Inlägg från: Flickan och kråkan |Visa alla inlägg
  • Flickan och kråkan

    Sanering vid magsjuka? Tips och råd, tack!

    Men inte behöver man sanera sin bostad efter magsjuka . Man tvättar sådant som det kommit kräk på så klart men annars så lever man vidare som vanligt. Ni blir ju inte omsmittade av virus i hemmet om ni alla har blivit sjuka.

  • Flickan och kråkan
    outsider skrev 2014-03-03 09:20:38 följande:

    Man får ju det intrycket när man läser om magsjukan... Urk :( allt känns typ "infekterat"....
    Även av vinterkräksjukan så får man ju immunitet även om den inte är så långvarig. Har ni alla varit kräksjuka så blir ni inte omsmittade på det viset. Däremot så brukar ju det mesta inklusive man själv kännas rätt ofräscht efter magsjuka så av den anledningen känns det ofta skönt att tvätta och städa - frisk luft, friska dofter - men ni behöver ju liksom inte koka alla textiler, klorskura golv etc . Använd lite sunt förnuft. Blir ni omsmittade så lär ni bli det utanför hemmet .
  • Flickan och kråkan
    outsider skrev 2014-03-03 10:44:31 följande:

    Vi har inte haft så mycket nerspytt förutom kläder och golv... Men handukar och sängkläder känns bäst att tvätta i 95 ändå... Iom att gosedjuren inte är nerkräkta så kanske det räcker att tvätta enligt anvisningarna då. Efter att ha läst en massa så har man ju fått vääärldens nojja!!! Sjukt jobbigt. Typ om alla "droppar" som flyger runt och fastnar överallt, usch! Och att man kan vara smittsam hur länge som helst :( men en storstädning får väl räcka då har redan klorinerat ihjäl allt i badrummet flera ggr efter mig och sambon, ska även klorinera alla ytor i sovrummet eftersom sambon spydde i hink där samtidigt som han tog hand om dottern mellanåt. Urk, vidrigt virus! Men antar att om det vore så som det står överallt skulle man ju aldrig bli av med jävulskapet för ALLT går ju aldrig få bort hur mycket man än vill :(
    Men ni är ju immuna mot det virus ni har haft den här svängen så just exakt det viruset eller virusvarianten blir inte ni sjuka av igen. 
  • Flickan och kråkan
    outsider skrev 2014-03-03 10:47:43 följande:
    Och nojjar över att viruset kan överleva i textiler i flera månader?!! Soffan känns inte särskillt tilltalande får lust att slänga den och köpa en ny haha
    I rumstemperatur överlever inte virus särskilt länge. Vinterkräksjukan är lite mer seglivad så virus kan överleva i rumstemperatur i 2-3 veckor. Men just ni är ju immuna mot den virusvariant av vinterkräksukan (om det var den ni hade) som ni var sjuka i och återsmittas inte av egna virus.
  • Flickan och kråkan
    outsider skrev 2014-03-03 11:19:34 följande:

    Okej, får hoppas! Läst massa om det med, så himla olika! Vissa säger att man är immun några dagar, max 2 veckor och andra påstår att man är immun ca 3 månader. Man blir ju inte klok på eländet....
    Ja man är enbart immun mot alla former av calicivirus i två veckor till ett par månader, MEN just den variant som ni har varit sjuka i (finns många varianter av samma virus) blir ni inte sjuka av igen. Får ni vinterkräksjuka igen så är det en annan virusform av caliciviruset.
Svar på tråden Sanering vid magsjuka? Tips och råd, tack!