• havtorn

    Otroligt rädd för förlossningen

    Livetsomdeär skrev 2013-08-10 16:17:26 följande:
    Vad är det som skrämmer er mest? Att det ska göra ont? Att man ska spricka? Eller att ngt ska gå snett?

    Jag hade en sk jobbig förlossning. Låg inne i 12 timmar med värkar utan smärtstillande. Tog sedan epidural och 3 timmar senare kom min lilla tös. Jag var inte rädd en enda gång under den tiden. Utmattad men kände mig trygg med personalen och min sambo som var otroligt bra stöd. Jag hade ont men det var ingen smärta som jag inte kunde kontrollera. Kände aldrig att det gjorde så ont att jag skull e dö eller liknande utan det var värkar som kom med jämna mellanrum. Efter att jag fått epiduralen blev jag piggare och kände knappt av värkarna. helt plötsligt skulle jag krysta för att jag var öppen 10 cm. Krystade 2 ggr sen gled lillan ut. Kände det knappt.
    När jag fått upp henne på mitt bröst så försvann allt som hänt innan. De 15 timmar det tog var bara ett minne...
    Skrattande Önskar er lycka till! !

    Minbokomlivet.blogg.se
    Ursäkta att jag kommer in och är kritisk, men vad var det som var jobbigt med din förlossning? Jag tycker att den låter fullständigt normal. Jag har haft en liknande, fast utan epidural, och jag brukar beskriva den som enkel. Allt gick ju som på räls, det tog inte överdrivet lång tid, och helt utan komplikationer eller rädsla. Smärta hör ju till.

    Till alla er som är rädda, jag önskar er stort lycka till och hoppas att ni får all den bästa hjälpen när det är dags!! Barnet kommer ut på ett eller annat sätt, och de allra flesta förlossningar slutar i alla fall lyckligt.  
  • havtorn
    straw2008 skrev 2013-08-14 10:56:00 följande:
    Ni som kommer in i tråden o briljerar med era perfekta vaginala förlossningar förstår ni inte att ni inte har något i tråden att göra ? Alltså ni har ju alla haft förlossningar utan några som helst komplikationer eller knappt smärtor (ni påstår att ni inte hunnit ha ont osv). Pröva krysta ut ett barn som fastnat med axlarna, ett barn som tas med sugklocka som släpper 4 gånger (fatta ångest för föräldrarna vet ni hur det låter o ser ut efter SMÄRTA PÅ BARN O MAMMA googla hematom sugklocka). Att BM säger, nu klipper vi eller du har spruckit hela vägen ? Att någon torkar bajs i rumpan på dig ? Att hjärtljuden går ner på barnet eller att mamman förlorat blod ? Att mamman måste lappas ihop efteråt i narkos ? Att veta att det inte finns någon utväg utan att du livrädd MÅSTE föda ditt barn vaginalt o ha en BM som ler lite o säger "lilla gumman det GÖR onte att föda barn" osv osv
    Jag undrar om du menade mig, jag lider av åsiktsinkontinens och var bara tvungen att ifrågasätta skribenten ovan mig som kallade sin förlossning jobbig då den låter väldigt enkel. Jag tyckte att min egen, liknande, var enkel. Det är inget jag briljerar med utan jag fattar givetvis att det inte är en prestation eller någonting jag själv har kunnat påverka.

    Jag vet ingenting om hur det känns att föda med sugklocka eller spricka hela vägen och är oändligt tacksam. Jag känner dem som har gjort det dock (även om det har gått bra för de flesta i likhet med mig själv). Jag brukar tänka att jag hade tur. Och det kan man ha även om man haft otur tidigare.
  • havtorn
    straw2008 skrev 2013-08-14 13:48:28 följande:

    Jag syftade på alla ingen nämnd ingen glömd som går in i en sån här tråd som handlar om förlossningsrädsla o briljerar med hur fantastiskt bra det gick att föda vaginalt.
    Okej, jag hade inte förstått att en tråd om förlossningsrädsla helst ska bestå av inlägg om total sfinkterruptur, blödningar och katastrofsnitt med mera - allt som bekräftar rädslan och kanske gör den ännu värre. Jag trodde att en berättelse om en komplikationsfri förlossning - som väl de flesta ändå är - var mer passande. Men då innebär det alltså att man "briljerar"?

    Till ts: jag har inga tips som du inte redan har fått, utom möjligen detta: är du verkligen livrädd kanske du kan få ett planerat kejsarsnitt om du hellre vill det. Jag känner dem som har fått det också, utan att ha fött barn tidigare över huvud taget. Kanske kan det vara olika i olika landsting, hur svårt eller enkelt man kan få igenom ett sådant önskemål. Hoppas att du slipper vara rädd mer, utan kan få all den hjälp du behöver.
Svar på tråden Otroligt rädd för förlossningen