• nozpa

    Finns det lagar för studsmattor?

    lullens skrev 2013-06-05 22:04:32 följande:
    Fast om jag har en damm eller pool, har jag väl skyldigheter att följa vissa säkerhetsföreskrifter? Borde vara samma sak!

    Ja det har du, om den är djupare än hum 20-40 cm nånstans där. Kollade upp det inför dammbygge.

    Ts: Nu är ju studsmattan på deras tomt, och en 1-2 åring får man väl hålla koll på eller? Inte sitter du väl o latar dig och snackar skit med andra föräldrar?
    Om jag har en tunna på min trädgård som jag eldar i, är det min skyldighet att bygga staket runt så att inte din 1-2 åring går fram och bränner sig?
    Eller om jag skulle ha en klotgrill, inte är det väl mitt ansvar att se till att inte dina barn går in i MIN trädgård och välter den.

    Sedan kan jag tycka att man bör ha ett nät runt en studsmatta om det faktiskt är barn som hoppar på den. Men det var ju inte frågan.     
  • nozpa
    lullens skrev 2013-06-05 22:22:19 följande:
    Tack och lov är mina barn "för" stora för detta problem! :) Men tänker på alla andra som är på lekplatsen. Och visst! Hålla koll på sina barn, det gör väl i stort sett alla! Men, som "nästan" alla som har barn vet! Att det räcket med ett par sekunder så kan du ha "tappat bort" ditt barn! Och har du då kanske två eller flera barn, varav ett kanske tex slagit sig, så du behöver trösta det barnet. Då kanske du släpper ett annat barn ur sikte för en kort stund. Och vips! Så är olyckan framme! Tycker personligen att även om det nu inte finns någon lag om säkerhet. Så nog borde man väl som vuxen se till så att man säkrar!? Även för små oinbjudna knattar!? Som tultar in på ens tomt! Skulle nog ställt mig frågan: skulle jag kunna leva med att ett barn smitit in på min tomt och in under min studsmatta? Kanske skadar sig? Eller ännu värre! Får nacken knäckt och dör! När man så enkelt kan förhindra det! Med en liten grind, som sätter stopp för barnet!

    Då kan du som förälder erbjuda studsmattefamiljen att bekosta arbetet att sätta dit en grind. Alt gå dit och fixa en grind dom är nöjda med.
Svar på tråden Finns det lagar för studsmattor?