• Nimah

    Julibebis 2014

    prussiluskans skrev 2013-11-17 18:14:36 följande:

    Jag är så gruvligt trött :/ skulle kunna sova 24/7 känns det som. Illamåendet kommer mest på kvällen när jag lagt mig. Magen ser ut som jag vore i 20:e veckan. Brösten ömmar inte mycket. Detta är min 5:e graviditet o ingen har varit den andra lik :)


    Jag rotade fram mina mammabyxor idag. Är så sjukt svullen om magen och mår illa när byxorna sitter åt. Förstår inte hur jag ska kunna dölja det här. Det går verkligen inte att dra in den heller!
  • Nimah
    dåligfantasi skrev 2013-11-19 09:55:07 följande:

    Var på vul idag och fick se ett hjärta picka :)

    Men blev tillbakaflyttad från 6+6 till typ 6+(2-3) vilket jag tyckte var superkonstigt! För vi hade typ sex 4-5 dagar innan vad jag vet ägglossning eftersom min mamma gick bort och då försvann lusten helt. Någon som vet hur det kan bli så? phpHhiBEV46355.jpg


    Grattis till hjärtat! Ägget kanske simmade runt ett tag innan det fäste och därför är du någon dag kortare gången än du trodde. Säkert ingen fara med det!
  • Nimah
    HollyH skrev 2013-11-19 17:17:25 följande:

    Läkarbesök idag, fick lergigan comp utskrivet mot illamåendet och blev sjukskriven 2v framåt. Läkaren klämde på livmodern och var förbryllad över att den kändes så stor för veckan. å andra sidan är jag inte 100% att min uträkning stämmer. Och med fjörde barnet kanske den är större och mer framåtlutad, vad vet jag. Jag frågade om det kunde vara fler än en bebis och då sa hon: "NU blev det intressant, det tänkte jag inte på!" och så fick jag en remiss till kvinnokliniken för att göra VUL... Tänk om det är TVÅ!


    Åh vad spännande! När ska du dit och se efter då? Kul med många tvillingpar i tråden :)
  • Nimah
    SannaM skrev 2013-11-21 10:08:22 följande:

    VUL avklarat! 7+6 enl inseminationen blev 8+1 enligt storlek på bebisen, 17 mm stor. BF 1 juli. Hjärtat pickade och tvååringen sa bestämt att det var en igelkott. Dock gick han inte med på att igelkotten ligger i ena mammans mage utan i datorn, helt enkelt.


    Vad härligt!!! Grattis :) 1 juli är en bra dag att fylla år på. Det gör jag nämligen!
  • Nimah
    prussiluskans skrev 2013-11-21 15:46:48 följande:

    Kommit en blödning idag på 8+0.. Vul onsdag nästa vecka.. Känner mig så tom :(


    Visst skulle du haft mens nu om du inte var gravid? Det är väldigt vanligt att få en liten blödning då. Det hade jag med sonen. Hoppas allt är som det ska!
  • Nimah
    loppanojag skrev 2013-11-22 00:31:29 följande:

    Kan nidblödning komma så "sent"?



    Det som brukar kallas nidblödning är den blödning som kan uppstå då ägget fäster sig i livmodern ca en vecka efter befruktningen. Jag har aldrig hört att blödningar senare än så också kallas det.
  • Nimah
    Enenina skrev 2013-11-22 13:11:43 följande:
    Jag äter kosttillskott Kvinna från apoteket. Står att det är 20% RDI magnesium. Det låter inte mycket. men man får kanske i sej genom mat också. Kalcium är det 25% RDI. Jag mår sååå illa så har svårt att få i mej tabletter. Så är glad om jag bara får i mej den jag har. 250% RDI Folsyra i den. Hur nu något kan vara mer än 100% förstår jag inte 
    Rdi står för rekommenderat dagligt intag. Så dosen folsyra överstiger rekomendationen för intag av folsyra för normalsvensken per dag. Men som gravid rekommenderas man att ta mer, så det är en bra dos i dina tabletter!
  • Nimah
    LovisaC skrev 2013-11-24 07:50:31 följande:
    Karpaltunnelsyndrom är inte ovanligt att man åker på som gravid. Det extra blodflödet får ju både händer och fötter att svullna - och det kan ge ett tryck på tunneln i handleden som nerverna ligger i. Googla lite, det kan i vissa fall kräva kirurgiska ingrepp där de "lättar på trycket".

    Jag hade det en sväng när jag överansträngde handlederna. Jag sov med skenor och var noggrann med att hålla handlederna raka och som tur var löste kroppen det själv! 
    Kul att se dig igen Lovisa! Blev orolig när du lämnade tråden så hastigt innan. Är allt som det ska?
  • Nimah
    fia1 skrev 2013-11-24 11:41:26 följande:

    Hörni,
    jag är galet rädd för listeria och hur är så nojig för all julmat och sånt nu.
    Någon annan som också är rädd för detta? Jag är som en hök när min sambo lagar maten så jag ser att han gör det på ett "hygieniskt" sett. 


    Risken att smittas är oerhört liten. På Livsmedelsverket finns det skrivet specifikt om julmat under frågor och svar. Har du kikat där? Går att äta av det mesta ändå tycker jag :) Jobbigt att behöva vara så orolig, hoppas du kan slappna av lite så småningom, så du kan njuta av maten också!
Svar på tråden Julibebis 2014