Inlägg från: CaraMelli12 |Visa alla inlägg
  • CaraMelli12

    vaginal vs kejsarsnitt kluven som fan

    Jag gjorde snitt sist och då har man verkligen ingen kontroll! Hade superont långt efteråt, minns inget från BB som skulle vara bästa tiden i mitt liv pga allt morfin, fick dålig anknytning med mitt barn m.m. Nu väntar jag tvåan och moderkakan ligger för snittet så i värsta fall kanske de behöver plocka ut min livmoder. Grannens livmoder sprack i snittet vid fl nr 2. Så för mig är det självklart att försöka föda vaginalt! Men sen finns det ju de som har minimalt med ont och älskar snitt. Vad som är bästa för barnet råder nog inget tvivel om, men för mamma kan bara du bestämma. Skulle jag råda dig skulle jag köra stenhård kbt och ev skaffa doula som någon skrev. Jag kände mig deppig långt efteråt eftersom jag blev snuvad på min förlossning!

  • CaraMelli12
    iknasi skrev 2013-12-07 10:04:33 följande:



    En läkarstudent/student skulle jag aldrig vilja ha där inne. Visst är dom nog mer lyhörda än dom som har jobbat där x antal år men rent erfarenhetsmässigt så vill jag ha någon som är kunnig :) hur ofta får man byta bm då? Tills någon passar en eller:P?!
    Jag hade två studenter vid mitt snitt och det var jättebra! Den ena mannen satt vid min sida och klappade mig på axeln när de sydde. Min man och dottern var ju då redan tillbaka på fl så jag hade varit själv annars. Sen gick de igenom allt ordentligt med varandra så jag fick mycket info. De är alltid en som är "lärare" åt studenten så det är aldrig någon som tar eget ansvar, bara en extra hand helt enkelt.

    När det gäller att ha ont efter vaginal fl och missa barnets första 7 timmar. Jo, efter mitt snitt kunde jag inte hålla mitt barn på en hel dag och kunde inte gå på toa eller duscha själv på 3 dagar. Plus att morfinet och bedövningen gjorde mig så illamående och jag minns knappt nått från BB. Så även det är olika.

    TS, en Doula kan ju också vara en släkting eller vän som fött många barn. Även det kan nog hjälpa.
Svar på tråden vaginal vs kejsarsnitt kluven som fan