• Anonym (dumt)

    Hur många av er lever med erat andrahandsval?

    Så här i efterhand var han nog mitt förstahandsval, men på ett sätt mitt andra handsval. Det fanns en annan som jag inte lyckades få, men fick senare i livet, om än bara en kort tid. Den passionen har jag inte känt med någon annan. Men kärleken höll inte från hans sida. Men livet är ju inte slut ännu. 
    Gillar inte att man säger att gräset inte är grönare på andra sidan - det är det visste!!!  

  • Anonym (dumt)

    Jag tror det är skillnad om man vill bilda familj. Familjefarsvalet kanske inte är samma val som första kärleken som var så där himlastormande. Jag skulle gärna ha min första kärlek nu. Han är och har alltid varit mitt förstahandsval. Men han kanske inte hade varit den bästa familjefadern? Eller också hade han det. Jag är för hopplöst romantisk kring det. Jobbigt! 

  • Anonym (dumt)

    Skäms inte. Håller på att skilja mig efter ett lyckligt liv med min man i över 25 år. Kom igen när du varit ihop så länge och prata om kärlek och förstahandsval osv. Han har varit mitt förstahandsval tidigare, sen kom ett annat förstahandsval. Nu hoppas jag på ett tredje förstahandsval. Är trots allt singel så jag har gjort mitt val. Skulle inte heller vilja leva ihop med någon som inte är mitt förstahandsval.

    Synd bara att den jag har som förstahandsval nu inte har mig som sitt... Tråkigt!  

    Man har alltid ett val. Över livscyklerna varierar det tror jag. Det är svårt att veta hur man reagerar i olika faser i livet. En syn när man är 15, en annan när man är 20, 30 , 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100 år. Så måste det väl vara? 

  • Anonym (dumt)

    Brunhilde, du har en poäng. Jag efterkonstruerar att min man som jag nu lämnar inte var mitt förstahandsval. Det var han nog inte från början - dvs dag 1. Men sen blev han det i alla år. 

    Hörde om en man som sa till sin fru - "Jag har ändå aldrig älskat dig", när de skilde sig. Sånt biter sig fast. 20 år av bortkastat lur. Men det är nog som du säger att man ses sina tidigare förhållanden som rosa skimmer. Jag är just i det. Men inser att rosa skimret börjar grumla upp sig och bli både grått och svart. 

  • Anonym (dumt)
    Anonym (kanske) skrev 2013-05-22 23:04:40 följande:
    lever med en person jag älskar men har nyligen insett att jag även älskar en annan. Hade det funnits tillstymmelse till möjlighet för mig att vara med den andre hade jag valt honom nu. Men det går inte även om jag vet att mina känslor är besvarade. Vi har helt enkelt aldrig befunnit oss i en situation där vi kunnat välja varandra. Kanske kommer det en dag då vi kan vara tillsammans, om sisådär 15 år. tills dess är den jag valt den jag vill vara med även om mitt hjärta just nu är i ett kaos.
    Går och hoppas på samma sak. Ekvationen går inte ihop just nu. Ledsamt!
  • Anonym (dumt)
    A82 skrev 2013-05-23 18:36:22 följande:
    Har levt med andrahandsval sen sena tonåren, när jag flyttade hemifrån. Tills nu... Nu eller för ett tag sen började jag leva med den man jag blev förälskad i för 16 år sedan.
    Så det är mitt förstahandsval även om det är 16 år senare :)
    Lucky you!!!
  • Anonym (dumt)

    har insett att jag inte vill ha någon annan än mitt förstahandsval, så jag lär vara singel resten av mitt liv. Vill inte ha någon annan.

  • Anonym (dumt)
    Nyfiken gul skrev 2013-06-18 20:49:44 följande:
    ja det är tragiskt, men ännu mer tragiskt och det är ganska tydligt i den här tråden att många väntar på en drömkille som verkligen inte är någon att hänga i julgranen. 

    Man anser att förstahandsvalet är den man ska ha - oavsett- punkt liksom.

    Men som jag försökt påvisa så betyder inte pirret i magen att han är en bra kille eller att det ens är möjligt att det blir han och hon.  

