• Heelleennaa

    Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014

    Hej hej! Här är en till lulebo som väntar sitt första barn. Beräknad till 4/5-14, drygt halva tiden har gått, halva kvar Glad

  • Heelleennaa

    V 12 är ett bra första mål, men du är mer än halvvägs dit så nu är det inte långt kvar Glad. Jag tycket att vecka 12 var helt underbart att passera, för mig var det i den veckan som illamåendet försvann och även värsta tröttheten, det var som att vakna upp ur någon sorts koma. Trodde inte att det var möjligt att vara så trött trots att man sov så mycket, till sist kändes det som att jag aldrig skulle bli pigg igen, men det försvann i princip över en natt i vecka 12. Hur har du haft det med illamående och trötthet?

  • Heelleennaa

    Å visst är det mysigt med ultraljud, jag var nästan lite skeptisk till att det verkligen fanns något i magen tills jag var på ultraljud och verkligen såg babyn, trots alla gravidsymptom. 

    Vi var på ultraljud i mitten på december, allt såg bra ut för oss också. Vi tog inte reda på om det var ej pojke eller en flicka. Jag var sjukt nyfiken då barnmorskan frågade om vi ville veta, men vi lät bli. Jag tänker att då har jag nåt att se fram emot när man har ont och ska klämma ut den lilla krabaten Glad. Däremot nu när jag är och letar de första babykläderna så är det svårt att hitta något neutralt som passar både pojke och flicka.
    Ska ni ta reda på om det blir en pojke eller flicka på ultraljudet?

    För mig var det tvärt om med illamåendet, det blev bättre så fort jag åt, så jag hade godis, fruktsoppa och kex undangömda lite överallt på jobbet så det fanns lättillgängligt när illamåendet satte igång. 

    Jag har inte funderat så mycket på hur jag ska vara ledig ännu, planen är att jobba så länge det bara går, än så länge går det bra, har bara lite besvär med ischiasnerven som kommer i kläm, kan ha ont i höften vissa dagar, men annars inga besvär.

  • Heelleennaa

    Å vad kul med fler i tråden Glad, hej hej!!!

    Jag har ett litet tips mot illamående som fungerade för mig. Jag var väldigt skeptisk till en början när jag själv fick tipset, men jag provade. Åksjukearmband, finns på apoteket. Fick tipset av en kollega. Först fungerade det inte, men sedan en dag sa kollegan att jag hade placerat dem fel och ändrade om lite och då började de hjälpa. Det är ett armband som trycker på någon akupressurpunkt och för mig lindrade det illamåendet. När jag tog av dem ökade illamåendet redan efter någon timme, och försvann när jag tog på dem igen.

    Provade även åksjukepiller, fungerade men blev så otroligt trött (en vanlig biverkning av dem) utöver gravidtröttheten så jag la ner efter att ha provat två gånger.

    Narnia: Tyvärr är det mkt rosa och blått, nu älskar jag rosa men mer till mig själv, vill gärna hitta lite neutrala kläder som passar till båda könen. Har dock hittat några plagg nu som passar både en pojke och en flicka. Sover bra gör jag fortfarande, med undantag för många toabesök, lilla bebisen har börjat ta plats där inne Glad

    Motion, jag har provat vattengympa då magen börjat bli så stor så det skumpar bara, man känner sig lite smidigare i vattnet. Ska även börja om att styrketräna, hade ett uppehåll med det då många sa att man inte får lyfta tungt, men barnmorskan min sa att det är ok så länge det inte gör ont så nu ska jag börja med det igen.

  • Heelleennaa

    Jempiz, Jag vågade började handla lite småsaker när jag trodde jag var i v.16 (visade sig dock att det var  v. 12 efter ultraljudet, fick backa en månad).

    Nu är det v.24 och nu har vi börjat kolla på barnvagn, säng och lite större saker, fast inget inhandlat ännu, lite svårt att bestämma vad vi vill ha. Har också tur och ska få köpa mycket begagnat av min svägerska.

    E80, bra lista Glad

  • Heelleennaa

    Haha, jo det var segt att backa en månad,men jag var förberedd, hann aldrig få tillbaks mensen efter att jag slutade med p-piller så vi fick uppskatta lite grovt till en början så vi var förberedda på att vi kunde ha räknat väldigt fel Glad

  • Heelleennaa

    Vad kul att se fler i tråden Glad

    Angående frågan om ålder så är jag 28 år, 29 år om några veckor. Har önskat mig en date-night av min man, så vi får komma ut och göra någonting mysigt innan bebisen kommer, kommer inte bli lika frekvent med sådant om några månader så det är bäst att passa på.

  • Heelleennaa

    Mosie, då kanske vi ses på BB, är beräknad till 4:e maj Glad

    Jekkaliten, jag berättade på jobbet bara någon vecka efter att jag själv visste, kunde inte hålla mig. Vi är en liten grupp och alla visste att jag ville ha barn så det gick inte hålla tyst mer än några dagar. 

  • Heelleennaa
    Bf-listan  ( kopiera och fyll på )

    3:e September E80, 30 år, 3:e barnet
    11:e Maj Emmute, 26 år, 1:a barnet

    4:e Maj, Heelleennaa, 28 år, 1:a barnet
  • Heelleennaa

    Är det någon som har bra tips på vart man kan köpa barnvagnar? Det enda stället jag kommer på är barnens hus. Vet någon nåt annat ställe? Funderar även på att man kanske kan beställa på internet men jag tycker om att se grejerna på riktigt innan. Glad

Svar på tråden Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014