• enola

    Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 5. Barn

    Monchichier skrev 2013-12-10 18:50:03 följande:
    Bilder på barn är typ det värsta jag vet, efter bilder på mat.
    Men här fanns det faktiskt en bild som jag tyckte väldigt mycket om. En bild som jag skulle vilja förstora och göra en tavla av.
    Går det att köpa bilderna som publiceras?
    Det är väl upp till fotografen Glad Du får kolla upp vem det är när tävlingen är slut och fråga.
  • enola

    Så många fina bilder, så många fina ungar! Återigen inser jag att jag valde fel bild av de två jag valde mellan. Kan vi inte bara bortse från de två senaste temana och fortsätta på tema 6 direkt efter trean? Flört
    Skämt åsido, så många duktiga fotografer det finns här. Har inte riktigt bestämt vilken som är min favorit, återkommer med det när jag har funderat lite till Glad

  • enola
    Severus skrev 2013-12-11 10:56:50 följande:



    Känner samma.
    Fotar nästan aldrig mina barn. Var tvungen att bara ta en random:P
    Jag fotar ganska ofta mina barn, men mest för att föreviga speciella ögonblick; fotbollsmatcher, skolavslutningar etc. De tycker det är aptråkigt att bli fotograferade så "fotografi-fotografier" blir det i princip aldrig. Tror inte jag har ett enda barnfoto som egentligen är intressant för nån annan än familjen. Och det är väl så det oftast är. Sedan kan man ju så klart få till tekniskt snygga bilder i alla fall, men just när det gäller barnen lider jag en sorglig brist på sådana.
  • enola
    emsapemsa skrev 2013-12-11 16:07:36 följande:

    Samma här! Damn! Har bara lyckats riktigt bra i en kategori än så länge. Är jag så dålig på att veta vad som går hem? ;) nä men nr 11 den här gången är ju en väldigt fin bild och värdig alla röster :)
    Det kan ju vara så att ingen andra förstår vår goda smak? Flört

    Jag vet inte om jag har lyckats "riktigt bra" i nån kategori egentligen. Låg i botten av toppen, eller vad man ska säga, på de tre första. Sen har det bara gått utför. Hoppas på bättre tur i kommande teman! Glad
  • enola
    Lejonmamman01 skrev 2013-12-11 22:07:31 följande:
    Fiol och cello är väl utmärkt! Det är skillnad aktiviteten i bilderna ovan (talar i foton nu för att ni ska förstå!


    Skillnaden är alltså att det är ok för barn att spela musik, till och med uppträda, men bara om det är klassisk musik? Eller så länge de bara spelar och inte sjunger? Förstår inte riktigt.


    Och vad menar du med halmdocka?


    OT, jag vet, men svara gärna ändå.

  • enola
    Monchichier skrev 2013-12-11 22:33:32 följande:
    Halmdocka: sv.wikipedia.org/wiki/Halmdocka
    En halmdocka används särskilt i ett läge då en motståndares verkliga argument kan vara svåra att bemöta rationellt. Halmdockan består i att debattören först bygger en nidbild av motståndarens åsikter och argument och sedan argumenterar mot denna nidbild. De förvrängda argumenten framstår på så sätt som absurda och blir lätta att bemöta. De verkliga argumenten låtsas debattören inte ha hört. Motståndaren tvingas då lägga sin energi på att förklara vad den egentligen menar, och hamnar därmed i ett defensivt läge. Halmdockor kan leda till att en debatts fokus fjärmar sig från kärnfrågan.

    Motsatsen är Rävsax, som du säkert har hört någon gång?
    Ah, ok. Då förstår jag. Hade inte hört förut faktiskt.
  • enola
    Lillasmulan skrev 2013-12-11 22:13:45 följande:
    Kultur innebär mångfald, alltså väldigt många olika nivåer och inriktningar på det man skapar. Det finns inget som heter lämplig konst eller lämplig musik. Det handlar om personligt uttrycksmedel, intresse och smak. Det varierar något oerhört mellan individer. Det blir inte ett individuellt uttrycksmedel om den är ramad och förutbestämd av någon annan. Detta är mitt kärnämne (jag är heltidsestet) så här kan jag skriva romaner till dig i ämnet om vi hittar en lämplig tråd.
    Håller med fullständigt! Sedan är det klart att det finns texter som är mindre lämpliga för barn, men det gäller ju långtifrån all "vuxenmusik".
  • enola
    Lillasmulan skrev 2013-12-11 22:43:32 följande:
    Fast om man tolkar en bild på ett sjungande barn som att pojken inte får vara barn och ägnar sig åt olämpliga fritidssysselsättningar då har man ett och annat att förklara vad gäller ens syn på kultur och barn. Ska man haspla ur sig något som kan vara så pass provocerande för mottagaren då får man vara väldigt tydlig om det inte var det man menade.
  • enola
    Boothwalker skrev 2013-12-11 23:25:15 följande:
    (oups blev visst dubbelt. Mitt fel! =)
    Det tål att sägas två gånger! Flört
  • enola
    emsapemsa skrev 2013-12-11 22:17:44 följande:

    Det måste bara vara så! Men vi har ju några chanser till på oss som tur ;)
    Precis! Flört
Svar på tråden Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 5. Barn