• Suy

    Adoption trots motstånd?

    Hej!
    Jag har en son som är 12 år. Jag har ensam tagit hand om honom under hela hans uppväxt och har ensam vårdnad. Han biologiska far är dokumenterat psykiskt sjuk och har varit inlagd ett antal gånger under dessa 12 år. Han har även dömts för misshandel av mig och pojken och suttit fängslad för detta. 
    Enligt tingsrätten ska han träffa pojken varannan helg, något som dock inte har skett på pappans initiativ. Han har träffat pojken max 3 gånger per år och det har även funnits en del år då han valt att inte träffa pojken alls. 

    Nu till min fråga: det är nämligen så att jag för ett flertal år sedan träffade en ny man. Vi köpte hus och flyttade ihop och har bott ihop i ett par år. Mannen har helt tagit på sig papparollen och hjälper till 100%. Han behandlar min son som om det vore hans egen. Min son tycker även mycket om sin bonuspappa. 
    Vi har bestämt oss för att gifta oss och kommer göra detta inom en mycket snar framtid. 

    När jag tidigare har frågat pappan har han alltid varit negativt inställd till bortadoption och sagt nej. Några andra "kandidater" att adoptera bort sonen till finns inte och jag vill under inga omständigheter att pojken ska hamna hos sin biologiska far efter allt det som hänt.  
    Jag är dock orolig för ifall nåt skulle hända mig och jag skulle förolyckas, vad händer då med min son? 
    Kan min blivande man adoptera min son, efter att vi gift oss, trots att den biologiska pappan säger nej?

Svar på tråden Adoption trots motstånd?