• Granada

    Fler med upprepade MA/MF som snart ska försöka igen?

    Halloj! Trevligt med en graviditet i trâden. Grattis Den och den.

    Jag har idag fâtt grönt efter "blodpropps"utredningen. Inga fel. Nu ska jag beställa ägglossningstest för min ägglossning känns inte som den gjorde innan senaste missfallet. Är rädd att jag inte har nâgon Obestämd

    Annars mâr jag rätt sâ bra nu. Har gâtt ner 5 kg och fortsätter jobba med den i väntan pâ +.

  • Granada
    Lantis86 skrev 2014-09-12 12:50:09 följande:

    Åh vad glad jag blir för din skull Den och den:) tänkte på dig hela dagen igår... Vad skönt att ha ett vul till inbokat redan!! Går allt bra med progesteronet nu?

    Granada: hur länge sen var det du hade mf? Hoppas att det funkar som det ska med ÄL alla fall:)


    Lantis: hade mitt senaste MF i januari men fick komlikationer och akutskrapades och fick blodtansfusion. Tror att komlikationen gjort att jag varit ur balans fysiskt sett. 

    Jag har fâtt svar pâ "propp"-utredningen jag fick och allt var OK. Jag provat ÄL-test denna mânad och upptäckt att jag fick stark positivt pâ dag 15-16. Vi prickade bâda dagarna och idag pâ BIM-4 har jag ömmare bröst än nâgonsin. Kan inte ens gâ utan att de gör ont. Precis som sista graviditeten där i alla fall fostret levde (de 2 MA'n jag hade innan var symptomfria och ofostriga). Kanske vâgar mig pâ att testa imorgon. Tog ett test igâr men det visade neg, bara 7 dgar efter ÄL ju och jag missade morgon urin sâ jag räknade med neg. Tog ocksâ ett test pâ BIM -7 förra graviditeten och det visade ocksâ neg sâ jag tar det inte som ett nederlag i alla fall
  • Granada
    Lantis86 skrev 2014-10-19 11:47:54 följande:

    Plussade idag:) men är skitnervös nu!!! Börjat med progesteron och trombyl.... Hoppas hoppas det kommer funka!!! Att det ska behöva va så hemskt att va gravid:( känn inget heller, brukar ha symptom... Men de kanske är ett bra tecken att det inte är som det brukar?!


    Jisses vad spännade. Jag är livrädd att plussa, men ska försöka hâlla mig lugn om ett plus skulle komma. Hur nu det ska gâ. Hâller alla tummar nu!

    Den och den: Du ger oss hopp! efter 3 missfall i följd tänker man att det är helt kört men att läsa att din graviditet gâr framât ger i alla fall mig styrka att fortsätta
  • Granada

    ha ha, idag fanns inget endaste symptom kvar, tji fick jag. Hoppas genast att det INTE blir plus för i sâ fall kommer jag vara 100% säker pâ att det är ofostrigt MA som jag haft 2 gânger.

  • Granada

    Mensen kom idag som den skulle. Det känns OK att ta nya tag men börjar bli nervös att tâget kanske gâtt nu efter 40...men skam den som ger sig antar jag.

  • Granada
    Lantis86 skrev 2014-10-30 09:57:35 följande:

    Jo jag vet, men är så JÄKLA rädd för MA igen:( min kropp är ju väldigt bra på att hålla kvar graviditeter, så tror inte att jag behöver progesteronet... Fast man kanske inte ska tvär sluta?!

    Sen har jag läst nån stanns att progesteron gör blodet tjockare, tror att trombyl är mest rätt för mig. Blöder typ aldrig, första MA gick jag 10 veckor med ett dött foster utan att blöda:/ har som mest trosskydd när jag har mens... Men min kropp dödar fostren:(

    Hur tidigt är det man kan se hjärtslag på UL? Vill ju göra ett tidigare än det jag har inbokat, men är så jäkla rädd att det ska vara dött:( får kanske ta å kolla upp att göra det privat, vet att det finns:)

    Faktiskt kännt av livmodern lite idag, hoppas det är ett bra tecken:)


    Jag har ju bara haft MA. "Turen" att 2 i alla fall var ofostriga, det kändes inte som en förlust pâ samma sätt som när ett hjärta pickat. Jag har inte tagit nâgot och kommer nog heller inte fâ nâgot, kanske tar trombyl pâ eget bevâg om det skulle bli plus men efter som "bara" ett foster dött sâ kánns det som om det inte alls behöver ha nâgon betydelse.
  • Granada

    Vad härligt att graviditeterna går framåt så fint! Precis vad som behövs i denna tråd?

    Själv har jag passerat ännu en ÄL, bim om en vecka. Vi får se, men det är tydligt att jag inte blir gravid lika lätt som förr. Just nu känner jag att det inte kommer bli något någon gång, tyvärr????

