• Anonym (J)

    Ni som lever i sexlösa förhållanden, hur undviker ni att er "bitterhet" spiller över på resten av förhållandet?

    Jag går på gym 4-5 ggr i veckan. Den endorfinkicken dödar de mesta av den frustration jag känner över sexbristen och annat i livet och håller mig glad. Dessutom så ger en bra balanserad träning en snyggare kropp och jag känner att min sambos avhållsamhet inte påverkar självkänslan lika mycket då. Trots det, så i slutändan är det hela galet jobbigt och jag frågar mig ofta om det är något fel på mig och det smärtar mig att den brist på lust min sambo känner antagligen kommer att upphöra om vi gör slut och hon träffar någon annan.

    Tips till er tjejer som har brist på lust. Om ni verkligen älskar och bryr er om er sambo som ni säger. Om ni tar iniativet till att ge er sambo ett handjobb elr en avsugning nån gång ibland fast ni saknar lust så kommer det få honom att känna sig bättre. Kanske inte pga utlösningen utan för att han iaf inte känner sig helt avvisad. Om ni inte älskar er sambo eller tycker han är sexig, gör då slut och låt honom gå vidare istället för att han ska leva på hoppet bara för att ni behöver någon att dela hyran med.

    Till ledsen>> jag skulle inte utgå ifrån att det är din sjukdomsbild som ger dig olust. Gör en utredning på sexlusten enskilt mha rådgivare. Annars är risken att du låter något underbart gå till spillo i onödan.

    För övrigt så tror jag det som känns mest sårande för den partnern som lever ofrivilligt sexlöst är den andras brist på iniativ och kommunikation för att hitta tillbaka. Det är lätt att tolka det som att partnern inte tycker sexet är värt något. Jag har iaf kommunicerat att det värsta med situationen inte är brist på utlösningar, utan känslan av att aldrig bli bekräftad att man är attraktiv i ens partners ögon.

    Dags att gymma, min verklighetsflykt.

  • Anonym (J)

    Det är lätt att skylla på mannen för att han tar för mycket iniativ. Om han bara slutade ta iniativ så hinner ni bli sugen menar ni. Tror ni allvarligt på det? Kommer inte att hända. Knappast det som är grundproblematiken.

  • Anonym (J)
    Anonym (i) skrev 2013-12-06 13:14:42 följande:
    Om han hade slutat att klänga på mig hela tiden så kanske vi hade kunnat lyckats hålla ihop, nu blev jag så less på eländet att jag tog slut på det istället.

    Jag anser att det är bäst att försöka hitta någon som har samma sexdriv som en själv, det är jobbigt för båda parter om det skiljer sig för mycket. 



    Fast vad hade ni hållit ihop? Ett förhållande där du inte åtrår honom och inte vill ha honom nära. Grattis.
  • Anonym (J)

    Inga barn? Då hade jag dragit vidare iaf. Blir knappast bättre efteråt.


    Anonym (Tjej) skrev 2013-12-06 16:25:18 följande:
    Gud så skönt att höra att det är fler än jag som lever i ett sexlöst förhållande. Ibland har jag faktiskt undrat... Frågan jag allt mer ofta börjat ställa mig är om jag är beredd att leva så här, varför ska jag offra den delen? Tidigare har jag tänkt att de övriga delarna överväger men det funkar inte längre... Jag är relativt ung, har inga barn, får ofta komplimanger från andra män, har aldrig gjort något men ibland överväger jag det rent sexuella. Kanske bör jag bryta mig loss och hoppas på något bättre samtidigt vill jag ju ha barn och familj och det är inte enkelt att börja om från början. Min sambo säger att han aldrig haft någon vidare sexlust och har inget behov.... Osammanhängande inlägg, speglar nog kaoset jag känner ganska tydligt.

  • Anonym (J)

    Ok, det sätter ju allt i en annan dager. Om man väljer att inleda en relation med någon som uttalat har låg sexlust får man skylla sig själv om man blir besviken.


    Anonym (i) skrev 2013-12-07 13:18:49 följande:
    Jag har sagt till varenda kille jag varit med att jag har väldigt låg sexlust och att jag kanske i själva verket klassas som "grey-A" (typ mitt emellan sexuell och asexuell), visade inte heller något intresse för sexuella aktiviteter tidigt i förhållandet (ingen hemlighet liksom). Det är snarare killarna som har dragit ut på det med "det kommer gå bra snart", "du kommer bli kåt snart", "om jag köper en dildo till dig så kan du vänja dig" som sedan blivit "vi kanske ska gå i parterapi" efter några månader. Förstår inte hur de orkade, förstår inte hur jag orkade. Håller mig numera långt borta ifrån relationer.

  • Anonym (J)

    Oj, vilken gammal tråd. Men situationen är fortfarande densamma, tragiskt nog.

    Jag har tagit upp frågan på ett så bra och omtänksamt sätt som det går under de här åren men effekten eller iniativ har helt uteblivit.

