• Nyfiken gul

    Hur många av er lever med erat andrahandsval?

    Anonym (Jordgubben) skrev 2013-06-23 12:02:00 följande:

    Jo men en del har tur (som du).
    Jag får många inviter från det motsatta könet men det är så många som jag inte vill ha (förlåt mig).
    Det är just på grund av att mina känslor inte finns där helt enkelt.
    Det är så jobbigt med känslor som säger en sak och förnuftet en annan.
    Önskar att jag kunde styras helt av förnuftet.
    Då skulle jag kunna få det hur bra som helst.     
    nej det handlar inte om tur någonstans. Jag har också brustna hjärtan. En av dom som jag trodde var mitt förstahandsval var ju en som misshandlade mig, dom såren bär jag med mig livet ut. Det läks aldrig. 

    tvärtom har jag fått kämpa hårt för att vara där jag är idag, ingenting är gratis och man kan aldrig få kärlek av ren tur. Då är man helt ute o cyklar om man tror något sånt.

    Jag har också gått på minor om himlastormande kärlek för att jag trott och önskat en massa saker men det har vissat sig vara helt fel.

    Man får aldrig glömma att man har ett val, du kan själv välja graden av lycka. Om du vet med dig att killen du vill ha garanterat kommer såra dig, ja då kan du välja att blunda för det och få ett krossat hjärta på köpet men ändå haft honom --- eller du kan välja att ignorera det hela och behålla både förnuft och hjärta och tänka att det var tur att du slapp ännu en idiot....

     Det handlar helt enkelt om att välja  hur lycklig man vill vara.  Det är till syvende o sist bara du själv som kan avgöra hur lycklig du kan bli och på vilket sätt. 

    Det finns aldrig några perfekta förhållanden, alla förhållanden måste man jobba på hela tiden livet ut. Men det finns saker man måste välja att leva med på olika sätt och på olika grader.  Hur kär man än är kan det aldrig bli perfekt. 
     Förstahandsvalet är aldrig svaret på ens böner för bara du själv kan skapa din egen lycka. 
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Anonym (***) skrev 2013-06-23 14:59:30 följande:
    Det är väl självklart att han säger så till dig NU när det är du som gäller i dagsläget.

    Säger inte att han inte älskar dig men att man alltid älskar den man är med för tillfället mest just då! 
    skulle du veta vår historia skulle du inte säga som du gör....    
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Anonym (***) skrev 2013-06-23 15:28:35 följande:
    Ja, absolut. Jag tycker bara lite illa om män/kvinnor som säger att dom inte älskade exet. Särskilt inte när det gäller ex (i nyfiken guls fall verkar det vara ett flertal?) som man valt att skaffa barn med.

    Då kan man räkna ut med lilltån vad den människan kommer säga till nästa partner om en själv, om det inte skulle hålla menar jag *peppar peppar*. 
     i mitt fall eller ja makens fall så var det verkligen så...   Det är väl inget konstigt egentligen när det dräller av tjejer som blir gravida mot killens vilja. Helt enkelt för att han kanske inte har samma känslor o framtidsdrömmar.

    Så var det för min make.  Han var för ung för att skaffa barn och ville verkligen inte. Men det blev så ändå.  Och det gick ju inte heller att få det att funka.  
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Anonym (Avundsjuk eller) skrev 2013-06-24 00:31:58 följande:

    Man Måste ju ge ärliga uppriktiga chanser annars är det meningslöst Jo då man kan ha tur i kärlek beroende på vad man själv ger .
    nej tur och kärlek hör aldrig ihop , ge någon en chans handlar ju om att man gör ett aktivt val. Jag väljer att ge en viss person eller en viss situation en chans. Därmed gör jag ju aktivt det som krävs för att chansen ska funka och ibland gör den det och ibland inte.  

    Men att ge någon en chans innebär ju också att man väger riskerna med valet, du riskerar att få ditt hjärta krossat om du på förhand vet att killen i fråga kanske inte är den du borde träffa men du tar risken och väljer att ge honom en chans.

    om det funkar eller inte har inget med tur att göra.  Det kan helt enkelt vara så att vissa egenskaper som tidigare varit dåliga nu fungerar för att man VILL att förhållandet ska fungera.  

    Men om det fungerar i längden? Det vet man aldrig.  Det är där man får själv fundera om chansen är värd risktagandet.

    Tur har inget med saken att göra.  

