? Hemsk mysigt iaf :) och jättekul tyckte sambon ;)
    Jag har letat efter min livmoder men hittar den inte. Är väl för fet för att man kan kunna känna. Tungan ute Men det är faktiskt rätt så svårt att känna på sig själv. Tror du och jag är i ungefär samma vecka och tror att livmodern precis har börjat sticka upp ovanför bäckenet.
    Orion skrev 2013-06-15 10:31:42 följande:
    Jag är idag i vecka 7+6, var på vul i måndags och såg ett hjärta och allt såg bra ut. Jag har haft lite brännande känsla i underlivet i någon vecka och idag var det lite färska blodstrimmor i en flytning. Någon som känner igen sig eller vet vad det kan vara?
    Kan det inte svamp? Kliar det? Slemhinnorna kan ju bli känsliga och lättblödande vid svamp men tror även vid t.ex. bakteriell vaginos. Luktar det skumt?
    LitenKnodd skrev 2013-06-15 15:01:27 följande:
    Gött att inlagd sill är godkänt! Midsommar utan färskpotatis, sill, gräddfil och gräslök går ju inte! ;)
    Dock är jag något nojig inför den kvällen då vi ska ha massa folk hemma. Hur nu det ska gå med trötthet och försöka dölja att jordgubbsvinet man dricker är alkohol-fritt? Oj oj oj, tror jag kommer behöver powernappa flera ggr under kvällen. ;)
    Alkoholfritt jordgubbsvin lät jättegott! Var köpte du det?
    Potatis skrev 2013-06-15 16:44:13 följande:
    Jag har idag gått in i v.9 (v8+0) och jag säger bara det... SOM min mage är svälld! Till och med sambon sa det. Någon mer som är blev så svullen tidigt? Jag ser ju för tusan ut att vara i sjätte månaden... Minst!
    Min mage har stått rakt ut typ sen jag plussade i vecka 4! Det blir bara värre och värre! Och gaserna som kommer ut är inte att leka med! Min sambo mobbar mig för mina livsfarliga pruttar! Skrattande Ganska svårt att dölja magen på jobbet också...
    Tokfrans skrev 2013-06-15 20:50:12 följande:
    är de bara jag som tycker maten smakar blä ? menar jag älskar spagetti o köttfärssås, men nu fyfan va äckligt
    Jag kan bara äta nån viss mat typ 1-2 gånger, sen tröttnar jag. Äter helt olikt från vad jag brukar äta. För tillfället gillar jag blodpudding (som jag aldrig brukar äta annars), har väl sug efter järn? Får köpa mycket små mängder av allt på mataffären och åka och handla ofta.
    Blixtlås skrev 2013-06-16 09:54:14 följande:
    Igår var vi riktigt busiga, vi köpte barnvagn Glad. Bild finns i bildtråden
    Kan bara se bilder på böckerna och tyget. Men verkar vara nåt fel på bildtråden för tillfället? Kommer inte upp någon skrivruta längst ned när jag är inne i den. Läste att det blev en emmaljunga mondial duo s, vi har också beställt en emmaljunga mondial men med classic chrome. Vilken färg på sitt- och liggdel har ni? Vi har beställt en white leatherette. Vad fick ni betala?

    martinajulia skrev 2013-06-16 10:44:18 följande:
    Något annat vi gjorde var att fixa lite där lillen så småningom ska bo. Vi tog upp en liten byrå och la i det vi redan köpt i klädväg (det mesta köpt sen långt innan vi plussade hihi) och plockade upp ett par leksaker som vi hämtat från mina svärföräldrars vind. Jag tycker det är på tok för tidigt egentligen och vill inte göra för mkt förrän vi varit på ul men min man vill så gärna. Och vem kan säga nej när man ser hans glädje? Tänkte också på att det kanske är hans sätt att känna att det blir mer verkligt. Han känner ju inga fysiska symptom så kanske inte lika lätt då. Jag menar det är ju svårt för mig att förstå att det verkligen är sant trots allt som pågår i ni kropp. Hursomhelst väldigt mysigt och jag längtar verkligen tills det är dags att fixa barnkammaren på riktigt!
    Vad gulligt att din man vill fixa redan! Solig Mysigt!

