Inlägg från: Heelleennaa |Visa alla inlägg
  • Heelleennaa

    Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014

    Perniha, vi var och kände och klämde på en kronans vagn på barnens hus, kommer dock inte ihåg vilken modell det var, men vi gillade den. Just nu är vi dock inne på en vagn från Tako som vi hittade på internet, bra pris, men vi har inte riktigt bestämt oss ännu. Den verkar bra, men vi har inte sett någon på riktigt så det är lite som att köpa grisen i säcken. Det vi vet säkert är att det ska vara svängbara hjul fram så den blir lättkörd. 

    Jempiz, vad härligt att bli framflyttad en vecka, själv blev jag bakåtflyttad ca 4v.

    Var hos min barnmorska idag, fortfarande lågt hjärnvärde och dessutom mkt lågt blodsocker, inte konstigt att man är trött igen, nu blir det att knapra hjärntabletter och mkt broccoli så kanske man kan bli piggare :) Ska på kurs nu i helgen i Göteborg, kommer bli tungt att stiga upp tidigt i morgon, kl 4 på morgonen för att hinna med flyget och tidiga mornar hela helgen, men det är bara kämpa på. 

  • Heelleennaa

    Hej och välkommen alla nya, kul att vi blir fler och fler. 

    Den där glukosbehandlingen lät inge kul, särskilt inte med gravidillamående, då vill man gärna bestämma själv vad och när man ska stoppa i sig något.

    Nu har vi köpt en bilbarnstol i alla fall. Börjar kännas mer och mer verkligt nu. 12 veckor kvar, har avverkat 28 veckor i morgon. Måste nog bestämma oss för vilken vagn vi vill ha i veckan och beställa den så vi hinner få den. 
    Tack för tipset om att kolla vagnar i Göteborg, var en bra idé, men hann tyvärr inte mellan kurserna. 
    Någon helg snart blir det även en tur till IKEA för att inhandla säng, skötbord mm.

  • Heelleennaa

    Är det så, att 140 slag eller mer så är det en flicka, har inte hört det förr, men det är kul med skrock. När jag var hos barnmorskan senast var det ca 150 slag Glad.  

    Jag har hört att man ska kunna se på formen på magen vad det är för kön. Att den ser olika ut beroende på kön. Om den står rätt ut eller mer breder ut sig i sidled. Jag vet dock inte hur den ska se ut för att det ska vara en pojke eller flicka. Min mage pekar rätt ut, på jobbet säger dom att det betyder flicka medans kompisar säger att det betyder pojke så jag vet inte vad som är rätt. Någon annan som vet? 

    Jag har också hört att om bebisen är lugn i magen så blir den lugn när den kommer ut och är den rörlig och vild i magen blir den så istället. Hmm, min bebis är mycket vild där inne, särskilt på natten, och den väcker mig nästan varje natt vid fyratiden då den sparkar och sprattlar runt. Bådar inte gott om det stämmer.

    Någon som hört mer skrock?

  • Heelleennaa

    Ska bli så kul att se hur bebisens dygnsrytm blir den första tiden, den börjar alltid sparka kring 11,00 på förmiddagen och 03,00-04,00 på morgonen, får se om den är vaken då också när den kommer ut. 

  • Heelleennaa

    Ninai, jag har också problem med sammandragningar och mina kommer också både när jag är aktiv och vilar. men ännu gör dom inte ont så det borde vara ok, är i vecka 28+4. Foglossning har jag sluppit ännu tack och lov, men har ischiasnerven i kläm så jag har ont i ena höften till och från.

    Jempiz, låter inge vidare med illamåendet, håller tummarna hårt för dig att det ska gå över snart!

  • Heelleennaa

    Hej och välkomna alla nya Glad

    mefo: 4 maj är vår lilla knodd beräknad.

    verkri: haha, du har mina fulla sympatier, vilket härligt inlägg.

    Själv börjar jag känna att magen är väldigt tung nu och ryggen bara värker och värker. Längtar även att få sova på magen, var länge sedan sist. Önskade en madrass med ett stort hål i av min man i morse för att kunna sova. kommer inte ihåg när jag sov en hel natt längre. Sova på mage är helt uteslutet, och på rygg går inte heller då jag är väldigt svankrygg och tyngden från magen trycker ner svanken så jag får ont. Sova på sidan går sådär, hamnar alltid i nåt läge till sist där magen är i kläm och lilla bebisen börjar protestera och sparka. Sedan alla kisspauser på natten. Och jag har en tendens att vakna i sista sekund så det är bara att springa upp ur sängen i panik och in på toa. men nu är det bara 11 veckor kvar, så det är bara stå ut et litet tag till.

    narnia: vad roligt att ni äntligen fått berätta, visst är det en kul nyhet att få berätta. Blev det på alla hjärtans dag?

  • Heelleennaa

    Nu har jag hittat facebookgruppen och skickar en förfrågan om att gå med Glad

    För mig funkar fika både den 9.e och 16:e.

    Jekkaliten, för mig sparkar det också mycket. Vissa dagar är han/hon alldeles vild där inne. Särskilt kl 11,00, slår aldrig fel, varje dag. Det är jättemysigt. Sparkarna blir bara kraftigare och kraftigare. Undra hur hårt den kommer kunna sparka om några veckor. Läste att nu i v.29 kan den även nå att sparka på revbenen, hoppas jag slipper det. 

  • Heelleennaa

    Det där med att planera ledigheten tycker jag är svårt. Brukar skoja på jobbet att jag ska jobba tills vattnet går och känner jag mig själv rätt kommer jag tyvärr förmodligen fortsätta jobba tills jag inte orkar mer och då fortsätta lite till. Jag tycker också att det är svårt att veta hur länge jag ska vara ledig och hur jag och min man ska dela upp dagarna. Kan ju bli så att man börjar sakna jobbet tidigt eller så vill man aldrig gå tillbaks och jobba igen Glad .

    Hur kommer ni dela upp föräldradagarna med era respektive? Hälften var eller på annat sätt?

  • Heelleennaa

    Min lilla groda: det är fruktansvärt orättvist och ofattbart det ni varit med om senaste dagarna, det går inte föreställa sig hur det måste kännas för er, många många styrkekramar till dig och din familj

  • Heelleennaa

    Jag frös också till en början, nu är jag varm jämt. I huset har jag dragit ner värmen ordentligt och har öppnar gärna fönstret, men min man tycker att det är kallt inne. Det brukar vara tvärt om, och jag brukar alltid på vintern värma en vetekudde och lägga under en filt när jag ser på tv, har inte inträffat en enda gång denna vinter :)

  • Heelleennaa

    Hej Nyinflyttad 2014! Här är en till som är beräknad 4/5. Flyttade också hit från Stockholm nyligen, bott här i ca 1,5 år nu och känner inte heller så många. Ringer förresten en liten klocka att vi kanske har setts, kan det ha varit med dig som jag pratade med om Gudrun Schymans förlossningsvideo i onsdags förra veckan på mjölkuddens vårdcentral under en fikapaus på en föräldrautbildning? Glad 

Svar på tråden Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014