Inlägg från: Mikaela81 |Visa alla inlägg
  • Mikaela81

    Vi som fick våra bebisar i mars 2014

    Jag har en flicka född 11 mars. Mitt tredje barn. Har två sen innan med en annan pappa och sambon har också två sen innan. Så vårt första gemensamma och alltså femte barnet till nya familjen.

  • Mikaela81
    3 små hjärtan skrev 2014-03-18 13:10:21 följande:
    Grattis till er nya familjemedlem! Vilken stor familj ni är nu, vad mysigt! Hur tycker du att det fungerar? Hur har första dagarna varit?
    Tack! Grattis till din flicka också.

    Jag tycker att det gått väldigt bra. Alla barnen är glada och har längtat mkt.

    Jag känner mig helt överväldigad av kärlek. De andra barnen är lite större, mellan 7-12 så allt rullar på enkelt tycker jag. De klarar ju de mesta själva.

    Hur har det varit för er? Hur gamla är de andra två?
  • Mikaela81
    3 små hjärtan skrev 2014-03-18 16:11:36 följande:
    Vad skönt att höra:) Ja, visst är det alldeles underbart med en till liten att älska...ibland känns det som att hjärtat ska explodera av kärlek! De andra är drygt 2 och 4 år så det behövs fortfarande hjälp med de mesta..men det är tur att vi är två föräldrar. Och pojkarna är så glada över sin syster!
    Då går dom på dagis några timmar i veckan?

    Alla våra barn går ju i skolan så man blir bortskämd med många ensamma timmar med lilltjejen.
  • Mikaela81

    Min lilla är två veckor nu och har börjat svälja jättemkt luft när hon ammar av nån anledning. Vilket resulterar i magknip plus att hon är lite täppt i näsan. Så nu är det mkt ligga på bröstet å sova. Blir inte mkt gjort hemma då. Även om de andra barnen är självgående får jag lite dåligt samvete över all tid som går till lillasyster just nu. Hur är era nätter?

  • Mikaela81
    frupotatisen skrev 2014-03-28 05:54:19 följande:

    Fy vilken natt är chockad över hur de få gå till. Är en mamma i mitt rum ( delar på 4) som skiter i sitt barn totalt. Mycket som hänt men inatt tog fan priset! Bebis skriker hysteriskt i baljan lääänge .. Till slut kommer en bm in och undrar vad som händer?! Han är nog hungrig säger hon?! Jaha men amma då nä de är hon för lat för så bm får ta med bebis ut så är de hela tiden så fort bebis skriker ringer hon på knappen å säger samma sak. Hon vill alla andra ska ta hand om bebis men jag tror dom redan reagerat på detta typ fl depression lr nåt. Har frossat inatt å varit helt knäpp i kroppen


    Men usch. Sånt där gör så ont i hjärtat att höra. Hoppas det löser sig för bebisens skull. Stackars liten.
  • Mikaela81
    frupotatisen skrev 2014-03-28 02:18:43 följande:

    Fick min son 26 mars . TS känner igen dig från en annan tråd :) sonen var beräknad till 14 april men blev igångsatt pga svår havande skapsförgiftning . Vi är kvar på sjukhuset pga mitt höga blodtryck . Är min 3:dje och min mans andra men våran första ihop. Mina barn är stora är 8 och 10 år och mannens dotter är 6 år så kommer gå galant detta här:) ammar just nu och glömt hur ont de gör. Ammar ni?


    Jag ammar. Gjorde ont i början. Är nog oundvikligt men nu har man ju bättre koll på bebisens tag m.m så de gick över mkt fortare än med första barnet. Bara bita ihop några dagar när de dessutom vill äta typ hela tiden. Men jag tycker de e värt de. Tycker de e så mysigt.
  • Mikaela81
    Tess1990 skrev 2014-03-27 13:12:20 följande:
    har exakt samma problem!
    min son blir 4 veckor på söndag (född 2 mars) och sväljer mycket luft vid amningen
    helt otroligt gasig och får ofta magknip
    började med semper magdroppar i förrgår, liggammar enbart just nu, rapar honom ofta, gör "knä i mage" och magmassage efter amningen
    nog för tidigt för att säga om det hjälper riktigt

    han har varit lite täppt i näsan sen födseln, bröstmjölk i näsan hjälper lite grann, snorsugen är helt värdelös
    ligga på mig och sova är det bästa han vet, väldigt mysigt! men lite drygt att inte kunna göra något annat än ligga stilla

    han sover oftast 2-3 timmar i 2-3 omgångar på natten, vaken 30min-2 timmar imellan dom passen
    då han ammar, bara är vaken eller krånglar/gnäller
    sen sover han lite kortare perioder på morgonen/förmiddagen eller bara vägrar sova och är vaken, ibland nöjd, ibland missnöjd, som alla bebisar

    Har en hund som inte får mycket uppmärksamhet just nu, väldigt dåligt samvete för det :( 
    Sambon får underhålla henne när han kan och jag försöker gosa med henne när sonen sover
    Jag har köpt en pognae sele. Den e underbar å hon sover gott i den på mitt bröst och jag har händerna fria.
  • Mikaela81

    Hur är det med era små? Mitt lilla hjärta är för de mesta helt underbar å väldigt nöjd. Sover väldigt mkt men bara i famnen å selen. Vagnen ratar hon tyvärr. Åka bil är inte heller nån favorit. Hon vill väldigt gärna ha kroppskontakt hela tiden. Använder ni napp? Jag å sambon är inte riktigt överens ang de. Jag tycker inte att det behövs. Han tycker de e praktiskt å enkelt.

  • Mikaela81

    Min tjej sover 3-4 timmar första perioden på natten sen vaknar hon varannan för å äta. Hon äter i princip varannan timme dygnet runt å ca 15-20 min per gång. Hon har börjat få lite svårare att komma till ro på kvällarna. På dagarna somnar hon lätt av att bara ligga i famnen eller selen. Blir mkt promenader i skogen med selen å hunden. De e så smidigt.

    Hennes syskon tycker bara att de e roligt med en lillasyster. Ingen svartsjuka eller så men dom är ju så stora också.

Svar på tråden Vi som fick våra bebisar i mars 2014