Inlägg från: Anonym (Sorgsen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sorgsen)

    Jag hade lämnat om det inte vore för.....

    kk kk skrev 2014-03-17 21:06:09 följande:
    men alla dina "förväntningar" ska ju uppfyllas av nån annan. speciellt en man och hans kuk. om du vidjar perspektivet till all gälla allt annat i livet, så kan du göra exakt precis vad du vill just nu. till och med umgås med män, så länge du inte har sex med dem. det är ju det här som är så trasigt med ditt resonemang. gör vad du vill istället för att gnälla.

    Jag resonerar inte men du förvränger. Dessutom är du väldigt sex och kukfixerad. Jag vill få till en diskussion om kärlek och passion. Jag förstår inte vad du vill faktiskt. Vilket syfte du har. Jag startade tråden för jag vill ha uppmuntran, men du ger ingen utan är mest kritisk och elak precis som så många sett här tidigare. Inget av det jag skrev svarade du på. Snälla lämna tråden för du bidrar inte till något positivt. Det du skrev har du skrivit förut. Lika nedlåtande som innan. Vad gör en kvinnohatare i en tråd som denna? Jo, det lyser igenom i dina inlägg. Jag vet att jag kan göra mycket i livet, men tråden handlar inte heller om det. Vi kan alla göra så mycket som man vill.att diskutera och väga argumenten är inte att gnälla. Har du mött din stora kärlek där ni respekterar varandra? Där du älskar passionerat? Hoppas det. Vi behöver alla kärlek.
  • Anonym (Sorgsen)
    kk kk skrev 2014-03-18 04:52:51 följande:
    du investerade för mycket, vilket var dåligt på två sätt, dels blev du för på, dels blev hon ointresserad. man blir kär av att investera i den andre, inte av att den andre investerar i en själv. på samma sätt som att man kan bli lyckligare av att ge än att få. kvinnor kan inte hantera sånt, och därför bör man som man inte investera mer än kvinnan gör. inte för att man inte vill, men för att man inte kan och fortfarande ha kvar sitt förhållande. så för bådas skull så får man ta mer än man ger som man.

    de första raderna var kloka men sen börjar du igen att säga att kvinnor inte kan hantera... Bullshit. Det finns lika många män som inte kan hantera. Så du menar att män förväntar sig att få utan att investera lika mycket som en kvinna måste göra, före att få mannen i hennes drömmar. Det kan vara så, men jag är säker på att det är för att mannen är oförmögen att ta för sig och flörta. Är man passiv man och träffar en aktiv kvinna som tar för sig, får en sådan slö man också en aktiv kvinna som får sköta allt hemma, ordna och bli mamma till sin man. Det slutar med olika syn på kärleken och samlivet och kvinnan tröttnar. Därför tror jag helt och fullt på jämlikhet i samlivet och i hemmet. Det finns gott om slöa och tröga män och kvinnor som inte ger järnet i sina förhållanden av olika orsaker.
  • Anonym (Sorgsen)
    kk kk skrev 2014-03-18 06:13:42 följande:
    läste du ens vad zaphiod skrev? den här skevheten: "Gud, jag älskade henne bedövande mycket. Hon är sjukt vacker. Tyvärr helt kall känslomässigt. I 4 av de 5,5 åren var hon helt ointresserad av mig. Jag gjorde allt jag kunde för att väcka hennes intresse." kan bara fungera om det är kvinnan som står för de känslorna, detta eftersom hon representerar ett värde för mannen från början, i och med sin sexualitet. om mannen är den som känner sådär fungerar det aldrig eftersom han inte har något som balanserar det. tja om han inte är extremt rik eller fyller nån skyddsfunktion för henne.

    Så du menar att mannens värde ligger i pengar och skydd och kvinnans i utseende och förmåga att GE kärlek.?
  • Anonym (Sorgsen)
    kk kk skrev 2014-03-18 06:22:09 följande:
    jag menar att kvinnan har ett sexuellt värde per default, det är därför mannen i allmänheten får jobba hårdare innan ett förhållande har etablerats (innan sex) och ofta fram till att kvinnan är gravid.

    män har inget värde per default, de behöver skapa sig sitt värde. ibland räcker det dock med en relation. bara sex räcker dock nästan aldrig, kvinnor vill ha mer än så.

