• flingan

    Ni som tagit progesteron och plussat, lite hjälp tack!

    Hej! Plussa i helgen på bim. Ringde mottagningen idag och berättade resultatet. Frågade då kring progesteronet. Har tagit Lutinus 100mg 2 ggr dag. De säger att man kan sluta tvärt vid pluss. Min förra graviditet tog jag inget progesteron alls. Denna gång fick jag det för att förlänga min lite korta lutealfas. Har tagit Gonal-f och ovitrelle och sedan tillverkat hemma Progesteron sedan dagen efter äl. Nu till min fråga. Hur gjorde ni med progesteronet? Hur länge tog ni och hur avslutade ni? Har läst att vissa minskar ner dosen innan avslut. Men enligt mottagningen skulle jag bara sluta tvärt. Kunde ta dem en vecka till om jag ville, men det var upp till mig. Lite tips tack!

  • Svar på tråden Ni som tagit progesteron och plussat, lite hjälp tack!
  • flingan
    Virvla och LillaMiraklet:
    Tack för era svar!
    Och grattis till era plus!

    Jag har ju klarat mig igenom min tidigare graviditet utan progesteron. Så kommer trappa ner denna veckan för att sedan sluta. Har kommit fram till det själv, och det känns bra. Glad Får lita på att kroppen sedan tar över hela jobbet.
  • flingan
    Cathy skrev 2013-12-04 13:44:53 följande:
    flingan; grattis till plus! Vill inte skapa förvirring när du bestämt dig för att sluta med prog men vill bara säga att det är långt ifrån alla som har tillräcklig nivå med prog vid plus utan det kan ta till v10-12 innan man kommit upp till en nivå som kan behålla en graviditet. Du har haft kort lutealfas, ett tecken på att kroppen behöver lite extra prog. Stort lycka till!

    Tack för ditt svar. Det är nu snart två veckor sedan jag slutade med progesteronet. Och min förra graviditet tog jag inget progesteron alls. Så jag gjorde som fert.mottagningen sa och slutade efter plus.
Svar på tråden Ni som tagit progesteron och plussat, lite hjälp tack!