• Pallas

    Väger 100 kg påbörjar viktminskning 2/5 (min egen tråd)

    Härligt när man bestämt sig! You go!

    Får jag också vara med? Vi har lagt om kosten här hemma för att göra skillnad på sikt. Nu provar vi LCHF i 2 månader för att se om det är något för oss. Inte jättestrikt, men ändock en helomvändning. Jag jobbar skift och har svårt att äta regelbundet och rätt, så kilona har ramlat på mig i rasande takt det senaste året. Det är dags att ta tag i det innan det går åt helsike (har kassa gener för "livsstilssjukdomar").

    Klockar in på 71,5 kilo i full jobbmundering (min våg hemma har gått sönder och jag iddes inte klä av mig på jobbet).


    Datum 2013-04-28Överarm 27Lår 56 Midja 84Stuss 104 Byst 98Poängen är inte så mycket att gå ned i vikt utan att skaffa en hälsosammare matstil och hålla blodsockret i schack. Chips till middag när man kommer hem 22.30 är inte så hälsosamt... Väntar på tid på VC för blodprovstagning. Är nyfiken på referensvärdena inför en sån här omdebatterad och lite kontroversiell diet.  
  • Pallas
    Anonym (Motiverad) skrev 2013-05-04 09:20:42 följande:
    Ja känns toppen att ha bestämt sig! Har gått och mått skit pga vikten länge nu och livet är för kort för det kan jag känna. Det påverkar ju tyvärr det mesta negativt känns det som så det finns ju väldigt mycket att vinna på att gå ner i vikt.

    När började du med LCHF? Vad är ditt mål?

    Jag jobbar natt och har också svårt att äta regelbundet. Vet inte riktigt hur det kommer gå nu när jag ska jobba natt 5 nätter i rad men vi får se. Har tänkt ta med ett gäng ägg till jobbet och ta om jag känner att jag måste äta något även om målet är att klara större delen av nätterna utan att äta. Funkar kanske eftersom att jag har ett relativt lugnt nattjobb.
    Ja, det där med att jobba natt är döden för matvanorna. Mina gick åt helskotta när jag jobbade ständig natt under 1½ år. Har inte kommit tillbaka efter det.

    Vi började för en vecka sedan och hittills är det lätt och vi äter mycket bättre generellt. Med LCHF är det inte lika lätt att överäta, jag känner mättnaden bättre, mitt blodsocker är jämnare och jag tycker det är lätt att äta mer regelbundet. Och så är det roligt, för maken och jag försöker tillsammans komma på vettiga maträtter, mellanmäl osv. Vi satt fast i Mamma Scan och pommes-träsket, men vi upplever att det går väldigt fort att laga mat mer från grunden nu. Jag kommer också spara nästan 1500 spänn i månaden genom att vara tvungen att ta med matlåda.

    Dagens mått:
    Överarm: 26 (+1)
    Lår: 59 (+3, måste valt ett annat ställe, för ridbyxorna satt lite lösare än vanligt idag)
    Midja: 81 (-3, och detta känns verkligen på byxorna!)
    Stuss: 104 (+-0)
    Byst: 94 (-4)

    Mitt mål är 60 kilo till mina 167 cm och då utbyte av mycket av fettet mot muskler. Måtten ska därmed minska dramatiskt, så de är mest intressanta, tycker jag. Har kommit igång ordentligt med min ridning, och ska försöka komma igång med Pilates när jag vant mig vid dieten (jag blir skitseg i musklerna när jag är i ketos). Jag behöver dessutom köra lite styrketräning för mitt jobbs skull, jag kör många tunga lyft per pass och behöver ha lite starkare armar, bröstmuskler och axlar för att skydda senor och leder. En ung och jävligt spännig kille på jobbet har sagt att han kan bli min PT!

    Hur tycker du det känns med shakerna? Jag har aldrig provat det som viktminskningsmetod och är lite småskeptisk. Har dessutom smakat ett par olika smaker och tycker konsistnsen är så hemsk, har du hittat någon favorit?
  • Pallas
    Anonym (Motiverad) skrev 2013-05-05 16:00:40 följande:
    Vikt idag när jag vaknade upp efter nattpass:

    98,6 så -2,3 kg sedan 2/5.
    Wow, det var raskt marscherat! Det kan gå rejält fort i början!

    Jag vägde mig ju i onsdags med full jobbutrustning men tänkte ändå at jag skulle prova i morse. Samma vikt - 71,5 kilo. Tror inte jag ska väga mig mer än varannan vecka, för att hålla motivationen uppe. Mätningen kommer jag köra en gång i veckan.

    Nu är jag helt slut efter dagens jobbpass, men funderar på att gå ut och göra något kul med hästen... skulle behöva lastträna henne och tänkte börja med klickerträning.
  • Pallas
    Anonym (Motiverad) skrev 2013-05-06 16:39:17 följande:
    Härligt med hästar! Det är väl himla bra motion också. Du ligger ju relativt lågt i vikt och då tar det ju ofta lite längre tid att gå ner i vikt. Måtten är ju dock viktigast så du skulle ju nästan kunna skippa att väga dig på flera veckor för att inte riskera att tappa motivationen om det går sakta nedåt på vågen (märks nog på cm ändå).

