• pigglet

    Cp skada behöver tips.

    Oj, så jobbigt det låter... Förstår din frustration över både tidsbrist och att känna sig isolerad.

    När jag läser det du skriver tänker jag att det kanske är så att man får lära sig leva med ett visst mått skrik ibland? Att behöva skaffa barnvakt för att dottern skriker de 3 minuterna i bil - det känns inte som det är en hållbar lösning? Fundera över om hon får ont av bilstolen (känns väl kanske inte så, eftersom hon skriker lika mycket i vagnen?) och kanske låna och prova en annan stol. Annars så ta på hörselkåporna och kör i alla fall.

    Lite samma med vagnen. Det går ju prova om det blir bättre om hon bärs i sjal eller bärsele, men annars är det kanske bara att försöka stå ut med skrikandet. Inte så att man går tim-långa promenader fast hon misstrivs i vagnen, men i alla fall så det går leva ett liv som ni alla kan acceptera.

    Tidsbristen är kanske det svåraste ändå? En liten tröst kanske kan vara att de flesta flerbarnsföräldrar kan känna igen sig i det där att inte riktigt räcka till, men det är klart att det blir ännu svårare när ett av barnen kräver så mycket mer.
    När vi lagar mat så lagar vi mycket mat. Fryser in i lagoma burkar. Så är det bara ta fram en burk ur frysen dagen innan och när det är mat kokar man ris/potatis/pasta och värmer maten. Gör mycket grönsaker också, så det räcker flera dagar.

    Annars har jag inte så mycket råd eller tips. Bor långt norrut, så inte kan jag erbjuda någon avlastning heller... Skickar bara en kram och hoppas att ni får ett lättare kommande år än det förra var...

  • pigglet

    Oj, så jobbigt det låter! Kanske ni skulle behöva få avlastning, att hon sover över på korttidsboende ibland? Eller finns det möjlighet att ansöka om en "hemma-hosare"? Visst har ni ansökt om vårdbidrag, så ni kan få lite ekonomisk ersättning i alla fall? Kan ju behövas så ni kan leja bort en del vardagssysslor, även taxiresor osv borde gå att ta med som merkostnader eftersom du inte kan köra henne själv... Vilka superhjältar ni är som kämpar på!

  • pigglet

    Tankarna fortsätter runt din dotter...
    Har någon sjukgymnast på habben tittat på henne när hon sitter i bilstolen? Kanske hon får så mycket spasticitet att det fysiskt är plågsamt för henne att sitta, eftersom det blir samma sak om hon sitter i vagn och inte heller vanlig stol eller på golvet är bekvämt? Det borde finnas alternativ på hjälpmedelscentralen tänker jag? 

Svar på tråden Cp skada behöver tips.