• M82

    Spermadonation med IVF, någon som ska eller har gjort?

    Jag och min sambo står under utredning då han saknar spermier, vår plan B är donation om han saknar spermier efter biopsi. Vi kommer dock troligen åka utomlands direkt, men är ändå nyfiken på varför vissa av er väljer landstingskön. Undrar också, ni som gjort biopsi redan, varför har ni valt att gå privat / vänta på landstingets kö? Vi står nu i valet och kvalet om vad som är det bästa alternativet. Det vi vet skiljer är kötiden, men mer då? Kostnaden är densamma.

  • M82

    Rekommenderar att söka privat om ni kan. Jag o sambon står i kö för biopsi på Huddinge, först skulle vi vänta 7 veckor, nu ytterligare en månad till, hur länge får man sen vänta på svar...?! Det jag vill komma fram till är att det som ni redan vet tar en sjuhelsikes tid i landstingskön. Vände oss istället till vår privata klinik och har nu fått en tid om 2 veckor, alltså stor skillnad. IVF kliniken i Umeå jobbar som ändå privata klinik med ägg och spermadonationer, annars finns spermadonationer även i Danmark och Finland om man har råd och inte vill vänta mer, kommer troligen bli vårt alternativ om sambon inte visar sig ha några spermier alls... Önskar er alla lycka till och beundrar verkligen er som orkar stå i kö och vänta så länge som ni gör. Vi har själva bara hållit på i två månader än så länge och jag känner mig redan tokig :)

  • M82

    Ni som redan påbörjat processen med spermadonation, vem har gjort valet av donator, har ni valt själva eller har kliniken valt åt er (om ni valt spermadonation utomlands)?

  • M82

    Ni som redan börjat med insemination med donator, hur lång tid tog det för era sambos/män att smälta beskedet att de inte kan få biologiska barn? Vad var det som gjorde att ni valde donation och inte adoption oc hur lång tid tog det tills att ni började med behandling från besked? Hos oss är det lite kluvet, jag vill helst göra donation, är ju inte fel på min kropp, efter en del funderande och kännande har jag kommit fram till att jag vill bära och föda fram ett barn och vara med från dag 1. Min sambo däremot är lite mer fundersam, han anser att donation är något jag skulle kunna göra själv och då förstår han inte ''vad jag ska med honom till'' :( Han tycker att det ungefär blir som om han skulle träffat en tjej som har barn sedan tidigare och att det blir mer mitt barn än hans. Han tycker också att eftersom han inte kan få biologiska barn skulle det kännas bättre att adoptera ett barn som inte har sina biologiska föräldrar, mer rättvist liksom. Usch det är så jobbigt allting, visst funderar jag också på hur det är att ha ett barn som inte kommer vara min sambos till 100% genetiskt, men det kommer ju ändå bli hans barn. Mycket tankar runt vårt förhållande, vart vi står och vad jag ska ta mig till om sambon absolut bara vill adoptera. Känner också en slags stress, att tiden bara rinner ifrån oss medan vi inte kommer någon vart med våra beslut, så frustrerande att bara sitta och vänta men förstår att jag måste ge honom tid att bearbeta det hela också... :/

  • M82

    Ska vara http före, den funkade igår kväll iaf så ja, det är rätt adress.

  • M82

    Funkar för mig att komma in på bloggen nu oxå när jag klickar på länken, vad konstigt att du inte kommer in...

Svar på tråden Spermadonation med IVF, någon som ska eller har gjort?