     
    28-årig Sthlmstjej bosatt i Skåne som väntar sitt första barn tillsammans med fästman. BF 140103. <3
  • debbie85
    embe skrev 2013-06-16 16:34:27 följande:
    Ja, haha, hoppas det! Tja, vänner finns det en del av, men familjen bor inte i Sverige. Jag flyttade hit själv när jag var 19, för sex år sedan, för att studera. Vi får se hur allt löser sej. Kanske drar jag till hemlandet en sväng kommande vår, eller så får jag se om jag får tillräckligt med stöd här.

    Oj, jag såg massor på UL! Hela lilla bebissnubben låg där :) såg tydligt huvud och kropp, armar och ben. Googla ultraljud vecka 11 så får du se! 

    Jag har haft ångest och depressionsproblematik också, och kanske speciallt tvångstankar. Har ätit antidepressiva nu ett år pga en ny dal jag föll ner i förra sommaren. Håller på att sätter ut medicinen just nu dock, så vi får se. Går i samtal en gång i veckan, och hoppas få fortsätta med det också efter graviditeten, antingen på samma plats eller annanstans.
    Ok. Tufft av dig att flytta hit på egen hand vid 19 års ålder. Vad har du studerat?
    Vad kul att man kunde se så mycket på ultraljudet! Drömmer
    Varför sätter du ut medicinen? P g a graviditeten? Jag tycker inte du ska tveka att börja ta den igen om tvångstankarna kommer tillbaka. Tvångstankar är svåra att bli av med utan medicin enligt min erfarenhet (även om jag inte har så stor erfarenhet än så länge). Jag tror samtalen är ännu viktigare precis när barnet är fött. Det är då risken för depression är som störst. Skönt att vi är flera med liknande problem i den här tråden som kan stötta varandra.
    Blixtlås skrev 2013-06-16 19:00:16 följande:
    Nathis: men vad knas! Den funkar inte för mig heller nu, har jag förstört den på ngt vis tro? Den var med leatherette men färgen heter espresso Glad. Vi hittade denna på blocket, ägaren insåg att hon behövde en syskonvagn så hon hade ingen användning av denna, fick ge 7000, heeeeelt okej pris Flört. Vad fick ni ge? Glad

    Hon vi köpte vagnen av hade haft en vit, jag frågade såklart hur det var med fläckar och så på en vit vagn, men hon hade använt galltvål och fick bort all smuts när den vita behövde tvättas Glad
    Antar att du menade att du skrev till mig fast att du kallade mig Nathis? Flört Jag vet inte om det går att förstöra trådar. Den funkar fortfarande inte för mig (bild-tråden alltså)... Tungan ute Vilket toppenpris ni fick! Jag har hört att leatherette ska vara smidig för att det är lätt att rengöra! Tack för tipset med galltvålen!
     
    28-årig Sthlmstjej bosatt i Skåne som väntar sitt första barn tillsammans med fästman. BF 140103. <3
  • debbie85
    Mandilaro skrev 2013-06-18 10:08:20 följande:
    Vi var också på inskrivning igår. Jättefin, kompetent relativt ung bm. Allt såg bra ut. Som någon nämnt tidigare är jag också ganska tom i bollen just nu, aningen disträ för att uttrycka mig milt. Packar med mig sambons skor, säger fel namn till mina kollegor och liksom litegrann som en zombie! Jag har också svårt att förstå att jag ska bli mamma trots att jag tänker på det heela tiden. Tror inte det blir verkligt förrän den kommer ut!
    Hahaha! Du är inte ensam. Är aningen förvirrad i vanliga fall men nu är jag inte att leka med! Skrattande
    Litchie skrev 2013-06-18 09:55:48 följande:
    Inskrivning idag, gillar fortfarande min bm lika mycket! Hon erbjöd sig att försöka hitta hjärtat (fast att man inte får såhär tidigt) för att jag skulle kunna slappna av efter alla blödningar, och visst hittade hon hjärtslag på en gång, magiskt
    Härligt!
    bulleen skrev 2013-06-18 10:38:12 följande:
    Hej, tänkte flika in är jag också.

