• Anonym (IQ)

    Jag jobbar med rekrytering, fråga mig vad du vill

    Hur rekryterades du? Borde inte rekryterare genomgå IQ-test och iallafall ha ett IQ över normalbegåvning så att ni ens kan bedöma om sökande är begåvad/är lämpad för jobbet?
    Att titta i CV och att ge subjuektiva bedömningar på personligt brev/intervju kan ju inte ge optimalt resultat om rekryteraren inte är ytterst bra förutsättningar...

  • Anonym (IQ)
    Anonym (Rekryterare) skrev 2013-09-29 13:39:32 följande:
    Ditt resonemang bygger på att man är bättre på ett jobb om man har en högre IQ, men det är nog att förenkla det hela.
    Nej, jag säger att en REKRYTERARE måste ha hög intelligens för att vara bra på sitt jobb. Det finns inte en chans att en person med 100 i IQ är lika bra som en med 125 på att rekrytera personal, OAVSETT till vilken verksamhet det gäller.
    Min erfarenhet är att rekryterare antingen väljer personer som liknar dom från dennes egen umgängeskrets eller stirrar sig blind på ett CV.
  • Anonym (IQ)
    Anonym (Rekryterare) skrev 2013-09-29 14:30:53 följande:
    Ja, forskning visar att du tenderar att välja personer som liknar dig själv. Det är bland annat därför t ex företags styrelser och ledningsgrupper är väldigt homogena.

    Det är svårt att rekrytera och vara objektiv. Det håller jag med dig om.
    Med andra ord måste rekryteraren vara högbegåvad själv för att kunna rekrytera högbegåvade. Det är faktiskt önskvärt med hög intelligens i de flesta yrken.
  • Anonym (IQ)

    Vad har du Ts för utbildning och arbetslivserfarenhet? Vad gör du på din fritid?

Svar på tråden Jag jobbar med rekrytering, fråga mig vad du vill