• enola

    Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 5. Barn

    Severus skrev 2013-12-12 11:35:43 följande:



    Hoppas på kategorin Djur;)
    Jag också. Där trooor jag att jag har valt rätt bild i alla fall Glad
  • enola
    Severus skrev 2013-12-12 14:12:40 följande:
    Vad bra

    Öppnade upp bilden i datorn för att korrigera lite och då ser jag att uppförstorad(typ helskärm) så är bilden inte skarp alls.....
    När den är FL-liten ser det bättre ut.
    Undrar hur mycket det syns. Den ser helt ok ut i mindre format
    Fördelen med att den ska vara liten Flört Så klart roligare med en bild som ser bra ut förstorad också, men men...
    Lady Gaga skrev 2013-12-12 14:24:55 följande:
    Har ni redan valt djurbild? Jag funderar fortfarande på vilken vild jag ska ha till Reflektionstemat  
    Men djurbilden kommer bli svår att välja. Jag har så många.
    Är inte heller säker på vilken jag ska ha till reflektion. De andra vet jag, tror jag.

  • enola
    Apopan skrev 2013-12-12 15:34:27 följande:
    Jag har tusentals djurbilder, men hade ändå inte svårt att välja av någon anledning :)
    Reflektioner har jag däremot nästan inget, men har ändå svårt att välja. Måste nog till och med bege mig ut och fotografera något nu innan måndag för att jag skall känna mig nöjd :P
    Jag tror jag vet vilken bild jag ska använda till reflektion om jag inte får till idén jag har. Bad min son att få låna en av hans tjejkompisar men han tyckte att jag var helt dum i huvudet och förklarade att så kan man ju inte göra. Jag undrade om han trodde att fotografer bara fotar sin familj och fick som svar "men du är ingen fotograf." Tack för den! Jag kom fram till att jag får testa idén på honom och om det funkar får jag väl själv fråga nån av hans kompisar. Håhåjaja, spirande tonåringar...
  • enola
    Lejonmamman01 skrev 2013-12-12 23:36:52 följande:
    Absolut. T.ex. nästan allt av Brucan:

    Then I got mary pregnant and man that was all she wrote
    And for my nineteen birthday I got a union card and a wedding coat
    We went down to the courthouse and the judge put it all to rest
    No wedding day smiles no walk down the aisle No flowers no wedding dress
    That night we went down to the river
    And into the river wed dive
    On down to the river we did ride
    Fast jag kan nog tycka att det mesta han har skrivit är bra mycket vettigare än mycket som ungar lyssnar på idag. Härom veckan var det disco på mina barns skola, för ettan till sexan. Jag jobbade där eftersom min son går i sexan som var de som arrangerade discot. De hade hyrt en DJ men det var barnen som hade satt ihop låtlistan. En låt som återkom flera gånger, och som alla, till och med de små sjöng med i var nåt där ordet "motherf****r upprepades gång på gång.
    Och ska man dra det så långt så tycker jag att Springsteen är en betydligt bättre förebild för ett barn än... tja, vem som helst nästan. En intelligent och engagerad man som lever hälsosamt och har varit gift med samma kvinna i trettio år. Visst, hans texter går över huvudet på de flesta barn, men vad gör det? De går förmodligen över huvudet på många vuxna också. Och jag kan faktiskt inte se att de innehåller något som är direkt olämpligt för barn att lyssna på.
  • enola
    Lejonmamman01 skrev 2013-12-13 00:16:56 följande:
    "Motherfucker"? "Then I got Mary pregnant"`? Det är för övrigt stor skillnad på åttaåringar och 12-13-åringar. Då, i sexan, har ju intresset för kärlek och det motsatta könet börjat smyga sig in, och många förstår faktiskt andemeningen i kärlekssånger.
    Fast går man i ettan är man knappast 12-13 år. Som jag skrev så var det barn från sex-sju år och uppåt som var där, och som kunde och sjöng med i låten.

    ...och jag tycker det är en jäkligt stor skillnad på "motherfucker" och then I got Mary pregnant". Det ena är ett ord som jag anser inte ska användas av någon, framför allt inte barn, det andra en naturlig del av livet, även om det i det här fallet blev en tragedi. Men det finns inget olämpligt i att sjunga om att någon blir gravid. Som jag ser det i alla fall.
  • enola
    Lejonmamman01 skrev 2013-12-13 09:22:35 följande:
    Jaha, men jag vill i alla fall inte höra några åttaåriga killar sjunga om att de gjort tjejer gravida, sorry. Och särskilt inte från en estrad, som ett solopuppträdande. Det är mycket värre än om de bara sjunger med till en låt, som publik.
    Nu var ju låten som nämndes iofs Hungry Heart och inte The River.

