• Anders 386

    Ni som lever i sexlösa förhållanden, hur undviker ni att er "bitterhet" spiller över på resten av förhållandet?

    Anonym (i) skrev 2013-12-06 06:33:15 följande:
    Jag var den som inte ville ha sex, jag orkade inte ens mysa med honom eftersom han var på mig varje gång jag satt mig ner. Det var som om han hade en guldfisks minne, att "nej, jag måste få bygga upp känslan av att vilja mysa/ha sex innan jag faktiskt kommer vilja ha det" i hans huvud lät som: prova igen om 30 minuter. Och varje gång jag avvisade honom så blev han jättestött och satt sig och surade i något annat rum.

    Jag orkade inte med honom.

    Förstår inte hur jag kunde vara tillsammans med honom så länge, jag började hata honom tillslut, kändes äckligt alltihop.
    Tycker synd om din man som ständigt blev avvisad. Han måste haft ett helvete. Men du gjorde rätt som lämnade. Han behöver någon som uppskattar hans behov av fysisk kärlek.
  • Anders 386
    Anonym (i) skrev 2013-12-06 09:21:54 följande:
    Om du inte förstår innebörden av att "han gav mig aldrig tid att bygga upp något begär" så är du säkert lika trög som honom.

    Han har ingen ny, men han har gång på gång försökt få mig att "gå tillbaka", jag har dock inget intresse av det. Får hoppas att han hittar någon med samma driv, annars lär han och vem han nu väljer att leva med i framtiden att få ett rent helvete. 
    Du kanske ska vara lite försiktig att döma. Finns det två parter i ett förhållande så finns det också två viljor. Är inte så övertygad om att din man var "trög". Han fungerar helt enkelt på ett sätt som gjorde att ni inte matchade. Det är inte så att den ena gör fel och den andra rätt. Det handlar bara om att ibland funkar man inte ihop. Tycker synd om er båda två, men problemet fick ju tillslut en lösning iaf.
  • Anders 386
    Anonym (Lisa) skrev 2013-12-06 09:41:38 följande:


    Förstår dig precis! Så håller min sambo på också! Sjukt frustrerande!
    Och med största säkerhet tycker din sambo att det är sjukt frustrerand att inte få gensvar för sin uppvaktning. Troligen mår han dåligt av det och känner sig avvisad och oälskad. Två individer som inte samspelar. Väldigt vanligt tyvärr.
  • Anders 386
    Anonym (J) skrev 2013-12-06 13:00:22 följande:
    Det är lätt att skylla på mannen för att han tar för mycket iniativ. Om han bara slutade ta iniativ så hinner ni bli sugen menar ni. Tror ni allvarligt på det? Kommer inte att hända. Knappast det som är grundproblematiken.
    Håller med! Om den som "ligger på" slutar ta iniativ bllir följden troligen ett väldigt torftigt sexliv. Och på sikt kan följden bli ett dött förhållande. Hände nästan oss när jag tröttnade på ständiga "nej". Jag slutade att visa sexuellt intresse för henne. Vi hamnade i en svacka med sex knappt en gång i månaden, och där jag hade allvarliga funderingar på att lämna förhållandet.
    Men av nån anledning som jag inte riktigt förstår själv så började jag om att uppvakta sexuellt. (Delvis beroende på att min fru gick ner i vikt). Det gav resultat, och på nåt sätt är min fru nu betydligt mer mottaglig för sexuella närmanden. Numera har vi ett ganska bra sexliv där min fru känner av och njuter av min uppvaktning. Hon känner sig sexig och njuter av min åtrå. Glad Och jag känner mig älskad och behövd.
  • Anders 386
    Zaphiod skrev 2013-12-06 15:09:22 följande:
    Klart att man funderar över varför frun är missnöjd med att jag åtrår och älskar henne. Är det bättre att ha en man som fullkomligt struntar i en?
    Många kvinnor är troligen bortskämda med att män alltid är kåta på dom. När vi uppvaktar och sätter kvinnan på en piedistal så tar hon bara för givet att det är så, hon ser det bara som naturligt att hon kan få sex när hon vill. Det är ju så det funkar, se på BC tex. Finns massor av män som vill knulla kvinnor, men inte många som får napp. En kvinna kan välja och vraka om hon skulle vilja ha sex. Medan män får konkurrera för att få till det.
  • Anders 386
    Anonym (Ladybug) skrev 2013-12-06 15:44:10 följande:
    Haha. Skrattade hon ihåligt...... det är precis den här synen som gör det ännu värre för en kvinna att få för lite sex hemma, och antar jag, för en man att inte ha så mycket lust.
    Om en kvinna ligger med vem  som helst eller bortser från alla risker så kanske det är sant. Men nu snackade vi väl sex med sin partner?
    Exakt. Konsekvensen blir precis densamma även om förhållandet är det omvända - det var lite obetänksamt att skriva just man o kvinna eftersom problemet egentligen är könsneutralt. Det handlar ju helt enkelt om att en part vill ha mer än den andra. Oavsett kön. Bra kommentar.
  • Anders 386

