• Moasmostermia

    Vi som börjar med pergotime mars 2014

    Hej. Kommer troligtvis börja med pergotime denna månad. Tog idag missförstå primolut nor tab som jag ska käka i tio dagar. Har pcos.

  • Moasmostermia

    Tackar. Ja man har många frågor och många funderingar. Ja själv så brukar jag få någonstans biverkning. Haha ska bli intressant att se vilken. Vanligast med primolut nor är ju viktökning. :(.


    Malinbarre skrev 2014-03-05 13:04:11 följande:
    Haha verkar inte gå så bra för någon av oss :p välkommen :) Det känns väldigt spännande det här, många frågor! Kommer jag få några jobbiga biverkningar, kommer det funka, kommer det ta sig på första försöket?

  • Moasmostermia

    Precis så har jag. Har vägt 64 kg till mina 158 cm men mensen har inte varit regelbunden ändå. Utan kommit lite när de känner för de. Hoppas de går bra imorgon.


    elmi skrev 2014-03-06 02:38:38 följande:
    De vet inte riktigt vad som är felet på mig heller. Trodde pucko först men det var det inte. Läkaren nu sa att det kanske berodde på att jag vägde för mycket( 169cm,79kg) men jag vet inte riktigt. Visst vore det bra att gå ner men jag har aldrig haft regelbunden mens oavsett vad jag vägt... På fredag får vi se hur det gått..

  • Moasmostermia

    Ja nu nät jag skulle börja med detta så skulle jag gå ner minst 5kg på typ 2 månader!! Lyckades med nästan 2kg och då försökte jag länge. Vi pcosare har ju lätt att gå upp men svårt att gå ner. Sedan att man ska ha pressen sig att gå ner gör ju att allt bara låser sig. Men har som sagt fått börjat då läkaren sa att de är upp till mig. Och visst risken för graviditets diabetes finns samt ett stort barn. Men som sagt de är risken. Finns ju inget som säger att de blir så. Sedan beror de ju på hur mkt övervikt man har.


    Malinbarre skrev 2014-03-06 10:22:32 följande:
    Usch det här med vikten! Jag har börjar med Viktväktarna för att gå ner till normalvikt. Jag har övervikt, det vet jag. Men det känns så jobbigt om jag skulle behöva vänta tills jag gått ner i vikt innan jag kan få bli gravid. Men jag började med vv för att iallafall gå ner nått kilo kanske. Det känns ju egentligen ganska dumt att gå in i en graviditet med övervikt. När det kan leda till risker i graviditeten. Och framför allt om man skynke bli gravid med tvillingar. "Om man nu kan bli gravid"..

  • Moasmostermia

    Okejs. Ja de är inte lätt. Haha ja då kan de bli svårt om man har tillgång att kika. Skulle tycka de var skitsvårt. Hehe


    Malinbarre skrev 2014-03-07 09:44:10 följande:
    7-10kg bör jag nog iallafall gå ner. Men har haft ätstörningar så jag väger mig inte så ofta. Mår dåligt av set. Och varje gång jag ska gå ner i vikt så tänker jag att lättast är ju bara om jag kräks upp allt jag äter. Har väldigt svårt att gå ner i vikt. Men ska verkligen försöka! Vill ju vara vackert gravid också och inte bara se ut som en kossa. På måndag får jag provsvaren, har lust att gå in på min journal och kolla ikväll när jag jobbar. Men ska försöka låta bli :p

  • Moasmostermia

    Skulle vilja ändra i listan hur gör man? För börjar med pergotime på torsdag 20/3. Står 4/3 på mig men då skulle jag börja med primolutnor. Tack på förhand.

  • Moasmostermia

    Tackar :) japp första kuren med pergo. Är 27år


    Magdalena88 skrev 2014-03-19 07:10:46 följande:
    Moasmostermia jag kan lägga till dig i listan så fort jag sitter vid en dator.:) Är det din första kur med pergo? Hur gammal är du? Ashurst Klara: hur går det med ÄL? Hello hello84 berätta gärna om er historia bakom varför ni börjat med pergo, jag lägger in er i listan när jag sitter vid en dator. Själv så är jag på ÄL+ 3 känner absolut ingenting. Tog blodprov hos gyn igår så idag bör jag få bekräftat att ÄL verkligen skedde i lördags/söndags. Tiden går sååååååååå långsamt!

  • Moasmostermia

    Jag märker inte så mkt av biverkningar, inbillar mig att denna gång kommer de inte funka, att de inte kommer vara nå på fredag när de är dags för väl. Första dagen med tab hade jag ont i magen typ mensvärk men ont på ett annat sätt, i fredags huvudvärk, sedan molandeväek men inget jag Lixomlider av de värken.. Min syster som har pco fick lov att köra dubbelknut. Men ser framemot fredag, se vad som blir. Men har inga flytningar som jag märkt av.


    hellohello84 skrev 2014-03-23 12:01:42 följande:
    Magdalena 88: Samma här. Har ställt ner alla element, så alla som kommer och hälsar på håller på att frysa ihjäl :) Brukar du ha ömma bröst innan mens? Sedan jag slutade med p-piller för ett år sedan har jag haft extremt känsliga bröstvårtor (ont så snart man nuddar vid de), något som jag inte minns att jag hade innan jag började med p-piller. Men har förstått att det kan vara ett av de första teckena på graviditet också, så håller tummarna att det är så för dig :) Har du (och ni andra) haft flytningar sedan ni började med pergo? Jag hade mycket flytningar under dagarna jag åt det, men de slutade nästan på en gång då jag tog 5e pillret. Nu har jag lite men inte alls lika mycket. ÄL testet visade negativt igår, och en blinkade glad gubbe idag (testar med Clearblue Digital). Så hoppa hoppas att det är en fast glad gubbe imorgon, för sen åker min gubbe på jobb, och kommer inte hem förrän på torsdag.

Svar på tråden Vi som börjar med pergotime mars 2014