Inlägg från: Lindsey Egot the only one |Visa alla inlägg
  • Lindsey Egot the only one

    var hemma med dina barn

    ApanApansson skrev 2014-02-14 22:04:46 följande:

    Betyder det att min man inte får vara hemmapappa!? :-O ð??³


    Nej inte utan att han har en snippa mellan benen. Så det är bara för dig att hänga dig fast på staken så kan han vara hemma hur länge som helst! kanske en bärselen för vuxna skulle funka.
  • Lindsey Egot the only one
    Malima skrev 2014-02-14 22:30:57 följande:

    Jag tycker att det rimmar lite illa att du själv jobbar på fsk och tycker att barnen ska vara hemma tills de börjar på fsk!
    Hur känns det att jobba då? Hur blir ditt bemötande av föräldrarna?? Tycker du synd om barnen?


    TS har väl inte några barn ännu och håller moralpredikan i hallen och socanmäler varenda förälder på hela förskolan. Dvs gör sig själv arbetslös.
  • Lindsey Egot the only one
    HJ81 skrev 2014-02-14 22:45:38 följande:

    Ingen som fattar att det här är ett skämt? Annars är ts för dum för att vara sann.


    Jag kan ärligt att jag tänkte precis likadant när jag var 19 och stod med första ungen på armen och kände. Henne kommer jag ALDRIG kunna släppa ifrån mig. Hon var 3,1/2 år när hon började förskolan och lillasyster 1,1/2 år och hon älskade sitt dagis. Hon blommade ut och det gjorde henne gott. Pedagogerna på förskolan var människor som älskade sitt yrke och brann för att finnas där i barnens utveckling och som kunde sin sak. Inte att de var bättre än mig men vi kunde komplettera varann i barnets liv. Och bra pedagoger ska vara ett komplement till barnets familj. Inte ersätta den eller vara bättre.
  • Lindsey Egot the only one
    teresehemma skrev 2014-02-14 23:12:24 följande:

    Oj här brusar ni upp! Hehe Sverige förstås

    All personal jag arbetat med tycker synd om de minsta barnen på förskolan då de inte alls får vad de behöver - sin mamma.

    En mamma är mycket viktigare än goda pedagoger. Dock är det tragiskt att många mammor idag tycker att så mycket annat är viktigare än att ta hand om sina små barn i vardagen. DET ger mycket negativt för barnens syn och känsloliv. Det formar en säkerligen. Och ja, jag tycker synd om barnen att de inte står högst på prioriteringen i många familjer. Och jag tycker synd om de mammor som berättat för mig att de tror att det bästa för deras barn är att gå i förskolan och känner att de borde lämna bort dem trots att de är små.

    Självklart umgås mina barn med andra barn men speciellt med varandra, syskonrelationerna är viktigare än kompisar. 

    Pappors roll kan inte ersätta mammors roll. Att det ibland krävs att en pappa tar över mammas område är undantag och inget ultimat utan bör endast ske i nödfall. 

    Om man väljer att utgå från barnets perspektiv (vilket jag som mamma och pedagog tycker är det mest relevanta) så är det helt överväldigande bevis på att barnen har det bättre hemma de första åren. Tyvärr är man förbjuden att säga detta, även då någon frågar, i förskolan.

    Förskolan startades av Hitler så ja, det säger väl en del ;)

    Det är SÅ härligt att så många 80- och 90-talister tar ansvar för sina barn och prioriterar att ta hand om dem. Heja heja!


    Ändå har vi en fantastisk föräldraförsäkring som tillåter oss föräldrar att vara hemma med våra små barn i 480 dagar dvs 15 månader. I många länder har de inte ens en föräldraförsäkring utan arbetsgivaren betalar kvinnan med full lön i 6 veckor efter nedkomsten och sedan får kvinnan välja att säga upp sig och bli hemmafru och förlita sig på att mannen stannar kvar och försörjer henne och barnet (om han har råd att försörja familjen) alt anlita barnflicka/aupair för att kunna återvända till arbetet. I många fattiga länder tar småsyskon från fem års ålder hand om sina syskon när mamma och pappa måste arbeta. Vi har en fantastisk förskola i Sverige som ger ett fantastisk komplement till hemmet så barnen har en trygg plats att vara på när föräldrarna förvärvsarbetar.

    Och många kvinnor arbetar inte heltid när deras barn är små utan utnyttjar föräldrabalken att kunna gå ner 25% i arbetstid.
Svar på tråden var hemma med dina barn