    Skrämmande många blundar helt enkelt för verkligheten och försöker förtvivlat att få Harlequinromanen att vara en sanning istället för vad det egentligen är - en saga.  
    Skiljer mig från andrahandsvalet. Skulle tagit första hand om jag hade haft chansen. Men kärleken var nog inte besvarad. Eller så var den det?
  • Anonym (dumt)
    Anonym (Rådvill) skrev 2013-06-20 11:47:53 följande:
    Intressant att läsa inläggen eftersom jag undrar över just samma sak.
    Så... vad ska man göra då?

    Jag hattade fram och tillbaka i flera år med den enda mannen i mitt liv som någonsin lyckats väcka passionen i mig, men det var bara svek, lögner, otrohet och skit från hans sida.

    Efter honom tycks jag ha förlorat förmågan att vara kär.
    Nu bor jag ihop med en annan, som älskar mig högt och rent och visar det på alla sätt. Han vill ha samma sak som jag - hus och barn och allt det där. Jag känner mig trygg och älskad med honom. Sexet är bra.

    Men det är ingen passion, ingen gnista.
    Jag ser inte upp till och beundrar honom så som jag gjorde med han som behandlade mig illa. Han var driftig och social, framgångsrik - den självklara mittpunkten i allt. Min nya är lite mer "nördig", stillsam och ingen machoman öht. Vi funkar bra ihop i vardagen, men jag undrar om det kommer räcka i längden.

    Så... ska jag lämna honom och döma mig själv till ett liv av ensamhet och barnlöshet för att jag inte kan bli kär längre? Eller gå vidare med honom och ge upp drömmen om att få känna mig kär igen?

    Blir fel hur man än gör, tycks det som.    
    Känner så väl igen det. Jag var i samma sits men reflekterade inte alls över det som tur är. Men respekt och vördnad kände jag för mitt andrahandsval. Men det är faktiskt inte först nu när jag skiljer mig som jag inser hur det låg till. Jag har haft ett underbart liv, älskat honom men inte alls i närheten av mitt "förstahandsval". Det är passion, längtan, magi, kärlek. Förstahandsvalet är kärleken - definitionen av kärleken. 

    Det är jättetråkigt för det betyder att jag har en hangup på en person och får jag honom inte så kommer jag inte heller få kärleken. Så känns det.

    Det spelar ingen roll hur mycket andra säger till mig att ändra min tanke. Jag har en känsla som är "förstahandskärleken" den är en speciell känsla som bara han kan skapa. Alla andra känslor kan också vara okej, men de är absolut inte samma.  
  • Anonym (dumt)
    Nyfiken gul skrev 2013-06-18 20:49:44 följande:
    ja det är tragiskt, men ännu mer tragiskt och det är ganska tydligt i den här tråden att många väntar på en drömkille som verkligen inte är någon att hänga i julgranen. 

    Man anser att förstahandsvalet är den man ska ha - oavsett- punkt liksom.

    Men som jag försökt påvisa så betyder inte pirret i magen att han är en bra kille eller att det ens är möjligt att det blir han och hon.  

    Skrämmande många blundar helt enkelt för verkligheten och försöker förtvivlat att få Harlequinromanen att vara en sanning istället för vad det egentligen är - en saga.  
    Jag tror du har en poäng! 
  • Anonym (dumt)
    Nyfiken gul skrev 2013-06-20 16:02:48 följande:
    som jag sa i ett tidigare inlägg så får man helt enkelt lära sig tänka om och tänka rätt.  Måste man se upp till någon pga ytliga egenskaper? Är det verkligen något att sträva efter?  

    och är någon som inte har dessa egenskaper automatiskt nån som man inte kan älska? Nej faktiskt inte.

    egenskaper som man värdesätter och verkligen vill ha , det har den här killen du lever med. Du får lära dig att uppskatta det på riktigt helt enkelt.  Lära dig att det är såna egenskaper man kan lära sig älska.

    Och som jag också påpekat så betyder inte pirr i magen och passion att det är äkta kärlek.

    Jag tycker inte du ska göra slut med den killen du har , men du behöver upptäcka honom på nytt. Se honom med nya ögon .  Vad har han som ditt ex INTE har?  

