Inlägg från: Tjockisbullen2012 |Visa alla inlägg
  • Tjockisbullen2012

    Fler som gör hormonbehangling för att få ägglossning, utan IVF?

    Hejsan!
    Får man hoppa in här? Har försökt att skaffa ett syskon till dottern i 1,5 år men inget händer. Tog strax över 2 år att bli gravid med dottern (fick även ett MA under den perioden). Skulle precis starta med sprutor när jag blev gravid spontant.

    Så efter att försökt skaffa ett syskon i 1 år så kontaktade jag kliniken igen och har nu fått börja med puregon. I december 2013 körde jag första omgången. Fick ett fint ägg efter 11 dagars sprutande med 37e. Blev dock inget.

    Vid nästa omgång hade jag fått en cysta så fick inte börja med sprutor, lika så månaden efter hade jag en ny cysta på andra sidan. (Båda ägglossningscystor). Men så nu äntligen fick jag börja en ny omgång!

    På dag 14 i menscykeln hade jag ett ägg på 12 mm och två på 10 mm. Men på dag 17 hade dessa försvunnit och jag hade en på 10 och massa små på 9. Fick öka dosen till 50e. Så idag var jag tillbaka på dag 21 och hade i princip gett upp men turen fanns med mig och nu fanns det ett ägg på ca 18 mm. Så ikväll har jag tagit ägglossningssprutan och nu blir det massa mys de kommande dagarna och så hoppas vi på bättre tur denna gång!

    Vore kul att få dela dessa långa dagar fram till BIM med andra i liknande situation.

  • Tjockisbullen2012

    Hoppas det är ett plus pga en liten bebis och inte pga sprutan. Om du testar imorgon och det är lika starkt eller starkare borde du nog kunna tro att det faktiskt är sant! Jag har för mig att jag fick ett svagt streck på dag 10 efter ägglossningssprutan. Men det var mycket svagare än ditt streck. Sedan dagen efter var det så gott som borta. Jag vågar mig nog på ett grattis! :)

  • Tjockisbullen2012

    Men stämmer verkligen 2-3 med antal veckor? Jag har för mig att jag fick 1-2 efter bim när jag var gravid första gången. Har du passerat bim? Jag tänker som så att det kanske kan vara två små pyren där inne och att det är därför du har så mycket hormon? Eller kan det vara så att ovitrelle kan ge en extra dos? :) men visst hade du två ägg på gång? För i så fall finns det ju faktiskt en chans att det är två små? Grattis än en gång!

  • Tjockisbullen2012

    Jag förstår vad du menar! För min del så känns de först som om man inte haft sex tillräckligt och sedan övergår känslan till att man har kört för mycket istället. Denna omgång blev det väldigt mycket först körde vi på onsdagen och sedan tog jag sprutan på torsdag kvällen, och körde en gång då också, sedan blev de även fredag kväll, lördag morgon och skulle blivit lördag kväll men vi var för trötta så de blev söndag morgon istället.

    Som sagt de blev en del, men ibland känns de ändå som om man hade kunnat gjort mer . Hur ser de ut för er?

  • Tjockisbullen2012

    attlangta01: hur gammal är sonen? Jag läste någonstans att om mannen har bra spermier så ska inte mycket sex minska chansen. Innan dottern hade mannen bättre än bra så det borde vara okej trots många gånger, men svårt och veta.

    Jag har funderat mycket på hur jag kommer känna vid nästa graviditet i jämförelse med de tidigare innan bim. Jag förväntar mig samma men samtidigt så skiljde sig mitt ma en del ifrån graviditeten med dottern så visst behöver de inte vara samma.

    Hur känner ni som väntar på bim? Några symtom? Jag hade ont i brösten fram till äl+5 så helt klart biverkning av ovitrelle. Tog gravtest äl+7 och det var helt blankt så nu vet jag att allt jag känner nu och fram till bim kan vara eventuell grav och får jag positivt på gravtest så bör det vara en grav och inte ovitrelle. Känns dock lite för bra för att vara sant så jag redan ställt in mig på att det inte gick. Är idag på äl+8.

  • Tjockisbullen2012

    Är det då i bröstvårtorna du är öm eller i hela brösten? Samtidigt som jag verkligen hoppas så har jag känslan "varför skulle de gå nu helt plötsligt, när det inte gjorde de på 1,5 år". Usch idag känner jag mig bitter.

  • Tjockisbullen2012

    Tog också ett gravtest på dag 10 efter äl och dag 12 efter ovitrelle som var negativt. Har bim på fredag och känner inget speciellt förutom molande värk, vilket jag alltid gör så jag tror inte att det blev något denna månad. Har ställt in mig på de så har jag några dagar på mig att bearbeta misslyckandet.

  • Tjockisbullen2012

    Attlangta01: jag förstår verkligen hur du menar. Jag brukar vara väldigt hoppfull vid ägglossning och veckan efter och sen börjar tvivlet komma. Precis som du så jätteglad och lycklig över min dotter och hon är verkligen världens godaste och det är just därför jag längtar så otroligt mycket efter en till. Jag märker också att det är något hon saknar. Hennes bästa kompisar är våra 3 katter som hon bara älskar att leka, krama och prata med. Hon har även nyligen börjat kalla sin docka för bebis som hon ger massa kärlek till. Vilket också gör att jag längtar ännu mer, kunna ge henne den möjlighet som syskon innebär. Mina systrar betyder allt för mig och jag vet inte hur jag skulle ha klarat mig genom livets utmaningar utan dom.

    Just nu är jag bara så trött på att göra barn, vi har hållit på i fyra år med ett uppehåll på 8 månader (då dottern låg i magen). När jag äntligen var gravid så sa jag att jag aldrig ville behöva planera barn igen utan bara låta de bli, men nu sitter vi här igen och har försökt göra barn i snart 2 år igen. De tär på relationen och sexlivet. Min dröm är att få ha en stor familj med 4-5 ungar, men ska det ta 2 år eller mer mellan varje så kommer jag att få inse att den drömmen inte är rimlig längre.

    Förlåt om jag låter lite dyster, känns bara så hopplöst ibland.

  • Tjockisbullen2012

    Behöver du inte göra en koll innan? Skönt att bara köra igång igen. Jag är orolig för cystor vilket jag haft de senaste månaden innan denna. Har jag de så får jag inte spruta.

Svar på tråden Fler som gör hormonbehangling för att få ägglossning, utan IVF?