Inlägg från: skogsvitter |Visa alla inlägg
  • skogsvitter

    Skulle du låta din sexåring åka skolbuss själv?

    Tuffen skrev 2013-08-11 18:37:18 följande:
    Jag skulle nog vara orolig att sonen skulle gå av på fel ställe. Om han gick av på fel ställe, bussen åkte och han inte visste var han var, då skulle han bli otröstlig och gråta. Det vore katastrof för honom. 
    Det hände mig när jag började "lekis". Ute på landsbygden finns inga alternativ än att åka buss, föräldrar kan liksom inte skjutsa barn ibland flera mil åt "fel" håll. När jag började lekis hade vi flyttat och allt var nytt även om vi självklart hade varit och hälsat på och haft lite av en "inskolning" innan. Bussen stannade vid en annan skola innan, jag råkade hoppa av där, trodde vi var framme! Gick tom in i skolan och undrade vart jag skulle (allt från besöket och inskolningen var som bortblåst i nervositeten att börja på nytt ställe tydligen). Men då sprang några efter mig in, så de for naturligtvis inte ifrån mig! Man skrattade lite och skojade om att jag hade bråttom att börja skolan (det var en 1-6 skola). Det jag vill säga är, att även om jag tyckte det var lite läskigt, pinsamt och jobbigt, så blev ju ingen skada skedd! Men jag lärde mig
  • skogsvitter

    Som ovan skrev så är det ju en skolskjuts där chauffören ansvarar för barnen tills att de kommer dit de ska, inga vanliga bussar där barnen tar ansvar för vart ska de av osv.

Svar på tråden Skulle du låta din sexåring åka skolbuss själv?