Inlägg från: Anonym (Två mf) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Två mf)

    Någon mer som precis fått mf och vill försöka igen?

    Hej!

    Här är en som haft två tidiga missfall i v 5 på raken, i november och december.

    Känns hopplöst ju om problemet är att man inte blir gravid så finns ju alltid ivf medan det verkar va svårare med mf då de oftast inte hittar något fel!

    Har tagit extra progesteron denna cykeln eftersom min lutealfas varit lite kort på 11 dagar, är på dag 13 idag. Så det måste vara positivt att den blivit längre! Tror dock inte jag är gravid för testade fett negativt igår.

  • Anonym (Två mf)

    Nån annan som tagit progesteron mellan äl och mens här? Måste man sluta med progesteronet för att få mensen och när slutar man isf?

  • Anonym (Två mf)
    Hannah8401 skrev 2015-01-14 07:48:41 följande:

    Tar du progesteronkräm eller mediciniskt progesteron?

    Progesteronkräm är inte tillräckligt stark för att hålla mensen borta, den kan hjälpa till att förlänga lutealfasen men mensen kommer även om du smörjer.

    Den är inte heller tillräckligt stark för att behålla en graviditet.

    Mediciniskt progesteron kan försena mensen mer, vet inte hur länge, men tror den kommer ca två tre dagar efter du slutat.


    Jag tar lutinus, mediciniskt progesteron.
    Tror jag slutar idag, har inte tagit nu på morgonen. Äl+14 idag och tog negativt test idag igen. Det måste väl vara ok? Vill bara ha mensen nu så vi kan göra nytt försök.

    Har tid hos gyn nästa vecka med, hoppas på att de ska hitta nåt enkelt. Jag misstänker ju som sagt progesteronet men hade ju gärna fått det bekräftat!

    Jag har inte läst nåt tidigare i tråden, är du gravid igen efter mf eller försöker du?
  • Anonym (Två mf)

    Är det förresten någon annan här som haft just progesteronet som största bekymret? Som ni vet om? Som lett till lika tidiga missfall som mina? (i v 5)

  • Anonym (Två mf)
    Hannah8401 skrev 2015-01-14 11:31:03 följande:

    Jag är gravid nu. 17+4. Har haft två missfall i v 7 och 10. Använde inte progesteron då. Har en son på ett, använde progesteron till v 12 med honom, och samma denna graviditet.

    Har också kort lutealfas och tror min kropp producerar för lite progesteron.


    Åh vad roligt att du kommit så långt denna gången, grattis! Ger en ju lite hopp också... trots allt.
    Har du tagit prov på progesteron värdet nån gång så du vet att du haft lågt progesteron? Jag hoppas så att det är problemet hos mig, då finns det ju iaf något att göra åt det! Ångrar så att jag inte började med progesteron redan andra missfallet, men man tänkte ju att missfall är så vanligt... men när andra kom och betedde sig likadant känns det inte som det är nån slump längre

    Jag har två graviditeter bakom mig som gått bra även om jag hade en del spottings första graviditeten.
  • Anonym (Två mf)

    Jo för jag tänkte på det, ska be min gyn ta progesteron prov, men det gör man ju 7 dagar efter äl. Så jag antar att jag inte kan börja med progesteron redan efter äl nästa cykel eller hur... borde påverka resultatet?

  • Anonym (Två mf)

    Ok! Ja då kan man ju ta kräm, alltid nåt iaf! Ska så klart kolla vad gyn säger med

    Så när du har tagit progesteron proven så har det visat att du inte haft äl? Konstaterar man det genom att det är väldigt lågt då eller? Men visade tempen att du haft äl?

    Jag tempar med och de senaste cyklerna inkl mina mf cykler har tempen gått upp efter äl men sen dalat och dippat under strecket och vart allmänt låg (för att vara efter äl) och ostadig. Därför jag är så angelägen att börja med progesteron direkt efter äl! Men jag vet ju inte om det är det, men är en känsla.

    Jag har en livlig dotter som är 2,5 sen var vi tyvärr med om något fruktansvärt, fick andra dottern i våras och hon var sjuk och klarade sig inte så försöker man desperat komma över sin bitterhet genom att försöka igen och så får man mf, två ggr på raken dessutom

  • Anonym (Två mf)

    Nu lät det väl konstigt jag skrev att jag hade två graviditeter som gått bra, men jag menade att det inte blev missfall och att jag kunde behålla graviditeterna.

  • Anonym (Två mf)

    Tack Cayenna och Hannah8401.
    Nu tror jag helt plötsligt inte på att det är progesteronet längre... eller kanske det också isf. Fick precis veta att jag har kardiolipinantikroppar. Vet inte vad jag ska tycka om detta, vet dessutom inte riktigt vad det innebär.. förutom att det tydligen orsakar missall. Fick en telefontid med min reumatolog först den 3:e februari, men ska till gyn imorgon också så tänkte ta upp det då med och hoppa få veta mer.
    Känns jobbigt samtidigt som det är skönt med en orsak. De flesta som utreds får ju aldrig någon orsak till varför de får missfall. O samtidigt känns det så jobbigt att veta det är ens egen kropp som orsakat det.


     

Svar på tråden Någon mer som precis fått mf och vill försöka igen?