Inlägg från: Anonym (Orolig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Orolig)

    Oxynorm - beroende??

    Hej. Hur snabbt blir man beroende av detta? Jag har en 250 ml flaska 1 mg. Har tagit i ca två veckors tid innan jag lägger mig. Först 10 ml, sen 15 ml och igår 20 ml. Kan jag bli beroende så fort eller kan jag fortsätta flaskan ut? Är tacksam för svar! Kram

  • Svar på tråden Oxynorm - beroende??
  • Anonym (Orolig)

    Men hur lång tid tar det innan man är det - fysiskt. Är det någon fara för min del just nu?

  • Anonym (Orolig)

    Och när kommer abstinens i så fall?

  • Anonym (Orolig)

    Jag fick det mot smärta ett tag sen, men tog knappt något. Nu har vi haft en jobbig period och jag har haft svårt att sova. Jag tog en kväll och tyckte det var otroligt skönt. Sov och tog kvällen efter igen o s v. Men blev orolig för om man kan bli beroende av detta så fort. Tar ju bara på kvällen....

  • Anonym (Orolig)

    Jag har inte mer tankar än att "när flaskan är slut, så är den slut". Jag undrar om jag har utvecklat ett beroende av denna flaska - om jag kommer att få utsättningssymtom? Är det någon som har nått begrepp om detta? 20 ml varje kväll tills 250 ml är slut? Har man åkt dit då?

  • Anonym (Orolig)

    Ingen som har koll på det här?

  • Anonym (Orolig)

    Nu förstår jag inte? Jag undrar om någon tror/ vet om det är någon fara att bli beroende av en 250 ml flaska om man tar 20 ml varje kväll. Vad har jag missat? Ja - man har svarat att jag ska vara försiktig och att det är beroendeframkallande om man tar det en längre tid. Men vad menas med längre tid. Jo - jag kan läsa.

  • Anonym (Orolig)

    I och med att inte har koll på hur stor min dos är i relation till risken av beroende och mängden jag har, så frågade jag igen. När du åt i två månader var dosen lika hög? Jag har tagit till mig ditt svar, men frågade mer om dos/ risk. Frågade inte "igen" för att få svar som "passade". Och ja - det är enkelt. Man kan ju helt enkelt låta bli. Men frågan var hur stor risken är att utveckla ett beroende på den dosen jag tar och den mängden jag har allt som allt. Du trodde inte det skulle bli så farligt.

  • Anonym (Orolig)

    Tack för svaret. Jag fick det för ryggskott. Men jag tog det inte då. Nu är det på eget initiativ så det är inte ordinerat. Ja - jag är rädd för att bli beroende och lägger ner. Jag kanske ska gå till läkaren och få utskrivet nått "ofarligt" och som blir ordinerat för sömnen helt enkelt. Det var så skönt att inte känna oro på kvällen... Jag vet morfin inte är en lösning men det lugnet jag hade innan läggdags skulle jag kunna göra allt för att få på ett ofarligt sätt.

  • Anonym (Orolig)

    Ja, det står 5 ml x 4. Nej - det är inte bra att ha tagit det och jag har säkert varit hög. Vad föreslår du?

  • Anonym (Orolig)

    Finns det inget sömngivande som inte är beroendeframkallande menar jag.

  • Anonym (Orolig)

    Jag är övertalad. Lägger ner och nej det var inte ok att ta det. Ibland skiter man bara i allt och jag snuttade lite när jag inte kunde sova och var orolig. Jag tyckte det var otroligt skönt att bli avslappnad och sömnig. Kunna vakna på natten och veta att man kunde sova om. Jag vet att det var fel och därför så orolig. Önskade väl att någon kunde säga " ingen fara - ta du tills flaskan är slut". Har inte tid med eller marginaler att ha abstinens just nu. Andra skulle bli påverkade. Jag har ringt läkare och har en telefon tid imorgon. Jag ska höra vad man kan göra åt min oro och sömn i vilket fall. Men - jag hade hellre tagit en hutt oxy än ett par glas vin en fredag ;) (tyvärr). Finns säkert en liten missbrukare i mig.... Jo - jag fick det mot ryggskott men klarade mig utan.

  • Anonym (Orolig)

    Nyfiken frappa: du tar inget nu eller bara i perioder? Har du ont eller är/ varit sjuk?

  • Anonym (Orolig)

    Jag skulle aldrig våga blanda. Jag lägger undan "heroinet" helt enkelt. Får ta tag i det oroliga på ett annat sätt helt enkelt. Vad har du för ont som gör att du medicinera emellanåt? Kanske har tur som bara kan välja en lätt utväg ibland. Låter inte som du direkt kan välja.

  • Anonym (Orolig)

    Ja - jag har tagit ett steg tillbaka. Jag har inte tagit på 3 dagar. Men har ringt läkare och fått sömnpiller i tio dagar. Imovane och det är inte heller bra. Kanske kommer i rytm med sömnen iaf. Inget fungerar när man inte kan sova.

  • Anonym (Orolig)

    Vet inte om det var den värsta sorten. Jag fick den iaf - och borde inte fått den. Klarade mig utan den då. Jag öppnade inte flaskan DÅ. Jag provade en kväll när jag var orolig/ inte hade sovit och mådde gott.

  • Anonym (Orolig)

    Blev fel... Mådde gott på oxy när jag inte hade sovit och var orolig och stressad.

  • Anonym (Orolig)

    Ja - det låter ju konstigt efter jag tagit del av det ni skriver. Jag tycker min läkare är bra, men reagerar lite nu oxå (detta var innan han gick på semester, så han kanske var lite väl nöjd ;) Det var inga problem att få sömntabletter nu heller. Frappa: du sa att du aldrig skulle ta benso mer? Varför? Imovane är väl det?

Svar på tråden Oxynorm - beroende??