Inlägg från: Anonym (Sorgsen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sorgsen)

    Jag hade lämnat om det inte vore för.....

    Hej. Nu är jag här igen och tråden har blivit väldigt lång. Jag har medvetet hållt mig borta, men läst allt nu. Så, uppdatering. Mitt liv är i en enda röra. I mitt huvud snurrar tankarna på att lämna. Min man har aldrig varit en alfahanne och inte ville jag ha det heller då på den tiden. Kanske är det just där problemet ligger. Nu vill jag ha en sån. Det har inte med maktbalans att göra i mitt fall, men intresse och att vi måste hitta gemensamma intressen för att jag ska vilja vara kvar och känna att jag får ut något av förhållandet. Jag är jätteledsen för att jag känner så här. Jag saknar passionen i mitt liv, men nånstans tycker jag ännu inte att det är skäl nog för att lämna. Inte än i alla fall. Min man tycker att vi ska jobba på det och han anstränger sig verkligen, faktiskt mer än nånsin. Det ligger hos mig. Känner mig fortfarande "körd". Sex kan man säkert få överallt, men det har jag redan så jag ska börja i terapi för att hitta mig själv. Förr var jag en passionerad person, men nu känner jag mig grå, vanlig och tja trist. Jag vet att jag ändrat mig mycket under åren som jag varit med min man, allt för att få det perfekta förhållandet och som drömtjejen sa gjort våld på mig själv. Jag vill inte detta längre utan göra som jag vill i små doser, för att han ska vänja sig vid att jag inte gör saker för att bibehålla en god relation längre i samma utsträckning. Jag börjar ta frihetssteg. Tack alla ni för underbara, klarsynta och vänskapliga tankar. Ni har hjälpt mig att sätta ord på mina tankar och jag inser att dessa beslut inte ska stressas fram, och jag har varit ganska öppen med min man på er inrådan och jag vågade säga vad jag känner, inte allt men jag har kommit en bit på vägen. Nu stannar jag kvar en stund till här på tråden. :)

  • Anonym (Sorgsen)
    Anonym (Kvinna 40-) skrev 2014-02-04 23:02:48 följande:
    Min man vill aldrig göra något tillsammans som familj , kan inte ta några initiativ till något. Resa, renovera, bjuda hem folk, hitta på något med barnen, vad som helst. Känns som jag behöver styra allt för att det vardagliga ska fungera. men samtidigt blir han arg för att jag bestämmer allt. Nä tror inte heller jag blir lyckligare av det men dels tror jag inte att jag klarar det ekonomiskt själv, och det är jobbigt att ha barn med Aspergers. Vet inte om jag fixar det själv. Usch vad sorgligt att läsa.

    Så du skulle också gå om du fixade ekonomin på egen hand? Din snubbe verkar inte se till dina behov ändå. Men peengabiten är viktig för det är dyrt att bo med barnen i storstan om man ska köpa en lägenhet. Har du undersökt saken? det har jag.
  • Anonym (Sorgsen)
    knasigapappan skrev 2014-02-04 21:01:28 följande:
    Du det går att hitta fullständig passion och kärlek! Jag kan så kan faan du! Ibland varar den inte för evigt dock! Ibland gör den! Jag skulle inte ha problem att ta en 44:a åring, speciellt inte om hon letar efter nå som du... Skriver. Bor själv i en storstad/Stockholm. Hellre separera här än i en småstad! :)

    Tack :) :)
  • Anonym (Sorgsen)
    de Robespierre skrev 2014-02-05 10:21:01 följande:
    Tycker det är en mycket vettig sak att lära känna sig själv och vem man är. För du skall ju leva med dig själv resten av livet oavsett vad som händer. Många kommer till en punkt i livet där man tänker "Vem är jag egentligen?" och "Vad vill jag innerst inne?". Inte heller ovanligt att man har en lång historia där man har valt att låta andra styra, satt sig själv i andra rummet och hela tiden anpassat sig till alla andras önskningar och krav. Det kan även finnas en del av "duktig flicka" som påverkar.

