Inlägg från: Anonym (Har väntat) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Har väntat)

    Oskuld före äktenskapet

    Anonym (också väntat) skrev 2013-06-03 20:49:55 följande:
    Både jag och min man väntade och vi var varandras första när vi gifte oss för snart 4 år sedan. Jag var då 21 och han 22 och vi hade dejtat i 10-15 månader innan det (beroende på hur man definierar "varit ihop"). Vi har ett suveränt äktenskap (med bebis numera) och är oerhört lyckliga, med ett fantastiskt liv på alla plan, även sexlivet.

    Jag var själv principfast om att jag ville vänta till äktenskapet. Dock så hade samhället och dagens ideal förvrängt min bild av män och jag tänkte att det GÅR inte att hitta en kille som inte haft sex och hittar man en måste han vara en knäppis, extrem nörd som ingen vill ha eller efterbliven. Dessutom hade tjejkompisar tutat i mig att en sådan (oskuld) är såklart oerfaren och kommer vara hemsk i sängen och eftersom jag inte heller vet något så kommer vi ha ett hemskt sexliv föralltid. När jag träffade min man, som var väldigt attraktiv och snygg utseendemässigt samt helt underbar som person och när jag såg hur tjejer gjorde allt för att få honom var jag såklart övertygad om att han inte var oskuld. Först när vi dejtat i några månader fick jag veta att han var det och min bild av oskulda män ändrades. Han har haft tillfälle många gånger men tackat nej för han också ville vänta på den rätta.
    Skönt att det gick så bra för er. Var det främst av religösa orsaker ni väntade eller av andra skäl? Blir det inte jättenervöst att ha första samlaget på bröllopsnatten när båda är oerfarna? Själv hade jag debuten när vi förlovade oss, spände mig mycket och misslyckades rejält... Och då var ändå fästmön erfaren tidigare.
  • Anonym (Har väntat)
    Anonym (AB) skrev 2013-06-03 18:50:33 följande:
    Förr var den officiella hållningen förstås att vänta till äktenskapet, men det var inte många som gjorde och det var alla medvetna om, fast man pratade inte om det. Det var samma som nu, vissa religiösa höll på sig, inte resten. Jag förstår inte varför man inte kan ha en Gudstro (för det är ju det det handlar om) utan att kunna ha sex innan äktenskapet.
    Jo, de flesta började nog före äktenskapet också för 50-60 år sedan, men det var nog ändå betydligt flera än i dag som väntade. Det var ju också mera riskabelt att ha sex för tidigt när inte tillgången på preventivmedel var så god. Ofta var det väl så att man vågade försöka när bröllopet närmade sig och det inte"gjorde så mycket" om man blev med barn. Eller så blev man med barn och såg då till att gifta sig ganska snart. Om kvinnan var i den lyckliga situationen att ha en man som ville gifta sig med henne förstås.

    Men det är klart att man kan ha en tro och ändå ha sex före äktenskapet. Jag och min fru valde att ha sex under förlovningstiden t.ex. Och hon hade haft sex med andra förut. Men det var egentligen "misslyckanden" eftersom hon hade tänkt vänta till äktenskapet. Men tron hjälpte henne också att hantera dessa situationer som var jobbiga för henne på olika sätt.
  • Anonym (Har väntat)
    Anonym (Kunde inte) skrev 2013-06-04 00:22:46 följande:
    Jag kommer från en kristen familj där alla i släkten varit oskulder innan giftermål. Mitt mål va detsamma men kunde inte hålla mig och har idag haft sex med två personer varav ena va KK. Jag är 20år
    Är du tjej eller kille? Hur känner du själv inför att de har haft sex? Kan du står för ditt val eller känns det som ett misslyckande? Min fru var bestämd med att hon skulle vänta till äktenskapet, men när hon var 26 gav hon efter och hade sex med flera män. Det var jobbigt för henne först, men sen hittade hon ett balanserat förhållningssätt där hon behöll sin principiella grundinställning, men accepterade att hon hade misslyckats och kunde också bejaka de erfarenheter hon hade fått.
  • Anonym (Har väntat)
    Love me skrev 2013-06-04 12:14:48 följande:
    Till viss del kan jag förstå resonemanget med att vänta med sex. Att man före äktenskapet ägnar sig åt att lära känna varann ordentligt - utan att distraheras av sex.
    Har läst någonstans att förhållanden som bygger på vänskap har bättre förutsättningar att hålla än förhållanden som bygger på sexuell attraktion.

    Det behövs nog både och. Men jag tror att det är riktigt att det inte räcker med sexuell attraktion. Därför kan det också vara bra att vänta med sex, så att man får chans att upptäcka andra sidor av varandra först innan den sexuella njutningen tar överhanden och döljer mycket av det andra.
  • Anonym (Har väntat)
    Tom Araya skrev 2013-06-04 12:24:54 följande:
    Det finns ett ordspråk som lyder "blir ni vänner blir ni inget annat". Vänskap kan vara ett hinder för att släppa in kärleken som går förbi vänskap.

