Inlägg från: daxförnästa |Visa alla inlägg
  • daxförnästa

    Snälla läs detta!

    Känner igen mig. Fast det är tvärt om för mig. Fick snitt av humanitära skäl förra gången. Gravid nu igen och är lika rädd för vaginal förlossning denna gången men. Snitt får jag antagligen igen om jag vill sa bm men jag vill inte ha den långa återhämtningstiden igen. Hade ont i snittet ett halvår efter om jag gick promenader. Det är inte lätt att få ut barn kan vi konstatera. Frågan är bara vad som är värst och om det vi är rädda för inträffar vet vi bara när det är dax. Jag har inga bra råd att ge dig men ville iaf tala om att du inte är ensam.

  • daxförnästa

    Jag är nog fel person att ge dig goda råd och lugna iom att jag är lika rädd som dig. Mitt ks gick inte helt enligt planen, bedövningen tog Inte så högt upp som den skall. Jag var panikslagen för de sa att jag antagligen skulle känna mer än vanligt av att de utförde ingreppet men att de antagligen inte skulle göra ont. Fick välja där och då att chansa o vara vaken så stod de redo att söva mig om jag hade ont eller sövas direkt. Man vill ju inte missa sitt barns födelse så jag låg där och grät. Både vaginal och ks förlossning kan gå fel och de kan vi inte styra över. Tror man måste jobba med sig själv ist.

  • daxförnästa

    Nej det var ett väl förberett planerat snitt sex dagar innan bf. Fick beviljat av humanitära skäl. Jag var rädd att barnet skulle fastna vid vaginal förlossning. Nu är jag i v14 och funderar precis som du på vad som är bäst. Dottern var stor senast och har stort huvud och bred ryggtavla så jag är ju inte mindre rädd för att denna ska fastna. Om jag tex går över tiden. Har pratat med bm och hon tror att jag kan få snittkontrakt beviljat. det innebär att jag testar vanlig förlossning men närsomhelst kan avbryta det och säga att de tar mig till operation. Kunde även skriva in i kontraktet att om värkstimulerande eller igångsättning behövs för att föda normalt så blir det ist snitt. Jag vågar inte få värkstimulerande iom att det finns högre risk att livmodern brister i gamla snittet. Kanske vore en bra grej för dig också? Vi kanske blir mindre rädda om vi har kontrollen?

  • daxförnästa

    Ja precis så tänker jag. men kolla upp var du kan få det för det är inte alla sjukhus som går med på snittkontrakt. Jag tillhör egentligen NÄL i trollhättan men fick dispens pga några anledningar med betalningsföreläggande till Karlstad sjukhus för det planerade snittet senast. Nu ska jag föda i Karlstad igen för bm sa att hon haft en mamma förut

    som fått snittkontrakt där. På NÄL gör de ej det vad hon visste. man får inte fritt välja sjukhus när gäller planerade snitt det får man bara vid vanlig förlossning.

Svar på tråden Snälla läs detta!