• Nimah

    Julibebis 2014

    Angående mf-risk vid mkp och fvp. Jag gjorde mkp på Karolinska i Solna i Stockholm. Jag frågade om risken och läkaren där sa att dealdrig varit med om ett mf som skett direkt till följd av provet. Jag fick även en utvärdering med mig som jag skulle skicka tillbaka efter graviditeten så de kunde följa upp alla som gjort prov där. Tror risken för mf är väldigt liten på ett friskt barn. Men klart man inte ska göra proven i onödan ändå. Jag tyckte dessutom det var väldigt obehagligt när de stack för han grävde runt med nålen rätt länge innan han träffade rätt.

  • Nimah
    Bettanspettan skrev 2013-11-27 11:58:15 följande:

    Hemma från Vul nu. Liten räka, inget hjärta som syntes. Läkaren trodde det var för tidigt än och jag fick boka nytt om två v om jag ville men vi väntar till kub den 30e.


    Skönt att det fanns nåt där iaf. Vilken vecka tror du att du är i?
  • Nimah
    gubbenhilfe skrev 2013-11-27 17:01:37 följande:

    Nu tänker jag sluta noja över att ärtan inte växer som den ska. Om jag utgår från senaste mens så är jag i v. 6+4 men om jag istället skriver in när jag hade ÄL och hur lång min cykel är så kommer Fl fram till att jag är i v. 5+6. Efter att ha googlat lite hittade jag en lista över hur långt det lilla knyter är i olika stadier i graviditeten och där stod det att om knytet är 2 mm så är man i v. 5+6 vilket stämmer exakt. Så nu känner jag mig lite lugnare. 

    Vi fick i alla fall ett glatt besked när vi gjorde VUL och det var att om allt bara är som det ska där inne så kommer vi få en remiss till Lund för MKP.


    Men då stämmer det ju perfekt! Klart du ska räkna från äl om du vet när du hade det, apparna vet ju inte hur just din kropp fungerar :) Vad bra att du fick ett nytt vul inbokat snart. Håller tummarna för att du får se ett litet hjärta ticka då.
  • Nimah
    nypan78 skrev 2013-11-28 12:34:58 följande:

    En fråga! Jag borde vara i vecka 5+3 men när jag testar med CB digitalt får jag bara 2-3 v på veckoindikatorn. När fick ni 3+? Kan man lita på gränsvärdena i dessa tester? Är lite nojig efter mf i september som ni kanske förstår...
    Tacksam för svar!


    Jag fick också 2-3 i v 5+3. Testade inte mer så vet inte när den skulle slagit över. Är i v 7+6 nu och såg ett fint hjärta ticka i tisdags. Så allt är säkert som det ska med din bebis, testen är inte hundraprocentiga :)
  • Nimah
    Lindsey Egot the only one skrev 2013-11-28 23:27:46 följande:

    Min dotter var på RUL idag. Jag ska få en dotterson den 1:e maj!


    Vad roligt! Då kommer ni vara föräldralediga samtidigt. Hur gammal är hon? Vet hon om att du är gravid med?
  • Nimah
    gubbenhilfe skrev 2013-11-29 07:26:06 följande:

    Jäkla skit. Glömde bort att min mamma fyllde år igår. Hon är som en barn och är JÄTTE sårad och det enda jag kan känna är irritation. Det var ju knappast på flit jag glömde bort det. Ja, ja det är väl bara att tjuren vid hornen och ringa upp henne.


    Åh nej vad jobbigt. Jag ringde min pappa en dag försent och sjöng en gång. Hade tagit fel på vilket datum det var den dagen jag ringde. Han blev också ledsen, men kom över det. Hoppas hon med gör det snart!
  • Nimah
    huldaskarin skrev 2013-11-29 12:47:39 följande:

    Var på VUL idag. Vi fick se en liten jordnöt med ett pickande hjärta!! Vecka 7+3 blev åldern på jordnöten. Så otroligt skönt att få visshet  smile1.gif


    It wasn't me!
    Grattis!
  • Nimah
    lillagreizn skrev 2013-11-29 13:50:34 följande:

    Trots mina hemska blödningar såg man början på ett foster och ett litet hjärta som pickade idag på VUL, äntligen kan jag andas ut :) 


    Grattis!
  • Nimah
    gubbenhilfe skrev 2013-11-29 17:55:10 följande:
    Mitt namn här är en så fånig historia från när jag var typ 14. Jag var kanske lite vild när jag var liten och vid ett tillfälle när jag och mina vänner hade fått i oss lite för mycket alkohol så försökte vi komma på vad jultomten hette på tyska och i våra berusade hjärnor tyckte vi att gubben hilfe var den uppenbara översättningen. Jag har använt det som användarnamn på olika ställen sedan dess. smile1.gif
    Haha, vad kul! Mitt användarnamn är mitt häxnamn som jag använde i tonåren när jag var inne på det ockulta spåret. Har också använt det som nick sedan dess!
Svar på tråden Julibebis 2014