    Väntar mitt första barn, bf 19/1-2014.
    Var på VUL igår för att se om allt var ok oh även beräkna vecka då jag blev gravid trots att ja ätit minipiller.

    Allt såg prima ut och jag fick se det lilla hjärtat slå :) ! veckan beräknades till 10, eller 9+2 idag.
    Allt är så nytt och spännande men tror ändå inte att jagr iktigt förstått att vi är med barn.
    Grattis! Välkommen! {#emotions_dlg.flower}Gravid{#emotions_dlg.flower} Lägg gärna till dig i BF-liste-tråden. Solig
     
    Midsommarflickan skrev 2013-06-18 12:17:44 följande:
    Ringde just till min MVC mottagning och fick bekräftat det jag misstänkte. De har missat att ge mig information om fosterdiagnostic på mitt första möte och mitt andra möte är inbokat när det typ redan är försent att göra NUPP/KUB.  Skrikandes

    Dessutom hade de missat den lilla, lilla detaljen att de inte ens erbjuder NUPP/KUB utan jag måste fixa det privat och närmsta ställe för det är 15 mil bort. Och typ nu omgående! Åhhhh vad irriterad jag blir att man ska behöva "driva" och kolla upp allt själv. Har varit så genom hela min resa mot barn (IVF:are). 

    Det utlovade läkarbesöket pga av min rätt så omfattade gynekologiska anamnes var inte heller bokad! 

    Nu känner jag mig kluven, min BM var ju så snäll och trevlig men är hon kompetent?? Jag ger henne en chans till så får vi se...Detta minskade ju inte precis min stress och oro... Obestämd
    Vad tråkigt! Tycker du borde ta upp det med barnmorskan. Säga typ "Hur kunde det missas att jag skulle få den informationen? Nu blir jag orolig att andra saker ska missas också." Om hon regerar nonchalant på det så tycker jag du ska byta barnmorska.
     
    Flikkan skrev 2013-06-18 17:04:00 följande:
    Tack så mycket!
    Hoppas med att jag får se en fin liten bebis!
    Håller tummarna för att allt går bra!
    28-årig Sthlmstjej bosatt i Skåne som väntar sitt första barn tillsammans med fästman. BF 140103. <3
  • debbie85

    Jag är så glad idag för vi har fått se bebisen för första gången idag! Solig Den rörde väldigt mycket på sig och man såg hjärtat slå tydligt. Hjärta Vi blev helt överlyckliga båda två. Jag började gråta när jag låg där i ultraljudsstolen. Min sambo stod bredvid och log stort. Efteråt var vi helt lyriska! Det var helt fantastiskt att att få se! Helt overkligt! Att jag har en liten bebis i magen som rör på sig massor?! Nu börjar jag förstå det på riktigt! Jag är helt förälskad i denna lilla varelse. Nu är det som att allt illamående, trötthet m.m. knappt finns längre. Hehe...


    Fick göra ett vanligt ultraljud och allting syntes jättelätt och tydligt. Läkaren daterade bebisen till 11+5 och inte 11+3 som vi tidigare räknat med. Om det stämmer så är BF 140101! Cool Men ändrar inte BF förrän vi får en säkare datering på t.ex. KUB eller RUL.


    Förresten så kräktes Kräks jag för första gången igår morse. Det kom utan att jag kunde hindra det. Som tur var var jag hemma. Skumt att inte kräkas förrän nu i v 11+3-5 när jag har mått illa sen typ v 7. 

    Lägger upp en ultraljudsbild i Bild-tråden. 


    28-årig Sthlmstjej bosatt i Skåne som väntar sitt första barn tillsammans med fästman. BF 140103. <3
  • debbie85
    Cecilia13 skrev 2013-06-18 18:43:06 följande:
    Jag försökte boka tid för Kub idag, men det gick tyvärr mindre bra. Ultraljudet ska göras mitt i semestern så då måste de prioritera dem med remiss?! Hon trodde att det skulle vara väldigt svårt för mig att få någon tid överhuvudtaget och tipset var att ringa och fråga om återbud under de aktuella veckorna... Vet inte vad jag ska göra, vi vill verkligen göra kub och se att allt verkar vara ok. Typiskt att man bor i sörmland där ingen erbjuds kub. Jag hade väldigt gärna velat ha det inbokat iförväg!
    Vad dåligt! Kan du inte göra KUB-testet någon annan stans, t.ex. Stockholm, eller har du långt dit?
    tinis skrev 2013-06-18 20:18:37 följande:
    Här kommer länken till nya bildtråden

    www.familjeliv.se/Forum-2-293/m70243614.html

    Vill du slänga in den i TS Debbie?

