Inlägg från: fluu |Visa alla inlägg
  • fluu

    Har du och dina syskon samma smak när det gäller namn?

    Nu har jag inga syskon, men om jag jämför med sambons syster som har barn så hamnar vi lite inom samma fack, men hon är mer vanilla eller vad man ska säga ;)

    Min mamma och hennes syskon har däremot väldigt lika smak. Vi kusiner heter Agnes, Axel, Ville, Ellen, Klara och Arvid och många av namnen gillar alla. Och jag med för den delen ;P Önskar att jag kunde använda alla A:namnen.

    Har inte samma smak som mina jämnåriga och väldigt barnlösa vänner dock.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    vampyria2 skrev 2013-11-21 18:48:04 följande:
    Hm jag vet inte hur jag ska svara, vi gillar gamla svenska namn men jag skulle aldrig döpa mitt barn till det namnet som han har valt till sin son och jag tror knappast att han skulle välja min sons namn heller för den delen.

    min döttrar vet jag inte vad han tycker faktiskt men deras namn matchar nog mer hans sons namn tidsmässigt, mina töser heter Amanda, Anna och Moa, hanns son heter Sixten...min son heter Loke.

    Osämja? Varför skulle det bli det? finns det verkligen folk som ens låter sina syskon ha en åsikt om vad de väljer att döpa sina barn till? 
    Har en kompis som hade som krav på första barnets namn att alla i släkten skulle gilla det åtminstone lite, vad hon själv tyckte kom i andra hand. Barnet fick sitt namn först efter månaders av släktbråk och tillslut bestämde hennes farmor och det blev ett namn som mamman i fråga ångrar bittert idag eftersom hon faktiskt inte gillade det alls. Hon var ung, osäker och ensamstående då.
    Lite kul att se hur olika namn hennes barn har. När andra "kullen" kom hade hon hunnit tuffa till sig och stod på sig.

    Barnen heter Annika, Oliver, Vincent, Alexander och Isabelle.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
Svar på tråden Har du och dina syskon samma smak när det gäller namn?