    Du har rätt att kvinnor vill ha mer än så, men det vill män också. Förstår inte varför det är nån skillnad. Det är därför många vill ha ett annat förhållande efter att barnen vuxit upp. Det kan vara svårt att hitta tillbaka till varandra efter ett liv med ungar, husbygge mm. man har levt för familjen. Det stora projektet. Bli kär på nytt i varandra. jag undrar hur många som blir det egentligen. Kära i varandra på nytt? jag tycker din tanke om kvinnans värde är helt fel.varför skulle inte män ha ett sexuellt värde? Om barnalstring endast avsikten för att man väljer en viss sort man, får man säkert ett visst resultat, men det finns aldrig garantier när det kommer till kärlek. Många får inte möjlighet att välja. Men en sak är säker som jag tror du nämnt tidigare. Kvinnan bestämmer vem som ska bli far till barnen. Och du. Sex räcker inte heller bara för män. Ingen skillnad där heller.
  • Anonym (Sorgsen)
    Ensam i tvåsamheten skrev 2014-03-18 14:12:13 följande:

    Alla har rätt att vakna upp, varför ska man inte begära allt som livet kan erbjuda? Jag säger det igen som så många gånger tidigare..Småbarns  åren är jättetuffa..De flesta förändras massor.. Biologi kallas det, vi träffas blir förälskade för att ha ett syfte ..reproduktion.


    Tiderna har förändras vi har utvecklats och blivit smartare (som tur är). Kvinnor har fått ett val, vi kan ta hand om oss själva. Vi är oberoende av våra män på ett sätt som vi tidigare inte var.


    Men det betyder inte att vi inte vill ha våra män som jämställda partners, någon att verkligen kunna dela vardagen med i gott och ont. Många män behöver känna sig ”behövda” så funkar inte samhället längre och det är oerhört sorgligt att se dess män som inte klarar av den övergången..

    Att man inte hittar varandra igen efter ”barnåren” tycker jag inte alls är konstigt snarare naturligt. Den vi var innan är vi inte längre. Några få lyckas hålla kvar det och det är beundransvärt. Jag är glad att vi kommit så långt och att vi vågar kräva mer av livet. Det är allas rättighet! Livet är kort, njut medan det varar..


    Så bra sagt, igen.
  • Anonym (Sorgsen)
    Anonym ( ) skrev 2014-03-20 10:42:27 följande:
    Det gör han verkligen, men det fattar inte du.

    På vilket sätt menar du att han tillför tråden något? Vilja att ge kloka tankar, vilja att hjälpa, vilja att trösta och stödja?
  • Anonym (Sorgsen)
    Zaphiod skrev 2014-03-20 21:06:26 följande:
    kk kk är kanske lite väl aggressiv ibland och jag håller inte med om allt som kk kk skriver. Men en diskussion blir enformig om alla står på samma sida. En motvikt för det framåt även om det är en aggressiv motvikt. När man läser trådar här på FL är det nästan jämt obalans i förhållandet. I mitt var det enorm obalans då min fru styrde förhållandet eftersom hon styrde sexualiteten. Hon tyckte att lägga sig tillsammans och ligga nära var helt fantastiskt och kunde göra så 60 dagar på raken. Jag tyckte också det var mysigt men när jag hade känt hennes nakna hud mot min 7 dagar på raken utan att det var ens i närheten av att bli mer, då höll jag på att gå sönder av frustration. Detta hade hon ingen förståelse för. Hon sa "Jag har ingen lust till mer än så här, just nu" och sen skulle det bara accepteras. Ingen diskussion. Detta drev oss ifrån varandra. Detta gjorde att jag gjorde allt i hemmet för att hon skulle slippa laga mat, städa, tvätta, osv. Inget hände. Jag försökte prata med henne om det. Inget hände. Min självkänsla sjönk vartefter till den var noll. Jag var en "total sucker" hemma. På jobbet är jag kreativ, drivande och en person alla vänder sig till. En naturlig ledare. Hemma var jag ingenting. Jag förstår vad kk kk menar med att kvinnan har ett värde för mannen direkt och sen hela tiden genom förhållandet. Hon är den han vill ha sex med. Det är knappast många som har ett lyckligt och jämlikt förhållande utan att de har sex. Jag tror att de lyckligaste förhållandena är de där bädda tar ansvar för sexualiteten.

