Inlägg från: Tjockisbullen2012 |Visa alla inlägg
  • Tjockisbullen2012

    Fler som gör hormonbehangling för att få ägglossning, utan IVF?

    Vattenlilja: vad skönt att höra att du också kände att du blev snuvad på slutet. Min dotter föddes 5 veckor förtidigt och jag låg med viloläge från vecka 28. Jag hade inga problem att knyta an med min dotter när hon föddes men jag hade jättesvårt att greppa att jag inte var gravid längre. Jag kände mig inte alls klar, graviditeten hann inte bli jobbig och min kropp och huvud fattade inte att jag inte var gravid längre vilket var riktigt tufft att gå igenom.

    Jag längtar till den dagen då sex är spontant och riktigt njutningsfullt igen.

  • Tjockisbullen2012

    Det känns så avlägset att kunna köpa vagn innan man ens är gravid. Med tanke på hur bra det gått hittills så finns det stor chans att jag aldrig behöver ha två barn i vagnen samtidigt. Dottern är nu två år och skippar gärna att åka vagn så blir det syskon fram över så får de bli ståbräda i så fall.

  • Tjockisbullen2012

    Kanske att ägget inte blev något mer och nu börjar det bli ny ägglossning? Har du tagit något test och kollat så du inte är gravid? :)

    Själv så håller min mens på att ta slut efter ett ännu misslyckande. Men jag är ändå glad över att jag fick egen ägglossning och relativt regelbundet. Hoppas på att kommande ägglossning blir något liknande så jag kan börja med sprutor igen i augusti om det blir ännu ett misslyckande. :)

  • Tjockisbullen2012

    Attlangta: jag har inte haft regelbunden ägglossning förut utan de vanligaste var att jag hade ägglossning med 90 dagars mellanrum. Men oftast när jag tagit hormoner så har effekten suttit i även hormonfria månader så att det kommit relativt regelbundet. Varierar då mellan 30-35 dagar. Så av den anledningen vill jag ta hormoner för att det ska hållas i schack och inte blir som tidigare. Men nu känner jag att om det inte händer något snart så är det nog dags att diskutera andra alternativ, eftersom nu har den i alla fall varit relativt regelbunden i ett år. Har också varit inne lite på insemination men inte pratat med kliniken om det ännu.

    Alternativt flera djupgående undersökningar, spolning av äggledare eller liknande. Jag har ju gjort kejsarsnitt så jag är rädd att det på något sätt försvårar också. Men som sagt vi har inte diskuterat nästa steg ännu.

  • Tjockisbullen2012

    Hur går det för alla? Någon som fått ägglossning eller mens av sig själv under sommaren?

    Själv har jag just haft ägglossning vilket känns bra för misslyckas denna gång också så kommer mensen lagom tills kliniken öppnar igen. :)

  • Tjockisbullen2012

    Vi kommer nog försöka ett tag till men känner att det börjar bli dags att ändå börja diskutera andra alternativ med läkarna. Känner att jag skulle vilja testa insemination med eventuellt tvättade spermier men vet inte om det skulle göra någon skillnad så det krävs nog lite prat kring de. Skulle helst vilja ta det med Claes så väntar nog tills jag får en tid hos honom. :)

    Visst spelar åldern en viktig roll men har man pco så ska man ju bli mer fertil med åldern har jag läst. Men som sagt så känns det som livet hamnar på paus medan man kämpar och tänker hela tiden "om vi har ett till barn då" eller "om jag inte är gravid då". Men förhoppningsvis en vacker dag är vi alla nöjda och har fått våra önskade barn och all denna smärta är ett minne blott.

  • Tjockisbullen2012

    Hej på er!

    Attlangta: tråkigt att det inte gick som tänkt men jag håller tummarna för att ni lyckats ändå! Du fick i alla fall en mogen äggblåsa och det är ju alltid nått. Och blir det inget så får ni förhoppningsvis testa insemination nästa omgång. :)

    Jag var på kliniken i måndags och fick träffa Claes. Jag frågade också om insemination och han sa att det kunde vara ett alternativ men att vi skulle testa utan någon gång till innan. Så igår började jag spruta och ska tillbaka på tisdag så får vi se hur det ser ut. :)

    Vattenliljan: jag har inte skrivit upp exakt men jag minns att det varit väldigt olika. Första gången tror jag att jag bara sprutade typ 10 dagar om inte mindre och sedan har det varit väldigt blandat. Tycker som du att det är konstigt hur olika det kan vara när det ändå är samma behandling. Vi får se hur det blir denna gång. :/

  • Tjockisbullen2012

    Jag tror också att hösten blir magisk! Jag känner mig hoppfull. Jag har blivit gravid 2 gånger (varav ett MA) och båda gångerna var på hösten, ena gången i början på oktober och andra gången i början på november så en gynekolog sa till mig en gång att du är nog en person som blir gravid på hösten och att vissa är mer fertila vid en viss årstid. Vad tror ni om de? Jag hoppas i alla fall att hon har rätt. :) vore ju riktigt trevligt.

  • Tjockisbullen2012

    Hejsan alla nya! Kul att tråden börjar komma igång igen efter sommaren. :)

    Hur många är vi som sprutar just nu och ska tillbaka på vul snart? Blir spännande att följas åt under hösten!

  • Tjockisbullen2012

    Hej alla!
    Har just varit på koll på sophia hemmet. Fick träffa Arthur idag och han är ju bara för härlig han med! Så glad och positiv. Precis vad man behöver en grå och regnig dag som denna.

    För mig har det gått riktigt bra med sprutandet denna gång och jag känner mig lite förvånad. Hade en slemhinna på 12 mm och ett ägg på 22 mm och är endast på dag 13 idag. Har sprutat i sex dagar och är helt redo för ägglossning. Aldrig har det gått så här fort och aldrig någonsin har jag fått ägglossning innan dag 16 och så stort ägg. Känner mig mycket hoppfull denna gång! Nu ska det bara gå. :)

Svar på tråden Fler som gör hormonbehangling för att få ägglossning, utan IVF?