Inlägg från: Whitetrash86 |Visa alla inlägg
  • Whitetrash86

    Adoption trots motstånd?

    Modernmom skrev 2014-02-05 05:41:49 följande:
    Se det så här; pojken är ju ändå snart stor nog att avgöra själv om han vill träffa pappan. Processen att adoptera tar nog 1-1,5 år minst och då är han ju liksom 14 år redan. Inte mycket mening med att sätta igång den processen.
    Vadå ingen mening bara för att man hinner bli 14? Jag blev adopterad när jag var 19. För oss var det viktigt från personliga själv att vara pappa och dotter under lagen. Sen kommer det hjälpa mycket i framtiden.

    Vad jag har förstått så behöver man bara mamman (som har ensamvårdnad) pappan som vill adoptera och barnet i fråga. Min biologiska pappa kom aldrig på fråga i vårat sammanhang eftersom han gått under jorden.
  • Whitetrash86
    Modernmom skrev 2014-02-05 10:19:10 följande:
    Självklart måste även pappan få sin talan, så honom letar man rätt bra efter. Och i TS fall finns en pappa som dessutom har träffat sitt barn. De kommer inte förbise honom, så det stämmer inte som du skriver. Visst, går en pappa inte att få tag på är det kanske en annan sak.
    Kanske det, kan bara säga från min erfarenhet. Men det finns fortfarande inte bra anledning att säga att det är meningslöst att påbörja en adoptions process nu bara för att han kanske hinner bli 14år. 
  • Whitetrash86
    Modernmom skrev 2014-02-05 10:24:07 följande:
    Jag tänker ju även på barnet i detta fall. Även om han träffar pappan sällan kanske han ändå har betydelse för honom. Bara för att vi mammor tycker vår nya man passar bättre in i pappa-kostymen är det ju inte sagt att barnet, som by the way är 12 år, tycker det.
    Absolut, men jag tar det som att Ts barn själv vill. Och när man är 12 år så har man en egen talan om detta eftersom man ses som "myndig" i denna fråga.
    Men bara för att man blir adopterad så behöver det även inte betyda att man inte får träffa sin biologiska pappa, det kommer han vi alltid vara, ända stora skillnaden är ju det juridiska.
Svar på tråden Adoption trots motstånd?