    Jag har också ställt frågan om jag kan ändra något eller om hon ledsnat på mig men utan konkreta svar. Jag har då sen en längre tid intagit en mer passiv roll och försöker inte längre förföra henne utan de gånger vi får till det är det på hennes iniativ men vi pratar om nån gång i månaden max, var väl en sju veckor sen sist nu. Däremellan kan vi kramas och så dagligen. Men vill inte pressa henne.

    Problemen är väl flera här:

    Hon har låg sexlust och ser det inte som ett problem och är inte så motiverad att lösa det och är därmed inte öppen för olika förslag som kan hetta upp något hon inte saknar. Jag tror helt ärligt att jag är öppen för allt ifrån parterapi till att prova nästan allt för att hetta till det.

    Hon har inte speciellt stort intresse i min situation heller eller av mitt välmående utan ser nog mina behov av sexliv som lite onormalt.


    Den där R skrev 2015-10-12 15:53:12 följande:

    Till Anonym J,

    Vad tar du för initiativ och hur kommunicerar du för att få till det i din relation? Hur gör du för att väcka lusten hos din sambo? Har du tagit reda på vad som möjligen fattas?


  • Anonym (J)

    Tyvärr känns parterapi långt bort, hon verkar inte så intresserad.

    Gör mitt bästa för att hon ska känna sig uppskattad men säkert alldeles flr lite. Samtidigt är det svårt att uppvakta någon när man inte får bekräfteöse själv. Man kommer till en gräns där det inte känns äkta längre. Jag prioriterar min familj väldigt högt så på det viset är vi nog rätt jämställda. Förhållanden hamnar tyvärr lätt i en ond cirkel som är svår att ta sig ur.


    Den där R skrev 2015-10-13 19:52:00 följande:
    Tråkigt att läget är oförändrat efter så lång tid Anonym (J). Utifrån min egen erfarenhet vill jag verkligen rekommendera parterapi. Och om du älskar din sambo - så snart som möjligt. Tyvärr kom vi inte dit förrän det var för sent och min (snart ex-)man hade nog redan då bestämt sig för att avsluta förhållandet, men han sade det inte till mig förrän långt senare.

    Det här är ett svårt ämne att diskutera i en relation och det finns människor som utbildar sig för att hjälpa (det finns alltså fler par som har detta problem!!) så varför inte utnyttja denna kompetens? Det är också väldigt bra tror jag för båda att få höra från en utomstående person, med kompetens på området, hur vanligt det här är och framför allt hur olika vägen till sex är för män resp kvinnor - och det är ofta där problemet ligger. Vi tänker utifrån hur vi själva är och vill ha det men det är inte alls säkert att det samma gäller för din partner. Med den vetskapen kan man bättre förstå både sig själv och varandra och därmed kanske inte hamna i missförstånd och felaktig taktik  

    I vår relation kände jag mig inte sedd eller uppskattad som kvinna. Jag var mamman och projektledaren. Det är inga sexiga roller. Han tyckte vi hade för lite sex men jag kände inte att det var MIG han ville ha eller att VI som kärlekspar var viktigt för honom. Hans problem var att HAN inte hade sex. Romantik, intimitet, att se, bekräfta, uppvakta varandra eller prioritera oss var "inte hans grej". Ok fine, men då är det också väldigt svårt för mig att känna mig som en sexuell varelse i relationen.
  • Anonym (J)

    Om man ska vara ärlig mot sig själv så är jag nog så stukad att jag nog innerst inne förstår att vi nog inte hittar tillbaka till ett sexliv jag kan vara nöjd med. Föraktar henne verkligen inte, men har bara svårt att se att det ska vända. Det gör också att jag inte har några/någon som helst baktanke med komplimanger etc. Min största rädsla med att vara helt rak i frågan om hur jag känner och rädsla att känslorna verkar svalnar är att det där och då kan vara helt kört för evigt. Borde nog gå och jobba med mig själv lite.


    Den där R skrev 2015-10-16 19:49:38 följande:

    Vill du ha det annorlunda, komma ur den onda cirkeln? Gör annorlunda!  (Enligt Einstein var definitionen på galenskap att hela tiden pröva med samma lösning på ett problem men förvänta sig olika resultat...) Parterapi kan hjälpa en att formulera vad var och en upplever som problematiskt eftersom där sitter en tredje part som man måste vara tydlig inför och som ser till att man verkligen lyssnar på varandra.

    Känns det inte äkta? Då är det väl inte det utan sagt med en baktanke - och det genomskådas lätt. Du kan inte heller ge bekräftelse med krav på att få det själv. Har dina känslor för henne svalnat är det ärligaste och mest schyssta att säga det. Kanske väcks de till liv igen. Kör dem bara inte i botten tills det bara finns förakt kvar, den situationen är verkligen inte rolig hälsar hon som numera är föraktad.


Svar på tråden Ni som lever i sexlösa förhållanden, hur undviker ni att er "bitterhet" spiller över på resten av förhållandet?