    "Everybody needs a place to rest, everybody wants to have a home, makes no difference what nobody says, ain´t nobody like to be alone"

    Mer ok?
    Lillasmulan skrev 2013-12-13 08:20:31 följande:
    Jag kan tycka att det inte ser snyggt ut att barn sjunger sånger om gud över huvud taget, men har absolut inget emot eller ett problem med att det finns sådant. Det är långt mycket roligare att se ungar rocka loss i en musikal.

    Håller med. Men där verkar det vara ok att låta sina barn sjunga om sånt de varken tror på eller förstår.
  • enola
    Lejonmamman01 skrev 2013-12-13 10:39:30 följande:
    ...och varför tror du att kvinnor gick och kollade på Bruce i parti och minut..? För hans analys av det moderna amerikanska samhället..? Rockmusik har en stark koppling till sex, samt även till samhällsomstörtande verksamhet, och ibland våld, död och det makabra. Hur-eller-hur inget för barn under mellersta tonåren, skulle jag säga.
    Men for crying out loud! Jag har sett Springsteen live fyra gånger, min sambo några gånger till. Jag kan lova dig att ingen av oss går dit för att dregla över hans sexiga kropp! Visst, han var förbannat snygg för en 20-30 år sen, ser fortfarande bra ut. Men karln skriver ju fantastiska låtar! Och E-Street Band är ett av världens bästa band, inte bara enligt mig utan rent objektivt sett. Många av dem har spelat tillsammans i 40 år, den glädje, energi och kommunikation med publiken de -framför allt Bruce - har, har jag aldrig sett hos något annat band.
    Visst, många av hans tidiga texter anspelar på sex, men framför allt gör han politiska texter.
    Vet inte hur du kan koppla ihop Springsteen med samhällsomstörtande verksamhet, våld och död. Har du ens hört hans musik?
  • enola
    Monchichier skrev 2013-12-13 11:35:58 följande:
    Lillasmulan och Lejonmamman01,
    Vad tycker ni att ni får ut av den här diskussionen egentligen?
    För egen del kan jag säga att det känns som ett viktigt ämne, även om det kanske har hamnat i fel forum. Tycker ändå att det är lite fantastiskt att ett fotografi kan väcka så heta känslor.

    ...plus att jag är envis som en gnu och tenderar att bli lätt rabiat i diskussioner som intresserar mig. Glad
  • enola
    Monchichier skrev 2013-12-13 12:04:24 följande:
    Jag håller med dig om att det är ett viktigt ämne och mycket annat av vad du skriver.

    Tror att vi har en annan "diskussionsstrategi", jag går enligt uttrycket att jag heller vill vara lycklig än att ha rätt.
    Jag ser ingen som helst mening med att diskutera med någon som uppenbarligen inte vill ta in det jag säger, utan bara fortsätter att argumentera som en ångvält.
    När någon dessutom kör med argumentationstekniken "Gå på tills motståndaren hellre vill doppa huvudet i kokande frityrolja och gå på lite till" och efteråt tycker att man vunnit diskussionen. Ja, då är hela grejen bara helt poänglöst, enligt min mening.
    Hehe, jo jag håller med dig. I teorin. I praktiken är jag alldeles för enveten för att kunna sluta tjafsa. Tror det har nåt med min uppväxt att göra, med en pappa som var musiklärare och spelade i band kan du ju gissa vad för sorts musik jag växte upp med  Drömmer
  • enola
    Lejonmamman01 skrev 2013-12-13 17:08:38 följande:
    Nä. Min dotter sjöng i kyrkans barnkörer ifrån miniminiorerna och t.o.m. sjätte klass. Jag upplevde aldrig att barnen sattes att sjunga något som inte var åldersadekvat - som i kyrkosammanhang t.ex. skulle kunna vara något alltför grafiskt om Jesu lidande och död, om Herodes' barnamord, om skökor och äktenskapsbryterskor, bestraffningsmetoder som stening, något om Helvetet eller något om Gud som den hämnande och straffande Guden i Gamla Testamentet. Utan de sjöng positiva och glada barnvisor om Jesus som en snäll farbror, eller som det gulliga barnet i krubban. Samt tacksägelsesånger till Gud, där barnen t.ex. sjöng om hur glada de var för sin starka och växande kropp...
    Fast det är ju långtifrån alla barn som har den kristna tron och som ändå måste sjunga psalmer på skolavslutningar etc. Men det där är en helt annan diskussion som vi definitivt inte ska ta här.
Svar på tråden Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 5. Barn