Inlägg från: Hbg Tjej |Visa alla inlägg
  • Hbg Tjej

    Restless legs

    Hej,
    Jag startar denna tråden för att jag gärna vill ha tips av er som är i liknande situation. Jag ber att slippa en massa onödiga kommentarer om annat som inte är relevant i tråden:

    Jag har haft restless legs i hela mitt vuxna liv, för 10 år sedan (då 25 år gammal) var läget så illa att jag kunde aldrig sova en hel natt utan vaknade konstant av att det kröp i ben och armar. Efter många läkarbesök konstaterades att min kropp tar inte upp vitaminer ur kosten, utan jag måste dagligen äta starka vitaminer. (EJ SÅNA MULTIVITAMINER SOM SÄLJS ÖVERALLT)
    Jag äter B12, Järn, Fosfor, Magnesium, C vitamin, Dvitamin samt probiotika för att jag har känslig mage. dessutom är jag gluten och laktosintollerant så jag är väldigt noga med kosten.
    Dessutom äter jag 1/4 tablett av SIFROL 0.18mg varje kväll för att kunna sova hela natten utan att få avbruten sömn. Utan denna medicin går det inte!!(((

    Fråga: Jag har i flera år försökt hitta alternativ till medicinen sifrol. Jag vill kunna leva ett liv utan medicin och undrar om någon av er med stark restless legs hittat något som fungerar förutom vitaminer och utskriven medicin? Någon som testat kollodialt silver? Jag är öppen för allas förslag och hoppas hitta en medicinfri lösning) Jag och min man vill gärna ha barn, men jag är livrädd för en graviditet då jag inte kommer kunna äta medicinen under hela graviditeten, vilket gör att jag kommer inte få sova på 9 månader.

    Tacksam om du har tips!!

  • Svar på tråden Restless legs
  • Hbg Tjej

    LCHF är inget allternativ för mig då jag provat och fick högt kolestorol (av det dåliga kolestorolet) av detta..

    Vad hände när du testade kollodialt silver?om du vill dela med dig? Och nej, jag har inte hört det du skriver om magnesium som slutar på oxid...förklara gärna))

  • Hbg Tjej

    Plåster??? Snälla berätta vad det heter! Kollar gärna upp vad det är))) Kanske skulle vara ett bättre alternativ än sifrol.... Mmm har också hört att flera sluppit sin restless legs under graviditet, konstigt! skulle vara intressant att veta vad det beror på att den försvinner då... har din mamma stark rls? Både armar och ben?

  • Hbg Tjej

    Hmmm det där med silverbestick har jag hörts nämnas förut----- allt är värt ett försök!! Kanske en dum fråga, men när du skriver silverbestick, ren silver då eller?

    Usch vilken jobbig erfarenhet du har ifrån silvret! jag antar att även det är väldigt individuellt, men man drar öronen åt sig när man hör erfarenheter som dina...

  • Hbg Tjej

    Jag ÖNSKAR verkligen jag ska hitta lösningen jag med))) Ps Min rls blir alltid värre vid fullmåne med! Måste ha med dragningskraften att göra. mystiskt.... tack för tipset om silverbestick)) Ska provas!!

  • Hbg Tjej

    Hmm ska prata med läkaren om plåstret neupro, vill veta vad det innehåller och om det kanske är ett bättre alternativ än sifrol.. Tack!

    Att träna på kvällarna var mitt försök för 10 år sedan, men hjälper tyvärr inte mig. För många med lättare rls hjälper det har jag hört, men min rls är ärftlig och kraftig så tyvärr(((
    Har fått veta att det även är fastställt att rls beror på att musklerna i kroppen inte får tillräckligt med syre och att man ska kunna vidga blodkärlen/gångarna med karin perfekt, ett naturläkemedel med blåbär---- liksaså ska det vara framgångsrikt att ta ett dagligt bad med 1 mts bikarbonat (detta ska vara bra för många åkommor i kroppen). Så jag ska testa lite nu framöver och se om jag hittar en lösning utan kemiska preparat (utskriven medicin).

    Kosten och ett bra vitaminintag är a&O det vet jag redan och jag äter lax/röding 2ggr i veckan, kyckling/höna 3 ggr i veckan och gärna viltkött 2 ggr i veckan. Utesluter griskött pga av dess dåliga fetter och äter helt gluten och laktosfritt och inhandlar allt ekologiskt i den mån det finns. Givetvis mycket frukt och grönt varje dag!  Jag äter inget godis eller läsk, inga färdigprodukter och undviker alla charkprodukter,  samt håller låg sockerintag på övriga produkter.

    Jag gör alltså allt för att underlätta för kroppen och lik en bil "Jag vill sköta min bil med den finaste oljan för att den ska kunna köras så fint som möjligt", så stoppar inte i mig en massa avgaser:) ALLT för att ha så rent i kroppen som möjligt och för att  att kärl, tarmar  och organ ska må bra.

    Nu ska jag "bara" hitta en väg att slippa behöva ta medicin varje dag med---sen är livet great!))

Svar på tråden Restless legs