    Men så mognar något, en sak som man kanske från början anande med förträngde till det med tiden växte sig så starkt att det inte kunde förnekas längre. Och när det kommer upp så är det väl inte så ovanligt att de kanaliserar sig via något annat. Just detta öppnar dörren för en flera saker och det kan resultera i att man börjar ifrågasätta allt det man har. Typ ett uppvaknande där man fortfarande kanske av nån typ av vana intalar sig att man är nog lycklig, eller borde vara det. Men samtidigt så känner man att något inte är som det skall.

    Här tror jag att det är minst lika vanligt att man kan hitta "fel" hos någon annan såväl som att "felet" snarare bottnar i något hos en själv. Det är ofta svårt att sätta fingret på och därför är det nog smart att börja hos sig själv. Först när man vet vad man kommer ifrån, vem man är och vad man vill så kan man ta beslut som man kan känna trygghet i. Kanske låter flummigt men att känna sig själv är en viktigt för det gör att du vet om du gör något bara för någon annan eller också för dig själv.

    Så sant det du säger. Kanaliserar gör jag hela tiden. Inser det nu, men ju mer jag tänker och grubblar, ju olyckligare blir jag också. En sorts självpåtagen misshandel som jag ägnar mig åt hoppas jag föder nya insikter så småningom.
  • Anonym (Sorgsen)

    Jag ska verkligen inte bära någon offerkofta men visst är det lätt att ta på den om man inte är vaksam. Funderar på om det hela beror på attjag har tonåringar. Min äldsta är 18 år och jag vill börja leva nu. Jag har satsat så på mina barn, deras skola och familjen. Snart kan jag göra vad jag vill, men inte än. Längtar.

  • Anonym (Sorgsen)
    miss t1 skrev 2014-02-07 01:06:39 följande:
    Lev ditt liv !! Gå inte igenom livet med ånger att du inte gjort. antingen får du och din man hitta på ngt för att spica upp showen, svenska män kan bli lite tråkiga haha men om ni är så bra vänner kan ni ju prata om sådana här saker. Man ska inte vara med ngn utav räddsla att vara ensam, eller för barnens skull- dom märker av ett dårligt äktenskap och det kan bli lika traumatiskt som en skilsmäsa att växa upp med föräldrar som är trötta på varann. åk på en semester, hyr ngn bra porr rulle hitta på lekar, leksaker anything. annars tycker jag att ni ska fortsätta vara vänner men att du ska lämmna honnom och njuta av dina år kvar i gamet. eller kanske en liten utomlands resa själv då och då...get my drift. men för guds skull njut av dom åren du har kvar.

    Tack för dina ord. Hade lite detta i åtanke. Jag är på en resa mor frihet, inte för att jag egentligen vill det, men jag vill veta hur det är att vara fri och att återigen få känslan av att inget är omöjligt. Dessutom måste något snart hända för jag går under. Min man är fin och snäll och börjar ta mycket mer initiativ i vardag och sängen. Hoppas jag kan bli het på honom igen.
  • Anonym (Sorgsen)
    Drömtjejen skrev 2014-02-07 15:51:32 följande:
    Jag förstår inte varför ni diskuterar detta? Finns det kärlek och passion så finns det? Saknas det så saknas det. Tonen är är hätskt. Man kan växa in i gemensam kärlek. Man kan växa tillsammans. Självklart finns det både män och kvinnor som väljer bort en viss typ för att det ska skapa en trygg grund för familjebildande. Inget fel i det. Fantastiskt vore att man kunde få hela kittet. Men som jag sagt, jag tror det är få förunnat och få sex kan man ändå. Men verklig kärlek och passion. Det finns inget krig här, bara olycka om man inte släpper in kärleken i livet.