    Själv ser jag det sexuella som en del av personligheten jag vill lära känna och därmed lika ologiskt att utelämna som vilken annan del som helst.
    Det handlar inte om att utelämna den, utan att låta den ta plats när rätt tid är inne. Och "det sexuella" är ju något som finns med också innan man börjar leva ut det tillsammans. Man kan lära sig mycket både om sin egen och den andras sexualitet också innan man börjar tillfredsställa varandra, genom närhet och beröring, genom att prata etc.
  • Anonym (Har väntat)
    FjärilVingad73 skrev 2013-06-04 12:36:55 följande:
    Jag har provat den metoden... Jag och min exmake väntade med sex till efter vigseln. Vi lärde känna varandra rätt bra innan vi gifte oss, men vi var inte mer än vänner egentligen. Och när vi sen var gifta och flyttade ihop kom det fram många egenskaper hos honom jag inte hade sett innan. Och det sexuella... nåja, låt mig kort och gott säga att det inte var bra alls.

    Jag stod ut i 15 år, sen åkte han ut. Jag var trött på att vara den bibliska "underordnade" hustrun, nertryckt ända i skorna och passande på honom som nån slags bättre varelse bara för att han hade nåt annat mellan benen än jag.

    Har aldrig varit så tillfreds med livet efter att jag lämnade både honom och församlingen vi tillhörde.
    Vad var det som gick fel? Borde ni har lärt känna varandra ännu bättre före vigseln? Hur länge var ni ett par innan? Skulle det ha funkat bättre om ni hade börjat ha sex redan före bröllopet? Eller var ni helt enkelt fel för varandra? I hur hög grad var det så att ni gifte er för att få ha sex?
  • Anonym (Har väntat)
    FjärilVingad73 skrev 2013-06-04 13:05:32 följande:
    Hade jag "fått" bo tillsammans med honom innan vi gifte oss hade jag upptäckt de sämre sidorna på honom innan. Då hade jag aldrig gift mig med honom.
    Vi var ett par i ett år innan vi gifte oss, och kände varandra också innan vi blev ihop.

    Vi var helt enkelt fel för varandra. Jag valde till stor del att gifta mig med honom för det sexuella...
    Synd att det gick så för er. Hur gamla var ni när ni gifte er?
  • Anonym (Har väntat)
    FjärilVingad73 skrev 2013-06-04 13:05:32 följande:
    Hade jag "fått" bo tillsammans med honom innan vi gifte oss hade jag upptäckt de sämre sidorna på honom innan. Då hade jag aldrig gift mig med honom.
    Vi var ett par i ett år innan vi gifte oss, och kände varandra också innan vi blev ihop.

    Vi var helt enkelt fel för varandra. Jag valde till stor del att gifta mig med honom för det sexuella...
    Har du nån uppfattning om hur det har gått för andra par i er närhet som gjorde samma val, att vänta? Finns det både bra och dåliga exempel eller?
  • Anonym (Har väntat)
    FjärilVingad73 skrev 2013-06-04 14:07:51 följande:
    Jag var 23, han var 26.
    Det är nog svårt att vänta med sex så länge. Jag vet, jag var 29 själv... Och ännu svårare att hoppa av i ett sent skede om allt inte skulle kännas riktigt rätt.
  • Anonym (Har väntat)
    Anonym (väntat) skrev 2013-06-03 17:00:46 följande:
    Vi sover i samma rum, men skjuter isär våra sängar, så att vi inte kommer varandra för nära i sömnen. Jag har även på mig ett mer täckande och sedesamt nattlinne än jag annars har. I traditionella judiska hem finns det sällan dubbelsängar, utan två enkelsängar som står ihop under 2 veckor och isär 2 veckor. Vi har faktiskt aldrig tappat kontrollen och det känns helt enkelt otänkbart att göra det. Vi tycker båda att avhållsamheten är meningsfull och att den är bra för oss som par, så vi VILL inte göra fel. Det är underbart att längta. Visst kan vi även uppskatta längre perioder utan avbrott (under en graviditet), men det är även härligt att komma tillbaka till den vanliga rytmen av avhållsamhet och intimitet. 
    Spännande att ha vissa gränser för sitt samliv, men ändå ha ett bra sexliv. Häftigt med sedesamt nattlinne...  När min (blivande) fru och jag sällskapade och väntade med sex hände det ibland att vi övernattade tillsammans på någon resa eller hos varandra. Men då körde hon tricket att behålla strumpbyxorna på ifall vi skulle "tappa kontrollen". Och det funkade, de åkte aldrig av, även om det var nära ibland...
Svar på tråden Oskuld före äktenskapet