    Skrattande
    Tack så mycket! Fixat.
     
    28-årig Sthlmstjej bosatt i Skåne som väntar sitt första barn tillsammans med fästman. BF 140103. <3
  • debbie85
    Midsommarflickan skrev 2013-06-25 21:50:30 följande:
    Martini, Fröken blå, FaN... Appropå magar och övervikt. Jag är också överviktig, ganska mycket till och med och känner mig självklart ännu större nu, vilket är rimligt då jag gått upp 3kg. Tror inte folk ser nån större gravidmage på mig ännu till vardags med vanliga kläder men idag när jag och min sambo var ute och joggade och jag hade tajta sportkläder såg jag att min mage har annan form nu än innan. Den är liksom jämntjockare och jag har mist förmågan att dra in den med typ 50%... Kan fortfarande hålla in lite men inte som innan...

    Jag är också överviktig. Började på 95 kg till mina 171 cm och hade gått upp till 98 kg på inskrivningen 14/7. Hade som mål att äta nyttigt och träna regelbundet under graviditeten men det här hittills inte blivit som jag tänkt alls. Här mått så illa och varit extremt trött så inga planer här hållt. Har skämts mycket över min mage på sistone då den varit så satans svullen och stått rakt ut. Ska bli skönt att berätta på jobbet om graviditeten så att man slipper bry sig så mycket. Skönt att vi är några stycken med övervikt här i tråden. Kram på er!
    28-årig Sthlmstjej bosatt i Skåne som väntar sitt första barn tillsammans med fästman. BF 140103. <3
  • debbie85

    Nu är äntligen KUB-testet gjort (i söndags) och vi fick en låg risk 1:15900. SKÖNT!


    Vi fick se Mini som tog sats där inne och hoppade på livmodern som om det vore en studsmatta! Glad Dock så ville Mini ligga och sova och helst inte bli störd så det tog ett tag innan barnmorskan kunde mäta dom värden som hon ville ha. Busig bebis! Glad Bilder finns strax i bildtråden.

    Förutom risken för DS så såg allt övrigt bra ut också!


    Nu ska vi äntligen gå ut med nyheten! Ska berätta på jobbet imorgon, nervöst! Först för chefen på morgonen och sen på två olika möten under dagen. Tungan ute
    28-årig Sthlmstjej bosatt i Skåne som väntar sitt första barn tillsammans med fästman. BF 140103. <3
  • debbie85
    V 19 + 4 idag.
    Var på RUL i onsdags och fick se en normalbyggd liten tjej! 
    Glad Det är självklart inte 100 % säkert att det är en tjej men BM letade länge efter en snopp och hittade ingen. Tungan ute Hon var helt underbart söt! Låg och grejade med sina händer framför ansiktet hela tiden och ville knappt visa sin profil utan att t.ex. hålla i sin näsa och liknande. Åh, vad jag längtar tills jag får träffa henne!!! BF ändrades från 140105 till 140106.

    Har fortfarande inte känt några riktiga sparkar men känner av bebisen ungefär som små svaga puffar som känns lite halvt obehagliga emellanåt, som små elstötar typ. Moderkakan ligger dock i framvägg. På RUL fick jag veta att hon låg med huvudet nedåt ganska högt upp i livmodern med armar och ben åt höger. Strax efter RUL kunde jag lokalisera en massa små "stötar" åt högra sidan. Kan även känna av att det strålar ner mot livmodertappen emellanåt och det känns som att det är bebisen som ligger och krafsar med händerna. Skrattande
    28-årig Sthlmstjej bosatt i Skåne som väntar sitt första barn tillsammans med fästman. BF 140106. <3
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014