    Bra skrivet, men balans blir det inte, för vad kkkk skriver så är synen på kvinnan mycket negativ eftersom precis det du beskriver kan vara åt andra hållet också. Det finns frustrerade kvinnor av samma orsak också. Ditt inlägg är i alla fall nyanserat, utan att det behöver vara nedsättande. Jag förstår dig i ditt förhållande till din fru. Jättehemskt för dig. Men när män säger detta till skillnad frrån om det hade varit en man som inte ville ligga med sin fru så hade det varit fel på kvinnan. Hon hade varit ful eller fet eller nåt annat. Det är lättare att känna sympati för en man då det tyvärr är det en genusfråga, för den generella synen på ovillig kvinna är mer socialt accepterad än synen på ovillig man. Jag och många ifrågasätter sättet kkkk framför sina åsikter. De är sexistiska. Du har rätt i att ett förhållande som är sexuellt jämställt är lyckligare. Det många inte förstår är att människor har olika syn på hur samlivet ska vara. Det måste finnas en kommunikation om hur det ska vara. Många säger inte rakt ut hur de vill ha det. Kanske man är rädd för att såra. Städa och laga mat är vardagssysslor som ingen vill göra. Delar man dem jämställt blir det lättare att kommunicera för då blir det ingen källa till bråk. Att en man ser dessa sysslor som en uppoffring och möjlighet att få sex är helt feltänkt, det fattar kvinnor. Både måste dela så pass att det inte blir konflikter. Sedan kan man sexa loss och utveckla samlivet. Personligen har jag länge längtat efter en man som tar i mig, inte lite lätt, utan " du är min kvinna-tag" trots upprepade bedjanden får jag inte det. Passionerade famntag, mixatmed ömhet. Jag säger inte att det var orsaken till att du förnekades sex, men det kan vara det. Tristess kan vara en orsak också, fast det går det att råda åt mot. Du skulle talat om för henne hur du vill ha det och att du behöver det. Att en kvinna bara skulle ha ett direkt sexuellt värde säger mycket om vilken syn mannen har på vad en kvinna i ett förhållande. Det är lika kränkande som att man tar en man bara för pengar (om han inte vet om det förstås)men det kan vara mer socialt accepterat eftersom det fortfarande existerar. Men tiden då "jag ger dig sex och du ger mig trygghet och pengar "håller på att försvinna och tur är väl det. Man kan ha nyanserade diskussioner utan att vara nedlåtande och sexistisk.
  • Anonym (Sorgsen)
    Anonym (vet inte) skrev 2014-03-21 19:31:54 följande:
    Jag är osäker på om min historia tillför något men här kommer en del av mitt liv. Har levt med min fru i 20 år och vi har tre barn. Utåt sett har vi ett fantastiskt bra liv med massor av aktiviteter, roliga jobb, underbara barn mm, men inuti är vi båda ledsna. Vi är inte lyckliga ihop. Känner ingen åtrå eller passion, men accepterar att vi inte längre är ämnade för varandra och har kvar vårt familjeliv. Vi har försökt allt, men det gör nästan ont i kroppen att ta emot eller ge en kram. Det går bara inte. Jag klarade inte av att leva utan passionen och närheten och sökte mig utanför äktenskapet för att åtminstone en gång till i livet få uppleva det mest underbara och egentligen självklara. Jag träffade en kvinna som levde som jag. Det var inte svårt att få en viss samhörighet och känslorna mellan oss växte starkare. Efter ett halvår var vi helt förlorade, passionen var total och maximal. Det var en underbar eufori att umgås med henne och jag kände mig som den lyckligaste människan på jorden. Självklart blev det dalar då man vaknade upp ur drömmen och inte kunde förstå vad man höll på med. Två människor som sett att moral är en dygd och otrohet en omöjlighet. Trots det fortsatte vi. Fanns inget ont mellan oss, bara lycka, kärlek och passion. Till slut nådde vi vägs ände. Ett beslut måste fattas. Jag ville fortsätta ett liv med henne medan hon valde att stanna. Nu gör det ont. Har mig själv att skylla och jag vet att det jag gjort mot min fru är oförlåtligt, men på något sätt var det också mitt livs äventyr.

    Jo, det tillför. Hur mår du idag. Är du kär nu i din fru eller kickade hon ut dig? Kramis
  • Anonym (Sorgsen)
    Anonym (vet inte) skrev 2014-03-21 20:18:56 följande:
    Nej, jag blev inte utkickad. Tyvärr hittar vi nog ändå inte riktigt tillbaka till varandra och just nu är jag väldigt ledsen för förlusten av min stora kärlek. Men samtidigt hade vi ett otroligt händelserikt och omtumlande år som ingen kan ta ifrån oss.

    Åh sorg är jobbigt och tungt. Du ångrar inte din passion men du kan hitta den igen. Med nån annan. Ni kommer att gå isär för ni kan inte acceptera ett liv ihop när ni vet att känslorna är borta, båda två. Kram
  • Anonym (Sorgsen)

    Så trevligt att någonskriver i tråden igen.vet din fru om att du lämnat förhållandet mentalt. Känner precis som du. Jag tankar energi från jobbet. Också. Men hur säger man till barnen att man går ? De blir så arga. Åtminstone minakommer bli helt knäckta. De förlorar en stor del av sin trygghet.måste du bo i en mindre lägenhet med sämre ekonomi? Barnens mor då? Missförstå mig inte. Underbart att du kommit så långt. Det har jag med. Grattis. Då är vi i processen man 40 plus. Lycka till och berätta hur det går för dig.starkt jobbat. :)ha en bra dag alla.

Svar på tråden Jag hade lämnat om det inte vore för.....