• Rinkan

    Gravida reumatiker?

    Hej! Jag är nyinsjuknad i RA och fick veta för några veckor sedan att jag och min man väntar barn. Lycklig som få över detta är jag samtidigt livrädd för effekterna av mina mediciner och min sjukdom på detta lilla embryo. Finns det fler reumatiker som är gravida? Skulle kännas fint att höra hur andra gör och känner.

    Varma hälsningar,
    Rinkan


  • Svar på tråden Gravida reumatiker?
  • Rebeckisen
    Blixtlås skrev 2014-01-20 14:18:37 följande:
    Hej på er, Hur går det för er alla? Jag sitter här med min underbara dotter som blev en månad igår

    Åh grattis!! Vad härligt och mysigt!! :) Hur gick förlossningen? Mår ni båda bra? :) Det går sakta framåt! 57 dagar kvar!! Sammandragningar stup i kvarten och andra krämpor.. Önskar jag kunde spola framåt!! :(
  • cissi82

    Var hos min bm i förra veckan och hon rekommendera mig till att träffa en läkare för att prata om snitt pga min reumatism .
    Har nån av er blivit snittade pga ra? Eller kommer att bli?

  • Fannypack
    Blixtlås skrev 2014-01-20 14:18:37 följande:
    Hej på er, Hur går det för er alla? Jag sitter här med min underbara dotter som blev en månad igår
    Grattis!!!
  • Fannypack
    cissi82 skrev 2014-01-20 19:54:56 följande:
    Var hos min bm i förra veckan och hon rekommendera mig till att träffa en läkare för att prata om snitt pga min reumatism . Har nån av er blivit snittade pga ra? Eller kommer att bli?



    Oj, nej det har jag aldrig hört talas om skulle vara aktuellt som standardfall. Kanske om man har haft en jobbig graviditet och kroppen är sliten....?
  • minihallon

    Jag blir antagligen utredd inom några månader om det inte blir någon graviditet snart. Har haft problem med konstiga blödningar hit och dit igen. Blir så trött.. Nästa tisdag ska jag träffa min reumatolog och massa andra läkare och sjukgymnaster för att se vad vi kan gå vidare med (för sjukdomen) eftersom jag mår dåligt. Detta läkarbesök ska tydligen ta två timmar... Dock måste jag säga att jag mår överförväntan. Men det kanske är för att jag är så jäkla envis och vill ha den där graviditeten.. Men men!


    Va kul att du har fått din, Blixtlås och jag håller tummarna för er andra att allt går bra :)

  • minihallon

    Vi kanske har pratat om detta tidigare i tråden... Ber om ursäkt i så fall! Men hur lång tid tog det för er att bli gravida?

  • cissi82

    Jag slutade med p piller i slutet av februari förra året, plussade i augusti och om tre månader ska vår lilla pojke titta ut om allt hår bra! Så för oss tog det ca 5 månader efter stoppet

  • Fannypack
    minihallon skrev 2014-01-28 20:43:21 följande:
    Vi kanske har pratat om detta tidigare i tråden... Ber om ursäkt i så fall! Men hur lång tid tog det för er att bli gravida?
    Vår knodd är ju helt oplanerad så 0 månader, antar jag?
  • minihallon

    Okej, "skönt" att höra ändå att det inte är sjukdomen som påverkar på det sättet.. Även om läkarna säger att det inte ska göra det så litar jag inte alltid på dem ;) haha... 

    Börjar tappa hoppet..

  • Medasi

    Jag har aggressiv Ra och är gravid med mitt andra barn. Jag använder Enbrel kombinerat med arcoxia i vanliga fall men nu ratar jag allt vad mediciner heter. Förutom kortison 2,5 mg. Och jo det funkar de dagar det är som mest illa i lederna. Mitt första barn påverkades inte alls av min sjukdom så denna lilla skrutt mår minst lika bra i magen som hon gjorde. Visst kan jag tänka mig att det är "jobbigare" att vara gravid med en sjukdom än när man är frisk. Men prata alltid med din reumatikerläkare om dina mediciner och om du är orolig. Grattis till alla växande magar!

Svar på tråden Gravida reumatiker?