    Åh du har rätt. Jag gifte mig inte med min största kärlekspassion. Han är dock en underbar man. Vi har fina ungar och välordnat liv. Kk kk ser ner på människor som fattar beslut som är kloka och att man sedan ändrar sig. Alla ändrar sig. Alltid. Bara för att det funkade en gång i tiden betyder inte att allt kommer att vara likadant resten av livet. Jag tror att man ska vara tacksam för att kärleken kommer till en och omfamna den. Jag bär på en känsla och rädsla av att aldrig få uppleva passionen igen, den jag prioriterade bort för 20 år sedan då jag inte hittade mr perfect. Nu kan man säga att livet är för kort för att slösas bort. Innan man vet ordet av är man för gammal för att göra förändringar. Jag tycker inte att man ska vara fördömande för saker i livet kan drabba en när man minst anar det. Tack för kloka inlägg.
  • Anonym (Sorgsen)
    Anonym (man40+) skrev 2014-02-07 21:27:30 följande:
    Tack för att du tar denna tråden tillbaka till sin ursprungliga form. Tycker att den bangade ur helt ett tag. Diskussioner som borde läggas I en separat tråd - som jag inte känner för att läsa. Hursomhelst. Det är inte lätt när kärleken tvinar och man marker att det är mer agg än kärlek I relationen. Det som gör det jobbigare är när det är barn inblandade. Det är inte bara att "dra". Man har ett ansvar, och får allt vara bra säker på sin sak innan man "drar". Barnen ser upp till en och man får hantera det på ett bra sätt - för oavsett så kommer man att ha en relation till sin partner - även om det sker mellan två hus....   Vid en brytning så kommer ju samarbetet dom emellan att vara än viktigare - för att få det att funka bra för barnen. Nej detta är allt annat än enkelt. Jag pendlar mellan hopp och hopplöshet. Det känns som att gnistan finns där...men så försvinner den.... det är jobbigt...  Hade varit mycket enklare om man kände hela tiden att det bara var "end of line" eller "yihaaa---det här känns bra". I en perfekt värld.....

    Jag håller med. Jag förstår inte varför man måste hålla på och diskutera och förstöra så. Jag märker att du fortfarande känner likadant i din situation. Att bara dra är inte nåt man gör oförhappandes eftersom man har ansvar för varandra och för sina barn. Det är respektfullt tycker jag. Har du talat med henne igen? Kram på dig. Stay strong.
  • Anonym (Sorgsen)

    Jag har sovit länge idag, längre än på mycket länge. Det behövde jag med säkerhet göra för jag har varit helt slut. Jobbet kräver en del men mest kräver min oro för framtiden att jag ska vara så positiv som möjligt. Glad fast jag inuti är ledsen. Jag har ingen jag känner som kan dela mina känslor och så ska det väl också vara för jag vill inte lägga dem på någon jag känner nära. Vill inte skala av mig ytan inför folk så att säga. Inte ens min syster talar jag med för hon är min man så nära. Min son säger att jag krisar för att jag är över 40. I så fall har jag krisat de senaste 7 åren. Det är den senaste månaden som jag börjat gräva i orsakerna. Kram

  • Anonym (Sorgsen)
    kk kk skrev 2014-02-08 14:58:25 följande:
    du är också en självupptagen fjortis till svensk kvinna. ryck upp dig och gör något. du har alla frihet västvärlden har att erbjuda dig utanför fönstret och ändå gnäller du. kan du inte hitta nåt i tillvaron att göra som du intresseras av? annat än knulla nya män? är det det enda i värdlen du vill? inget annat? det kommer två stora valrörelser nu. engagera dig i dem och debattera och försök hitta nåt i livet som känns viktigt. är män det enda i livet som kan intressera dig då? då har du verkliga problem kvinna.

    Försvinn från min tråd djävla idiot!
Svar på tråden Jag hade lämnat om det inte vore för.....