Inlägg från: enthymeme |Visa alla inlägg
  • enthymeme

    Någon som sparat ut sin naturliga hårfärg?

    Jag hade chokladbrunt hår när jag för ett år sedan bestämde mig att jag ville ha tillbaka min naturliga, askblonda färg. Först testade jag med Colour B4 vilket tog bort rätt mycket av färgen, men det var mörkare längre ner i håret där jag hade färgat flera gånger. Jag gick till en frisör som gjorde blonda slingor i hela håret och la en kall toning på hela håret efteråt. Fortfarande fanns det lite röda toner och färgen var inte helt jämn, men jag såg hyfsat normal ut i alla fall. Sedan dess har jag låtit det vila. Jag har klippt av mer och mer hemma både för att få bort det mörka och för att jag har kommit på att jag inte vill ha för långt hår. Egentligen drömmer jag också om att klippa det riktigt kort, men det vågar jag inte än. Nyligen gjorde jag en cassiabehandling hemma för att stärka håret och det funkade bra. Jag köpte cassiapulver på nätet, blandade med vatten och hade i håret i tre timmar, så det var inte särskilt svårt heller. Om du ska bleka/har blekt håret är Joico K-Pak Deep Reconstructor en riktigt bra inpackning. Lycka till!  

  • enthymeme
    peaches101 skrev 2013-08-06 16:34:22 följande:
    Tack för ditt svar och för lycka till! :) Jag vill också ha min askblonda tillbaka, men det känns så drygt att vänta.. Jag har gjort vad jag kan och jag får inte färga mitt "gamla" hår mer, så jag får se helt knäpp ut på vägen.. Synd :( Men undrar hur länge det tar att få ner håret till page-längd, för då tänkte jag klippa av det där! Vad är en cassiabehandling? :) 

    Du kan kanske lägga en mörkblond toning över så att det blir lite jämnare? Helst en sån som bara håller ett par tvättar så att den helt säkert går ur sen. Revlons färgbomber brukar det skrivas mycket om. Det jag inte visste trots att jag hade haft mörkt hår flera gånger tidigare är att även mörk hårfärg innehåller peroxid för att få färgen att fästa bättre, så det som händer när du färgar är att du först får en ful blekning som täcks av den mörka färgen. Därför är det väldigt svårt att bli av med de röda tonerna. 


     


    Att komma till page-längd borde väl bara ta något år. Ett tips för att få bort mer färg snabbare är att klippa håret i lager eftersom den nedre delen av överhåret är längre bort från hårbotten än vad håret i underbotten är. Du kan enkelt klippa lager hemma genom att sätta upp håret i en stram tofs mitt på huvudet och klippa så att topparna är i samma längd.
    ">Här
    är en video. Där sätter de tofsen långt fram på huvudet för att få till luggen, men om du inte vill ha kort lugg är det som sagt mitt på huvudet som gäller. Börja med ett par cm så att du vet att det inte blir fel :)


     


    Cassia är lite som henna, men ger ingen färg och är inte permanent. Det stod att det kan ge en gyllene ton, men det är nog bara om man är riktigt ljusblond, för jag märkte ingen skillnad. Till skillnad från vanlig hårfärg som tränger in under ytan på håret lägger sig cassia och henna ovanpå vilket gör att hårstråt blir lite tjockare och starkare, så det blir inte lika risigt och går inte av lika lätt när du borstar. Det rekommenderas att man gör om behandlingen en gång i månaden, men så långt har jag inte kommit än. Här beställde jag pulvret.


     


    Annars gäller det gamla vanliga: använd en skonsam borste, tvätta inte för ofta, platta/föna inte för ofta, sätt inte tofsen på samma ställe varje dag, sov gärna med flätor etc.


     


     

  • enthymeme
    peaches101 skrev 2013-08-06 19:10:54 följande:
    Åh vilka bra tips! Med hårfärgen är det tyvärr så att jag har mörkare än min egen färg, och sen blekte frisören slingor och sa att vi kan slinga en gång till men det vill jag inte för håret är ungefär som svinto, men jag kände ändå att jag var tvungen att slinga en gång då utväxten i min egen hårfärg såg vit ut mot den missfärgade bruna färgen och gjorde en flint som var lagom snygg ;) Sen så har jag så tunt hår redan. Den färgen jag har nu är ungefär orange-grön med slingor i, men det får duga.. 

    Jag sover alltid men en boll på huvudet, eller så lägger jag håret över kudden så det inte nuddas alls. Plattar och fönar aldrig, och försöker alternera var jag sätter tofsen.

    Den där videon var ju sjukt häftig, fint blev det ju också! Får ta och hålla ut tills det är i page-längd och sedan köra en såndär Skrattande  Kanske ska testa cassia också.. Har blivit rekommenderad keratinbehandling men det känns lite dyrt. 
    Keratinbehandling har jag läst om, men det verkade som om många fick torrt och risigt hår efter ett tag och så är det ju som sagt väldigt dyrt. Jag köpte 200 g cassia, men använde bara hälften nu. Det kostade strax över 100 kr, så det är ju betydligt billigare, men ger samma resultat som keratinbehandlingen sägs ge. Det verkar vara många som upplever att de fäller mindre hår efter att ha använt cassia eftersom det är bra för hårbotten, så det är ju bra om du har tunt hår. Håret kan tydligen kännas lite torrt precis efter behandlingen, men för att förhindra det kan man ha i lite olivolja. Jag struntade i det, men la i en vanlig, billig inpackning efteråt och det funkade också bra :)
Svar på tråden Någon som sparat ut sin naturliga hårfärg?