    Ditt ex är ditt ex och din sambo är din sambo. Två olika personer med olika egenskaper och dom ska man aldrig jämföra med varandra eftersom dom inte är samma personer.

    Gräv inte ner dig i en massa saker han INTE är -  se honom för DET han är.

    Eftersom du ändå valt honom och valt att starta ett gemensamt liv med honom så har han ju ändå något du tilltalas av. Du har faktiskt valt honom som ett förstahandsval, annars har du fortsatt vara singel....

     
    Då får det att låta så lätt. Du borde spela in mentala CD-skivor med budskap till alla oss störda som inte tar oss vidare i livet!
  • Anonym (dumt)
    Nyfiken gul skrev 2013-06-22 21:25:41 följande:
    ja precis, det också.

    min man är en av dom som verkligen inte skaffade barn med dom han älskade.  Han kände inte kärlek till dom som blev gravida men han stod sitt kast och försökte hålla ihop familjen och göra det bästa av situationen men tyvärr slutade det givetvis i bittra separationer och ännu bittrare vårdnadstvister.

     
    ??
  • Anonym (dumt)
    Anonym (Greta) skrev 2013-06-22 21:29:56 följande:
    Kom också ihåg att det är många par där bara EN lever med sitt förstahandsval.   Där bara en är himlastormandeb pirrigt kär medans den andra inte alls har samma känslor. Kanske har tappat dom på vägen eller inte alls haft samma känslor. För den andra parten kanske det är ett andrahandsval... 

    Så bara för att TS kanske lägger vantarna på sitt förstahandsval är det ju inget som säger att kärleken är besvarad.

    Så då kommer nästa obekväma fråga som måste besvaras:  Vad gör man då?  När drömprinsen likförbannat är nån man inte kan leva med i längden. För att känslorna inte är besvarade eller helt enkelt dör ut. 

    Ska man leva i säck och aska och gå som nunna och evigt känna sig som ett offer att man aldrig fick sin kärlek eller ska man ta sig i kragen och inse att vi lever år 2013 där var och en är ansvarig för sin egen lycka?

     
    Där står jag idag. Som tur är handlar det inte om barn för de har jag redan. Men fan. Hur svårt är det inte? Kom då så förstahandsvalet. Jag är här nu ! Hallå!!!
  • Anonym (dumt)
    Nyfiken gul skrev 2013-06-22 23:02:27 följande:
    ja han skaffade inte barn med sina förstahandsval helt enkelt. 
    Undra om inte det är rätt vanligt. Själv är jag ett exempel på det. Kanske man ska ha 2-3 män under en livscykel. Nu är jag färdig med barnapappan, kärleken tog slut liksom. Och vips så står han där. Förstahandsvalet. Jobbigt läge!
  • Anonym (dumt)
    Emy85 skrev 2013-06-23 19:42:29 följande:
    Herregud rannsaka dig själv,är du perfekt ??!!alla har brister man går leva med,passar det inte är det bara gå vidare hitta en ny,MEN gräset är inte grönare på andra sidan som dom flesta tror
    Gräset kan vara grönare... Mycket, mycket grönare! Kanske tom gödslat, vattnat och vårdat med omsorg och kärlek. Så jo...
  • Anonym (dumt)
    Lindsey Egot NO1 skrev 2013-06-23 21:53:39 följande:
    (dumt)

    Jo det kan det säkert vara men vet du inte hur du ska sköta en gräsmatta kommer den bli förstörd ändå. Oavsett hur fin den var sedan innan. Problemet är bara att du inte kommer kunna koppla ihop att det är du som inte skött gräsmattan utan du kommer klaga på dess dåliga kvalité.
    Svårt att sköta något som ständigt är borta typ månadsvis och i över 20 år. Man ledsnar liksom... och när den är hemma finns där inget intresse, egentligen. Då blir ju gräset grönare någon annanstans. Finns inte EN lösning på allas relationer. Alltså kan gräset vara grönare för någon, men inte alla. Kanske inte för dig, men för mig. Eller hur?
Svar på tråden Hur många av er lever med erat andrahandsval?