Inlägg från: Badler |Visa alla inlägg
  • Badler

    Stora pojkar i damernas omklädningsrum

    Jag har en autistisk son på snart 9 år som inte klarar av att byta om på egen hand, inte ens på gymnastiken i skolan, men han behöver lära sig att simma! Han skulle följa med vilken man som helst, som tog honom i handen, in på en toalett då han inte förstår hur onda avsikter en del människor kan ha. Han tror gott om alla. Han skulle heller aldrig våga gå in ensam och förmodligen inte hitta ut till bassängen.

    Det finns ingen närvarande pappa som kan ta honom till badhuset utan han har bara mig. Om han inte får följa med mig in i damernas omklädningsrum så kan vi inte besöka badhus och få simundervisning.

    Bästa badhus jag varit på var gamla badhuset i Eskilstuna. Där fanns ett stort gemensamt omklädningsrum för alla. Det fanns många små bås för dem som ville byta om privat + familjerum och sedan två duschrum (herrar och damer). Vid ett sådant upplägg är det bara själva duschningen barnet behöver ta sig igenom själv och då handlar det om ett par minuter då barnet måste klara sig själv. Fler borde satsa på den lösningen så kan man nog få bort en del av de "stora" barnen.

Svar på tråden Stora pojkar i damernas omklädningsrum