    Undrar hur många män och kvinnor som flyr till idrottens värld bara för att kunna fokusera på nåt annat än brister i sexlivet? Så var det nog delvis för mig - den sexuella frustrationen dämpades när man tog ut sina fysiska krafter på annat. Och hjärnan fick lite annat att syssla med. På nåt sätt var det också skönare att komma hemifrån så man slapp tänka på det saknade sexet. Problemen stannade liksom hemma och man fick försvinna ifrån dom en stund.
    Jag var en sån där som aldrig idrottade i ungdomen, hade tvåa i gymnastik och valde att promenera istället för att idrotta när det var friluftsdag.   Och jag var den som valdes bland dom sista när man skulle spela fotboll - men i vuxen ålder körde jag Vätternrundan fem gånger. Jag kanske ska tacka min sexuella frustration för att jag numera förmodligen motionerar mer än genomsnittet för min åldersgrupp.Skrattande

  • Anders 386
    Anonym (thedeal) skrev 2016-01-08 15:48:56 följande:
    Jag har skrivit i en annan tråd om otrohet vid sexlöshet att i ett monogamt förhållande så lovar man två saker: att inte vara otrogen, samt att hålla sexlivet igång. Alltid fokuserar ilska och anklagelser nästan uteslutande på huruvida någon varit otrogen, medan huruvida någon raserat sexlivet i förhållandet mest blir en bisats. 

    Det som din tjej gjort är tyvärr ett skolboksexempel på vad jag menar är lika svekfullt som otrohet: hon har hela sitt liv vetat att hon inte har behov av sex, men hon har från första början i förhållandet intalat dig att "snart så", "jag vill mer än du tror" osv.

    ...............
    Man kan tyvärr inte lova att hålla sexlivet igång. Sexuell lust är inget man bestämmer sig för - antingen har man det eller också inte.
    Dessutom är sexlusten "färskvara". Bara för att du är kåt idag finns inga garantier för att du är kåt imorgon.

    Det är sexlusten som styr dig - inte du som styr sexlusten.

    Det är därför dom här problemen är så besvärliga..  viljan är inte värd något överhuvudtaget - lusten (eller olusten) styr dig till 100%.
  • Anders 386
    kattpappan skrev 2016-01-19 14:32:52 följande:

    Fungerar inte längre så bra med att minska min sexlust genom att styrketräna.
    Nu är jag helt plötsligt inne i en period då jag tänker väldigt mycket på sex, tyvärr så är inte min fru med i dessa tankar.


    Ajfan - styrketräna är ingen bra idé om du vill bli av med din sexuella frustration. Det får precis motsatt effekt - rent psykiskt förstärker du ditt manliga ego + kroppen tillverkar mera testosteron än annars. 
    Det är ju långdistansidrott du ska pyssla med. Sån som gör dig urlakad och tömmer dig på energi - och som kräver långa återhämtningsperioder.
    Gör om och gör rätt innan det går helt åt pipan! Tungan ute Börja med landsvägscykling eller löpning - det är sånt som gör nytta. Cyklar du mycket får du dessutom som bonus att du tappar känseln i skrevet - och då kan jag lova att du inte har nån lust - även om det iofs bara är tillfälligt.
Svar på tråden Ni som lever i sexlösa förhållanden, hur undviker ni att er "bitterhet" spiller över på resten av förhållandet?