• Anonym (Orolig)

    Oxynorm - beroende??

    Hej. Hur snabbt blir man beroende av detta? Jag har en 250 ml flaska 1 mg. Har tagit i ca två veckors tid innan jag lägger mig. Först 10 ml, sen 15 ml och igår 20 ml. Kan jag bli beroende så fort eller kan jag fortsätta flaskan ut? Är tacksam för svar! Kram

  • Svar på tråden Oxynorm - beroende??
  • Anonym (brdd)

    Oxy är jäkligt beroendeframkallande och din tolerans ökar som faaaan asfort. har själv varit hooked på det i flera år. 
    skulle rekka dig att chilla men följ läkares ordination! 

  • Anonym (Orolig)

    Men hur lång tid tar det innan man är det - fysiskt. Är det någon fara för min del just nu?

  • Anonym (Orolig)

    Och när kommer abstinens i så fall?

  • frappa

    På två veckor hinner man inte få speciellt stora AT på.


    Själv körde jag 8 veckor i somras, det blev 1½ dag AT tror jag och överkomliga.


    Sen vart det över.


     


    DU trappar ut din medicin, det blir skonsammast så.


    På två veckor tycker jag nog inte att du ska känna av speciellt mycket.


    Denna dos-kurva, är det nått läkaren sagt du ska göra?


    Antar du tar emot smärta, för kunna sova på nätterna?

  • Russinflarn

    Jag åt Oxynorm och Oxycontin (i pillerform) under ca två månader efter en operation. Jag blev... Typ beroende. Jag åt några fler piller än vad läkaren sa, men min vändpunkt kom när jag insåg att jag omedvetet började planera för hur jag skulle agera, säga till läkaren etc för att få mer utskrivet.

    Jag började trappa ner, vilket var sjukt jobbigt, hjärnan hittade hela tiden på små ursäkter till att ta ett litet piller. Tillslut insåg jag att det bara var att gå och lämna resterande piller till apoteket - jag hade haft sjukt svårt att sluta med dem om de fortfarande fanns kvar hemma. Och det var faktiskt riktigt vidrigt att sluta. Jag blev djupt deprimerad under tre dagar, jag hade vansinniga myrkrypningar i benen och vaknade om nätterna (om jag kunde somna) av att kroppsdelar kastade sig hit och dit i någon form av spasmer. Även huvudet. Jag höll faktiskt på att trilla ur sängen, haha! Hade även spasmer när jag var vaken. 

    Men efter en vecka eller lite mer var det var som att någon lyfte en våt, tung, blöt, mörk och dyster trasa från mig och jag fann sedan tillbaka till "mig själv" igen rätt snabbt. Jag är själaglad att jag kunde sluta utan större problem, men jag är också själaglad att jag fick pillren - jag hade stora smärtor efter operationen samt fick en sårinfektion som smärtade ordentligt. Däremot kan jag känna mig starkt kritisk till sjukvården som inte informerade mig om varken biverkningar, beroende eller toleransnivåer. Jag är rätt rädd för droger i allmänhet (utöver alkohol, ehm) då jag vet att jag har en beroendepersonlighet, och det gjorde också att jag var rätt uppmärksam på hur det kändes. Fast när jag åt oxyn så glömde jag lite den rädslan, man blir ju som lite dimmig... (Iaf om man tar mer än vad som behövs för att döva smärtan). 


    Jag skulle säga: Ta det varligt, och försök behålla insikten och kontrollen. Det behöver inte leda till beroende etc., men det kan definitivt göra det. Jag åt som sagt två månader, hade jag ätit bara en månad kanske jag inte alls haft samma besvär, men jag tror också att det kan vara rätt individuellt. 

  • Anonym (Orolig)

    Jag fick det mot smärta ett tag sen, men tog knappt något. Nu har vi haft en jobbig period och jag har haft svårt att sova. Jag tog en kväll och tyckte det var otroligt skönt. Sov och tog kvällen efter igen o s v. Men blev orolig för om man kan bli beroende av detta så fort. Tar ju bara på kvällen....

  • frappa
    Anonym (Orolig) skrev 2014-02-09 17:10:08 följande:
    Jag fick det mot smärta ett tag sen, men tog knappt något. Nu har vi haft en jobbig period och jag har haft svårt att sova. Jag tog en kväll och tyckte det var otroligt skönt. Sov och tog kvällen efter igen o s v. Men blev orolig för om man kan bli beroende av detta så fort. Tar ju bara på kvällen....

    När man tar som du, lite mer för det är skönt.


    Då är risken att man blundar för problemen som kan uppstå.

    Vad är tankarna med medicineringen, vad är det för smärta du har.


    Och prognosen är att det ska bli bra, eller nått mer varaktigt?

  • Anonym (Orolig)

    Jag har inte mer tankar än att "när flaskan är slut, så är den slut". Jag undrar om jag har utvecklat ett beroende av denna flaska - om jag kommer att få utsättningssymtom? Är det någon som har nått begrepp om detta? 20 ml varje kväll tills 250 ml är slut? Har man åkt dit då?

Svar på tråden Oxynorm - beroende??