    Ja det brukar ju gå fort i början och tur är det för det är de första dagarna som är ett helvete att ta sig igenom också innan man hamnar i ketos så då gäller det att hålla motivationen vid liv för att klara att fortsätta.

    Idag känns allt enklare för nu är jag i ketos Solig

    Hur har du försökt få till kosten på ett vettigt sätt när du jobbar natt? Jag jobbar som sagt natt och ibland känns det som att jag äter dygnet runt då jag jobbar och det vill jag inte. Vill helst vänja mig av vid att äta något alls på natten då jag jobbar men är så hungrig Tyst
    Jaa, det är underbart med hästar, speciellt nu när vi kommer någonstans i utbildningen och hon börjar bli så fiiiiin! Jag börjar rida bättre också, det är så kul och känns absolut inte som träning.

    Jag vägde mig på jobbet igår och jag har tappat ca 1 kilo. Jag tycker inte det syns, men det känns definitivt. Kommer nog vara lite sparsam med vägandet, men försöka mäta mig en gång i veckan. Ketosfasen är i full gång här nu och jag har vant mig. Längtar efter nästa Pilatespass, som jag tänkte köra efter jobbet idag (kör 20 min hemma framför tv:n). I morgon bitti är det ridlektion.

    Min nya morgonlast är Magic Bullet Coffee. Mår jättebra av den!

    Nej, fick aldrig till maten när jag jobbade natt utan kände som du hela tiden. Lade på mig stressrelaterad fettansamling på magen under de åren. Svårt att få bort och skitfarligt för hälsan. Jag läste någonstans att om man har höga halter av kortisol (stresshormon) i kroppen, så samlar man mycket fett just fram på magen.

     
  • Pallas
    Anonym (Motiverad) skrev 2013-05-09 16:16:43 följande:
    Den absolut bästa förutsättningen för träning är ju att verkligen tycka att det är roligt så det är ju perfekt med ditt hästintresse här!

    Har du någon pilatesdvd du kör efter då? Jag köpte de där gamla Marie Windsor Pilates eller vad det heter för typ 10 år sen, kanske ska gräva fram dem ur garderoben.

    Ja, det är verkigen viktigt att hitta en träningsform som man tycker är rolig, annars håller man inte igång den. Hästar är jättebra för mig på alla möjliga sätt!

    Jag kör Mari Winsor Pilates 20 minute workout. Har tränat detta mycket i perioder och kör även Accelerated body sculpting ibland när andan faller på. Pilates är en jättebra ryttarträning. 
  • Pallas

    Kom just in efter morgonens ridlektion och är sååå lycklig! Jag har typ världens finaste häst och vi kommer garanterat att bli bäst i världen! <3

    Nu tänkte jag ta en 20 minute workout med Mari Winsor (och min kanin som killar mig i armhålorna emd sina morrhår när jag ligger på golvet) .

  • Pallas
    Anonym (Motiverad) skrev 2013-05-12 11:38:54 följande:
    Nu har min man plockat bort vågen. Jag bad honom om det eftersom att jag har en tendens att väga mig lite för ofta och har det då inte gått ner i den takt jag vill blir jag lite omotiverad.

    Har dessutom mens nu och då brukar jag samla på mig extra vätska och ha svårare att gå ner så det är några extra tuffa dagar att ta sig igenom.

    Hoppas det går bra för er andra {#emotions_dlg.flower}
    Bra att han tog bort vågen!

    Det där med mensen känner jag verkligen igen! Jag vaknade häromdagen och kände mig jättesvullen och plufsig. Det fick sin förklaring lite senare på dagen...
  • Pallas

    Har tappat en cm till i midjan och - 0,8 kilo (har fuskat med öl...). Dieten passar mig bra och träningen känns helt ok.

  • Pallas
    Anonym (Motiverad) skrev 2013-05-14 18:39:51 följande:
    Höll du dig kvar i ketos trots ölen?

    Jag "fuskade" medvetet i lördags så egentligen var det ju inget fusk eftersom att det var planerat. Åt lite snacks men hade koll på kolhydraterna för att inte riskera att ta mig ur ketos. Jag kan nästan uppleva att viktnedgången får en liten skjuts vid "fusk" ibland eftersom att den då lär sig att det kommer att komma mer kalorier då och då. Om kroppen tror att det aldrig kommer ställer den ju ofta in sig på svält.
    Nope, det gick käpprätt, men det var lätt att komma tillbaka.

    Kalorimässigt ligger jag nog högre i intag nu än vad jag gjorde innan vi började med LCHF, ändå går jag ned i vikt. Är typ aldrig hungrig heller, utom när jag ätit lite för fettsnålt.
  • Pallas

    Känner igen det där med bysten. För mig är det så att jag går ner först där jag lagt på mig sist, och för mig är det alltid byst, sen ansikte, som tappar i omfång först. Kanske är det så för dig också?

Svar på tråden Väger 100 kg påbörjar viktminskning 2/5 (min egen tråd)