    Olika chans och risktagningar gör att man hamnar i vissa skeenden i livet där man sen kan träffa andra killar och parter som kan ge en det man behöver och vill ha.  Det har heller inget med tur att göra.  Det handlar om vilka vägar man väljer att gå och vilka chanser man tar.   
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Anonym (Avundsjuk eller) skrev 2013-06-24 10:16:17 följande:
    klart det är otur när andra motsätter sig och gör ett aktivt val åt mig och verkställer då är det djävligt illa där an .(-:



    och du Har ingen egen vilja? Att säga nej och inte göra något du verkligen inte vill?
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Anonym (Avundsjuk eller) skrev 2013-06-24 14:41:07 följande:
    Så funkar det inte riktigt i det verkliga livet , du får nog sluta leva i en filmvärld , nej det har mindre betydelse vad jag vill tex , så länge du inte vet faktiska saker så skulle du inte yttra dig som du gör typ.
    så funkar det visst i det verkliga livet, min story i livet är långt ifrån enkel o spikrak, dom som hängt med vet vilka val jag gjort . 

    Hursomhaver så finns det alltid val att göra och när man väljer att göra på ett visst sätt får man lära sig vilka konsekvenser det medför.   

    Vill man göra något väldigt gärna och som kanske medför stora konsekvenser kan man kanske fundera på om det är värt det och om omgivningens protester kanske kan vara av välvilja.  Men du kan alltid välja om du vill göra som du känner eller om du vill göra som du blir tillsagd.  Det valet har man alltid.  Oavsett val man gör så får man stå sitt kast , man kan inte gärna gnälla över ett val när man ändå haft chansen att välja motsatsen. 

    jag har tagit stora val i livet som fått enorma konsekvenser men jag har stått på mig och verkligen gått min egen väg , det har fan inte varit enkelt men jag har gjort mina val och jag har skördat konsekvenserna.  Därmed har jag också lärt mig ett och annat om mig själv på vägen. och lärt mig massor om andra människor.  
    Det är MIN lycka det handlar om. Det är MITT liv det handlar om - alltså bestämmer JAG .  Thats it.

    Enda gången jag kan tycka det är värt att lyssna på omgivningen är om man är utsatt för hedersvåld i sin familj eller om man vill gifta sig med en yxmördare som sitter på livstid. Då kan jag känna att ens familjs och omgivningens protester faktiskt har något av värde.
    I övrigt har ingen annan med att göra vilka val man gör i livet så länge man gör valen utifrån sin egen lycka och  fri vilja.  
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Anonym (Avundsjuk eller) skrev 2013-06-24 16:53:25 följande:

    Gått din egen väg är viss skillnad från att möta extremt motarbetning från alla som sedan gör dina val och verkställer det finns inte en chans i världen du skulle fixat det .
    tro mig det är exakt det som hänt i mitt liv. 
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Anonym (nja) skrev 2013-06-24 16:16:46 följande:
    Fast det är klart att det till dels är tur som spelar in, hur menar ni? Om jag tycker om någon är det tur om den tycker om mig tillbaka
    Tur tycker jag fortfarande inte att det är.  Att bli attraherad och intresserad av någon handlar inte om tur, det handlar om vad man lockas av och dras till.   Kemi helt enkelt.   
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul

    kan tillägga att om nån kille skulle haspla ur sig att det var tur att  jag gillar honom tillbaka så skulle jag bli ganska förolämpad. 
    Hur taskig självkänsla har man inte om man anser att kärlek handlar om tur?   Ska jag känna mig tacksam för att det var tur att han fick känslor för mig?  Njaa tror inte det va...

    Förhoppningen är ju att killen får känslor för mig för att jag har egenskaper som tilltalar honom och attraherar honom och intresserar honom.     Inte att jag var den som hade turen att passera honom just precis när han var singel...   Det låter inte alls bra.. 


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Anonym (Avundsjuk eller) skrev 2013-06-24 17:17:07 följande:
    tror jag inte på sorry ... men det gör jag inte faktiskt .
    så vad har du råkat ut för som ingen annan i hela världen har varit med om? 

    bara som att ta ett exempel så att bli bortgift mot sin vilja i en hederskultur sker dagligen av ungefär 6 miljoner människor runt om i världen.. Inget unikt och specifikt.  

    Av dessa 6 miljoner motvilliga brudar är det ungefär en tredjedel som är under 15 år.  Alltså inte heller nån särskild unik händelse.  
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
Svar på tråden Hur många av er lever med erat andrahandsval?