• dettor

    BUP utredning ADHD /Asperger?

    På vårat första möte ställde psykologen lite frågor till våran son och sedan skulle han göra ett koncentrations test. men eftersom min son inte ville vara där överhuvudtaget så blev det inget test och inte så många svar på frågorna. Så vi fick komma tillbaka och göra om allt.

  • dettor

    Ursäkta att jag lånar din tråd TS.

    Tänkte höra om någon vet om man bör söka till habilitering om man misstänker att ens barn har drag av asperger? Har läst om det och tycker att min son stämmer in på en del, men absolut inte allt. Han har redan en ADHD diagnos. 

  • dettor
    Kerubmamman skrev 2013-06-01 21:47:36 följande:
    Om din son har problem att få skola/vardag att fungera så är det incitament att söka hjälp.  Om han får en diagnos inom autismspektrumet så får ni mer rättigheter (LSS), än "bara" ADHD som faller utanför den lagen tyvärr.  
    Keruben lyser av intelligensens prakt - Giovanni Pico della Mirandola

    Min son har resurs i skolan idag, och det går faktiskt ganska bra nu pga av det och medicin. Men nu låter det som o rektorn vill ta bort resursen, vilket vi inte tycker är bra i dags läget. Det var därför som jag kom på att man kanske skulle kolla upp detta med habilitering så att han får rätt hjälp. Sen är det ju inte säkert att han får den diagnosen oxå för detta är ju nått som jag har läst och tror.
  • dettor
    Kerubmamman skrev 2013-06-02 21:28:00 följande:
    Det kan absolut vara värt att göra en autismspektrum-utredning. Även om han inte får diagnosen så får man reda på hans styrkor och svagheter. Något som är användbart både hemma och på skolan. 

    Diagnos på pappret brukar vara till god hjälp för att skaka fram resurser. Även om alla barn har rätt till stöd så är det tyvärr den verkligheten vi lever i. Sen kan man många gånger få kämpa ändå, men det hjälper att ha det på papper.  

    Ja jag tycker att det känns hemskt att man ska behöva få saker på papper för att få hjälp. Har förstått att det kan hända och har hänt många. Vi får se vad som händer imorgon då vi  ska ha elev vårds konfarans.
    Tack för tipsen. 
  • dettor

    Min son fick ha kvar sin resurs efter sommarlovet, så skönt. Vänta då med habiliteringen.

Svar på tråden BUP utredning ADHD /Asperger?