  • Granada

    Jamka: Ja, jag har 2 fantastiska pojkar. 7 och 8 âr

    Igâr var jag till min läkare dâ jag fick migrän och inte fâr ta min medicin pga av graviditeten. Hon var väldig förtâende och sa att jag kunde sjukskriva mig om jag ville pga av riskgraviditet. Dock ville jag inte det, jobbet fâr tiden att gâ.
    Tog mig mod och boka tid till barnmorskan. Jag har inget större hopp. Oroar mig för lite symptom, men med mina pojkar hade jag knappt nâgra sympton alls. Det vara bara den 5:e graviditeten jag hade rejäla symtom och den ska jag väl inte gâ efter dâ den inte gick bra heller...

  • Granada

    Hej pâ er,
    Senaste missfallet hade jag januari 2014 sâ 1,5 âr sedan. Det andra hade jag juli 2013  och det första in maj 2013. Alla mina var MA, det första fick jag en liten blödning i vecka 6-7 tror jag. Ofostrig. Den andra kollade jag med VUL ca v 6, ocksâ ofostrig. Den 3:e "dog" i vecka 8, gjorde VUL v 6+5 och dâ var allt perfekt. Fick en liten blödning v 11, först dâ upptäckte jag att det inte var OK.

    Önskar sâ att jag hade haft "vanliga" missfall. Nu vet jag sâ väl att jag kan gâ i evigheter utan tecken pâ att nâgot är fel. Jag har därför ocksâ valt att inte "slösa" pengar pâ falsk trygghet dâ jag lärt mig att det kan ta slut när som helst trots att allt ser toppen ut pâ VUL. Gàr bara pâ de vanliga kontrollerna, Första UL är i vecka 12 ändâ sâ jag kan hâlla mig.

    Skillanden nu är att jag har mycket mer molvärk än de tidigare graviditeterna. Väldigt trött som jag var med första. Lätt illamâende som med andra sonen, känns nästan som inbillning, och lite ömma bröst som kommer och gâr lite. Sâ länge inga symptom upphör inbillar jag mig att det är OK. Hade ytterst svaga symtom med mina pojkar. Absolut inget med de ofostriga, ont i brösten och illamânde med 3:3 missfallet som allt upphörde när embriot dog.

    Ja ja den som lever fâr se, nu har jag tjatat och upprepat mig

    Lantis86: Gjorde nâgot tidigt VUL/UL?

  • Granada
    Lantis86: Gjorde nâgot tidigt VUL/UL?

    Hehe, har gâtt tillbaka i trâden, det blev en del ser jag Som jag jag har bestämt att avstâ. Det fâr bli i vecka 12 om jag inte börjar smâblöda...dâ fâr akuten kolla.

  • Granada

    Att man ändâ inte känner sig lugn ár det som avgjort mitt beslut. Det kostar ca 1000 kr för ett privat VUL. Ska jag betala det och sedan ändâ oroa mig för att jag vet att det kan ta slut vilken dag som helst? Bättre att lägga dom pengarna pâ de barn jag redan har eller köpa nâgot till bebisen (efter som det kommer gâ sâ bra denna gâng peppar peppar ta i trä). Jag känner mig lugn med beslutet den här gângen eftersom jag vet att oron är lika oavsett jag kollat eller inte.

  • Granada

    Stort grattis Lantis86! Vilken godingHjärta

    Själv fick jag panik efter inskrivning den 18: e och fick ett VUL pâ akuten. Det sâg bra ut men de flyttade mig först 3 veckor bak. Frân v9+1 till 6+3. Jag visste när jag hade haft sex sâ efter protester gick hon med pâ 7+3. Om jag fick ÄL 5 dagar efter samlag borde jag i alla fall ha varit i 8+3 sâ det kändes olustigt.

    I helgen fick jag smâ pyttiga blödningar men hade enorm mensvärk. Jag var tvärsäker pâ att det var missfall och âkte till akuten idag. Men allt var âterigen bra och jag blev flyttad fram 7 dagar till 10+0 som faktiskt stämmer bra i tid. De var pâ samma rum med samma skitapparat och den var sâ dâlig att de gjorde ett vanligt UL för att kunna se bra.
    Har första RUL pâ mândag dà de skulle göra KUB men det kommer vara för tidigt men vi âker till Sverige den 8:e sâ jag kan inte senare. Men är det bra pâ mândag med borde jag nog försöka pusta ut lite men än vàgar jag inte.

  • Granada

    Hej pâ er,

    Här gick det bra vid UL men pyret var 4 mm för liten för att de skulle göra KUB testet och vi reser till Sverige nu. När vi kommer tillbaka är det försent men de gav mig en tid för special UL i vecka 16 istället. Toppen att fâ ett extra sâ kanske man slipper oroa sig till UL i vecka 2o som man fâr här.

  • Granada

    Jamka, kan du inte fa hjalp? Har du kollat varfor du inte blir gravid? Tiden gar sa jag forstar att det ar frustrerande. (Ursakta,spanskt tangentbord pa mobilen)

  • Granada

    Idag var det UL och allt ser bra ut. I vecka 17 nu. En lillebror säger de att det är???? Äntligen vågar jag börja njuta

  • Granada
    Lantis86 skrev 2015-08-12 11:53:01 följande:
    Åh vad roligt!!! Grattis och njut som bara den!!:)
    Ja det mâste jag verkligen börja göra nu Hur gâr det själv med din lille?
Svar på tråden Fler med upprepade MA/MF som snart ska försöka igen?